26.04.09
16:13
Здравейте, казвам се Крис и имам няколко въпроса към хората които се занимават със фитнес. Започвам директно и съм намислил да променя изцяло тялото си моля, помогнете !
1.Ето какво представлявам : 177 см висок ; 77 кг тегло ; % мазнини приблизително 20 (знам че е шокиращо...) ; възраст 14 !
2.Мисля да започна да правя тяло защото ми писна да се гледам в огледалото и да не се харесвам... Та ето какво реших понеже доста разбирам от тренировки си направих проста тренировка за цялото тяло чиято цел е да хем да го натоварва хем да го оформя постепенно (не бързам за никаде) ! Ето и тренировката ми : Сутрин ставам 7 часа започвам със физарядка и разтягане. В 8 часа съм навън и бягам за да мога да премахна мазнините и да ускоря оформянето на тялото ми ! Бягането представлява 20 сек спринт 1 минута бързо вървене ! След като приключа с бягането (към 9 часа със загрявката и разгрявката) изчаквам кам 2 часа и ям (полезни безкалорийни храни) . Всичко това трае до към 12 часа . В 2 часа правя тренировката за тялото ми (изключително простичка ,но пък ефективна) 1-во 4 серии лицеви упори до отказ (предпочитам до отказ защото упражнението като характер е за издръжливост също както набиранията) . След лицевите 4 серии по 3 набирания (подчертах че съм дебел,смисал цялостно защото много хора си мислят ,че който има корем е дебел... ) . Следват бицепс и трицепс с дъмбел ! И най-накрая 3 упражнения за корем (понеже наблягам на корем и искам плочки веднъж за винаги) . Това е идеята ми за постояна тренировка ако я удобрявате кажете ако не направете ми 1 по добра и кажете дали е по-добре да бягам сутрин а после кам 2 часа тренировката за тяло или в понеделник тренировка за тяло а после на другия ден бягане или нещо от тоя сорт :) !!! Искам да се извиня защото съм 100 % сигурен ,че има теми в които бих намерил отговор ,но става въпрос за единичен случай ! А до колкото знам 14-годишните може би не трябва да следват програмите на бодибилдърите или на закоравели машини които прекарват живота си във фитнес ! Имайте на предвид ако имате нещо да допълните да критикувате или искате да изразите мнение давайте безмилостно защото заради малките подробности които трениора ми във фитнеса преди 2 месеца прикри се оказваха решаващи ! По-точно преди 2 месеца като тренирах в 1 фитнес в Стара Загора трениора ми каза да ям повече за да кача мускулна маса но не каза кога и аз след тренировката няма и 10 мин и ям “кот ми падне” и станах дебелак с мускули покрити от сланина... Моля отзовете се бързо на 1 Май започвам да правя тялото си такова за каквото съм мечтал винаги !
Мерси предварително !
26.04.09
16:19
Ейй малеее сори хора още свиквам да пиша на Български не се смейте на грешките моля...
Брат не са заминавай с тез простотий , на 14 години си , ИДЕАЛЕН СИ за някакъв спорт , просто си харесаи да тренираш нещо , гимнастика , боен спорт и тн нт и всичко ще се оправи за 0 време.Ако искаш запиши самбо малко да тренираш ако ти хареса остани , тялото ще се оправи с възраста , и аз като малък бях пухкав ама сега съм си добре , а повечето познати и приятели сега са станали бъчви , но запиши спорт няма да съжаляваш
Мнението беше редактирано от cheFo`` на 26.04.09 16:50.
абе човек иди в некой хубав фитнес ако имаш възможност и кажи на трениора ти да ти изготви програма за начинаещ за отслабване а не както си направил ти си му казал че искаш да напраиш мноо мускули и той е помислил че искаш да тренираш докато не качиш 10-тина кила и тогава с диета да топиш
Усмивката не слезе от лицето ми докато четох твоят пост.Браво за желанието и мотивацията да се занимаваш с някакъв спорт,сега малко по сериозно всяка 2ра тема е от начинаещи които питат същото разгледай,там пише какво да ядеш кога и по-колко.Във никой фитнес инструктура без парички няма да ти направи нито програма,нито режим(може да има и изключения) за това разгледай и статиите и темите там пише всичко.
26.04.09
19:52
“понеже доста разбирам от тренировки си направих проста тренировка за цялото тяло....” -
С тоя 20 секунден спринт и 1 минута вървене си за никаде, личи си че не си наясно с нещата. или послушай cheFo и се запиши на някакъв спорт или отиди във някоя фитнес зала с опитен инструктор.
Абсолютно съм “ЗА” да давам каквито мога съвети и да помагам с каквото мога. Подкрепям идеята на такава ранна възраст да се ходи на фитнес.
Яко, а? Ето го проблема - поста ти е прекалено голям и ме мързи да го прочета, следователно не знам какви са ти конкретно въпросите за да ти отговоря. :lol:
Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.04.09 20:18.
26.04.09
20:29
Powerg3n3ratoR това където съм го писал ,че много разбирам беше сарказам мислех ,че се подразбира ,че съм начинаещ :) И какво стана сега двуомя се между фитнес и някакав спорт (ако ще е спорт или плуване или бокс ама повече клоня към плуване) Ем дано наистина нещата да се оправят с възраста ! Някои хора говорят за комбинация между спорт и фитнес едновременно обаче това ми звучи прекалено напреднало за мен ! Сигурно ще се пробвам в бокса ! Ако има други мнения споделете :)
Мерси на всички за бързото отзоваване !
26.04.09
21:06
Отивай на бокс няма да сбъркаш.
След 2-3 годинки фитнеса. ;-)
27.04.09
10:47
Според мен най-удачно е да се запишеш на плуване и като станеш на 16 фитнес.
1 приятел така направи и сега има перфекно тяло, без много усилия.
казано от Kristiqn1992 на 27.04.09, 10:47:
Според мен най-удачно е да се запишеш на плуване и като станеш на 16 фитнес.
1 приятел така направи и сега има перфекно тяло, без много усилия.
на чужд гръб и 100 тояги са нищо
п.п.Аз сащо съм за някакъв вид спорт
нещо от леката атлетика
плуване
тенис
волейбол
......
28.04.09
11:15
Мерси за съветите пичове доста ми помогна и ме уриентираха в насоката към която съм се насочил ! Прочетох няколко други поста и си направих хранителен режим от 1-ви Май започвам тренировки по бокс ! След 2-3 месеца ще кача няколко снимки преди и след за да видим как се отразява времето и здравословния живот върху тялото ми :)
29.04.09
11:30
испотявал ли си се някога по време на тренинг
29.04.09
17:39
Да,всеки път все пак при натоварване се горят калорий ^^ ! А и щях да питам друго нещо така с бокса се уредих обаче там ми казаха да тренирам и във фитнеса и да идвам да се боксирам. Казаха ми че така едновременно правя мускулна маса (по точно замествам сланините с мускул) и едновременно тялото ми започва да се раздвижва и оформя :). Нещо което и баща ми ми го каза - “почти цялото ти поколение и влкючително и ти сте с 90 % атрофирали мускули” в превод движението е много важно ! И както обичам да казвам вече започнах заешки живот :D постоянно в движение. Тааа искам да питам до скоро пушех... ( не питайте защо влияех се зле от приятелите си...) спрях преди 1 месец и понеже съм на 14 кой вид бягане е по добре този който съм посочил 20 сек спринт 1 мин бързо вървене (и това се повтаря 5-8 пъти) или 30 мин джогинг ? <——- това е последният ми въпрос след отговора на който ще се напрегна и ще направя всичко възможно да стана човека който искам да бъда :)
Мерси предварително ^^
29.04.09
19:27
казано от Криско Гайката на 28.04.09, 11:15:
Мерси за съветите пичове доста ми помогна и ме уриентираха в насоката към която съм се насочил ! Прочетох няколко други поста и си направих хранителен режим от 1-ви Май започвам тренировки по бокс ! След 2-3 месеца ще кача няколко снимки преди и след за да видим как се отразява времето и здравословния живот върху тялото ми :)
По - добре плуване. Бокса звучи атрактивно, но плуването е по - добрия вариант за тяло, а и борбата, можеби и смесените бойни изкуства са добър избор. Принципно съм голям фен на бокса и когато имам време отивам до залата да поцъкам, но не разчитай да направиш мусколи от него. Ако не си забелязал всички боксиори са поизгърбени, със не много хармонична физика.
30.04.09
18:00
Чакай малко сега брат става ли дума за бокс съм готов да споря много дълго време ! Ако ми говориш за мизерните боксиори дет отиат да се блъскат в залата ей тей щото някой им казал да тренира бокса или пак слабаците от лека категория аматиори ?!?!?! Я погледни Тайсан,Левис и тем подобни ! Па и каде съм споменал че ще правя мускули в бокса да си имаме уважението ама чети малко отделно писах че си тренирам във фитнеса и отделно бокс !
Както и да е значи интервално ? ОК...
абе пич ти май в боксова зала не си влизал скоро.Така наречените аматьори дет викаш ти от лека категория са толкова добри че ти дори неможеш да си представиш познавам националния шампион на бг при аматиорите и много други в лека категория тия момчета са толко бързи технични и с силен удар колкото ти през живота си едва ли ще станеш така а между другото в българия са много малко професионалните боксиори повечето играят само при аматиорите просто не приказвай по теми които си немаш никва представа от тех аз тренирах в славия и много добре знам как стоят нещата
01.05.09
12:38
Сравняваме ги като физика на тялото а не като умения... поредние пич който не чете до край... Не съм казал че са слаби или силни в бокса а че добрите боксиори които цял живот се занимават с това си имат супер тела... и като мускули и като релеф ! Казвам го щото някой си изръси лафа да не разчитам на тяло ако почна да тренирам бокс ! Тейче аре тихо и преди да пишете четете...
01.05.09
13:20
Абе “пич” май ти нещо не се осещаш к’во пишеш и к’во ти казват хората. Едно на рака аз казах, че хубаво тяло от бокса няма да направиш, фитнеса не съм го коментирал. Доколкото аз разбрах ти поради малката си възраст беше решил да не ходиш на фитнес, а да се занимаваш само с някакъв спорт и се спря на бокс. Това хубаво бокса си е прекрасен спорт, а и не ми давай примери със Тайсат и Левис за хубави тела. Те са негри! Погледни Николай Валуев харесва ли ти тялото му? Плюс това тренировките с тежести при бокса нямат нищо общо със тези във фитнеса. Айде и стига си ръсил ти лафове за “слабаците от лека категория аматиори” и разните ти там теорий за бокса и фитнеса. Това са хора които са се захванали сериозно със спорта не със цел да показват пресата, а за да направят нещо. Айде успех във фитнеса и бокса !
01.05.09
14:03
Мерси брат ама то почва да дразни мааму стара аз какво казвам оня там кво ми отговаря.... писал си ми там някаф боксиор видях му снимката ем не не ми хареса тялото... но пък виж мексиканците абее ко да ти говоря някой път гледаи К1 по евроспорт и ще видиш за какво става дума !
не знам дали знаеш, но тренировката им включва и упражнения, които се включват в бодибилдинга
А и ми стана интересно, първо идваш и се молиш дайте съвет, тъй тъй, окей помогнахме.След това каза, че искаш бокс, посъветваха те за плуване, като по-добър избор.И ти сега едва ли не викаш и се караш на хората, които ти помогнаха.Еми само ще ти кажа, че хората ще си го преместят от единия в другия заради тебе....