Два въпроса относно тичане

28.04.09
12:56

Искам да попитам по колко обиколки е добре да се правят или е по важно колко време тичаш с каквото темпо можеш?И 2 ро някой знае ли колко точно е дълга 1 обиколка на стандартен стадион ако тичаш по пистата,чух различни данни - 400 или 500 метра, а също и колко е дълга чашката на стадионите(зад тибуните цимента ако тичаш),примерно на ст.Раковски или Славия?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 16:33.

Ако те чака гаджето е добре да направиш 0 обиколки :)
Ако се фукаш пред някоя мадама е добре да направиш 100 обиколки :)
Тъй че кажи какви са ти целите все пак, а ;)
По-добре тичай по пистата, а не по цимента.

28.04.09
14:47

400 метра мисля,че е,ама то маи зависи и от стадиона.По 4-5 поне трябва да се правят :)

28.04.09
15:13

400 метра ! Не е важно колко обиколки прави6,а времето итемпото.Зависи какво иска6..има мн не6та които може да иска6 да тренира6..Ти иска6 да отслабва6..или да прави6 въздух.или не6то друго..За отслабване не мн продължително до 30-40 мин интензивно с по4ивки от коремни..лицеви//тнт.За Въздух спринтове и ускорения!..Ти Какво то4но иска6 :)

PR

28.04.09
15:28

казано от hursovo на 28.04.09, 12:56:

Искам да попитам по колко обиколки е добре да се правят или е по важно колко време тичаш с каквото темпо можеш?И 2 ро някой знае ли колко точно е дълга 1 обиколка на стандартен стадион ако тичаш по пистата,чух различни данни - 400 или 500 метра, а също и колко е дълга чашката на стадионите(зад тибуните цимента ако тичаш),примерно на ст.Раковски или Славия?

Няма такова нещо като ‘’’ по колко обиколки е добре да се правят ‘’’  а колко можеш да направиш. Примерно Аз ще избягам 5 за мен това е добре(не че ги бягам де).....ти **hursovo** примерно правиш 7(обиколки)  а  **Оranje** да кажем прави 9(обиколки)....
Разбираш ли всичко е индивидуално...

П.П. А за дължината на стадиона...различна е при всеки стадион..

28.04.09
17:00

Аз да си попитам, че нали съм си мързелив :)
За топене на мазнини с цел орелефяване как трябва да се бяга?
Интервално със спринтове и кросове или само крос?

28.04.09
17:46

Еми аз искам да сваля малко в талията и коремната област - цел отслабване и знам ,че е добре да се тича по повече време и поне по 4,5-5 километра , но все пак питам защото мисля ,че сте по компетентни тук.A също искам да попитам в седмицата по - колко пъти принципно е добре да се тича ?

28.04.09
18:18

казано от hursovo на 28.04.09, 17:46:

Еми аз искам да сваля малко в талията и коремната област - цел отслабване и знам ,че е добре да се тича по повече време и поне по 4,5-5 километра , но все пак питам защото мисля ,че сте по компетентни тук.A също искам да попитам в седмицата по - колко пъти принципно е добре да се тича ?

Зависи, ако имаш седмичен сплит и почиваш 3 пъти в седмицата, бягай 2-ти. Ако имаш 4-ри дена в седмицата почивка, бягай 3-пъти. (Някаде 2-3 пъти седмично бягай.) :)

Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 28.04.09 18:18.

30.04.09
10:35

На моят въпрос ще отговори ли някой?

И двата начина работят. Интервалното (ХИЙТ) е за по-напреднали в материята и пести време. И с двата можеш да гориш мазнини.
Но ако не се храниш правилно - не очаквай големи резултати...

30.04.09
13:34

казано от Oranje на 30.04.09, 11:31:

Но ако не се храниш правилно - не очаквай големи резултати...

Да бе, ясно. :)
Мерси!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1