шиен радикулит или ?

25.04.09
21:56

Здравейте, нов съм и имам следният проблем. От 2 1/2 години тренирам но миналото лято почуствах болка в рамото, след това и в плешката от същата страна. Отначало проведох едно самолечение с diclak и някакви гелове но нищо не помогна. Ходих на невролог и след “изследванията” му диагнозата беше шиен радикулит. Та въпросът ми е има ли оправия и ще мога ли да тренирам пак някога?

ЦЕ

25.04.09
22:12

Питай лекаря най - добре.

По принцип радикулит = притиснат или възпален нерв...
Основата н нерва се възпалява и подува и болката радиира по дължината му.
В случая с шиен тежестта не е голяма и по - скоро става дума за неспецифично движение, отместване, прищъпване, притиснало нерв.
Моето мнение е че шансът ти е по - голям отколкото с радкулит на кръста.
Другото ми мнение е, че като чуя диагноза “радикулит” вече се изприщвам и гледам на нея като на измиване на ръцете. Важн ое не диагнозата да ти казва очевидното - т.е. че нерва те боли, а да установи ТОЧНАТА ПРИЧИНА за това и да опита да я отстрани.

Та точният отговор на твоя въпрос зависи от това какво точно се е случило и продължава ли и в момента...
Може да е травма. Може да е настинка. Може да е заболяване... Радикулитът е последствие. Но на кое?

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 26.04.09 14:26.

26.04.09
23:46

казано от D3BEP на 26.04.09, 14:25:

По принцип радикулит = притиснат или възпален нерв...
Основата н нерва се възпалява и подува и болката радиира по дължината му.
В случая с шиен тежестта не е голяма и по - скоро става дума за неспецифично движение, отместване, прищъпване, притиснало нерв.
Моето мнение е че шансът ти е по - голям отколкото с радкулит на кръста.
Другото ми мнение е, че като чуя диагноза “радикулит” вече се изприщвам и гледам на нея като на измиване на ръцете. Важн ое не диагнозата да ти казва очевидното - т.е. че нерва те боли, а да установи ТОЧНАТА ПРИЧИНА за това и да опита да я отстрани.

Та точният отговор на твоя въпрос зависи от това какво точно се е случило и продължава ли и в момента...
Може да е травма. Може да е настинка. Може да е заболяване... Радикулитът е последствие. Но на кое?

Ами и до ден днешен има болка във врата, рамото, слиза по трицепса и някой път предмишницата и бицепса да не забравяме.
В следствие на какво е не знам ще те излъжа.Стана миналата година мислех, че е претоварено рамо. Дадох си почивка но така и не мина. От това нещо има постоянен главобол-слаб, като от време на време и силен. Праща ме и на физиотерапия минах и от там но продължава да е същото положение. Последният варянт е да ида на “правилец” му викаме ние тук и да проба да го отщипе, но там може да стане пак беля

Той ше ти помогне ако причинаае прищипан нерв. А дали е тая?

28.04.09
19:36

казано от D3BEP на 27.04.09, 14:25:

Той ше ти помогне ако причинаае прищипан нерв. А дали е тая?

ми ако не е тя ще ми направи голяма беля. Та за това ако може дайте съвет какво да правя

Ами незнам човек. Доброто пожелание е точна диагноза, само че тя е въпрос на късмет и на пари....

16.11.09
09:29

Здравейте,и на мен ни поставиха диагноза радикулит,чувствам болка зад гръдната кост вече няколко месеца,спрях да ходя на фитнес,отслабнах близо 10 кг,това лекува ли се и фитнеса пречи ли.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1