Боксова круша

28.04.09
09:31

Знаете ли кои мускули се натоварват като биеш по крушата. Защото гледам че боксиорите имат най-вече як гръб, това от тренировките с тежести ли е или от биенето по крушата?

28.04.09
09:59

казано от valerious на 28.04.09, 09:31:

Знаете ли кои мускули се натоварват като биеш по крушата. Защото гледам че боксиорите имат най-вече як гръб, това от тренировките с тежести ли е или от биенето по крушата?

Здрасти!
Не съм боксьор, но блъскам чувала. Усещам натоварване в цялото тяло, но най-малко в гърба ;-).
В ударите участва цялото тяло - но натоварването се различава коренно от стандартна фитнес тренировка. По скоро на аеробика с анаеробни елементи прилича.

В самия удар учавстват рамо, трицепс, бицепс, предмишница, трапец, коремни мускули, че дори и краката.

За силова тренировка не можеш да използваш боя с чувал, по-скоро за издръжливост, координация, функционалност.

28.04.09
10:06

Здрасти, Вик! Мерси за отговора. Сега ще почета малко за кроссфита, звучи ми интересно :)

28.04.09
10:07

Работата по чувал е за издръжливост и точност на удара. Мускулите, които участват в удара са абсолютно всички, без изключение, но това важи само за перфектно, технически нанесен удар, т.е. такъв, който е по всички правила на боксовата техника. Силно се съмнявам някой, който не е практикувал бокс сериозно, поне 1 г. да може да нанесе такъв. Иначе в бокса поне аз не съм видял за 10 -тина години някой да работи специално за гръб. Има си комплекс от упражнения, които се правят след всяка тренировка и такива, които се правят в деня или периода за сила, но те няма почти нищо общо с бодибилдинга. Развития гръб по-скоро е вторичен ефект.

28.04.09
10:19

казано от sportist на 28.04.09, 10:07:

Работата по чувал е за издръжливост и точност на удара. Мускулите, които участват в удара са абсолютно всички, без изключение, но това важи само за перфектно, технически нанесен удар, т.е. такъв, който е по всички правила на боксовата техника. Силно се съмнявам някой, който не е практикувал бокс сериозно, поне 1 г. да може да нанесе такъв. Иначе в бокса поне аз не съм видял за 10 -тина години някой да работи специално за гръб. Има си комплекс от упражнения, които се правят след всяка тренировка и такива, които се правят в деня или периода за сила, но те няма почти нищо общо с бодибилдинга. Развития гръб по-скоро е вторичен ефект.

Подкрепям

28.04.09
12:45

Да ти кажа сега в фитнеса бих крушата за загрявка и се усещаше че гарба ми се пални с кръв, и най-вече около плешките. Като удрям вкарвам рамото и гърба за да е по-силен удара.

28.04.09
13:16

при самия удар натоварваш най-много рамото но и гърба се натоварва както каза около плешките но зависи и от техниката ако си нямаш никаква представа от нея нищо не правиш ,а иначе при самата стоика и различните движения на краката при различните удари се натоварват много краката аз тренирах бокс така че това ти го казвам от опит

ЦЕ

28.04.09
14:17

Натоварва се гърба и то доста от чувала. Такава мусколна треска на гърба както от бокса не съм получавал никога, а не се щадя изобщо във фитнеса.

PR

28.04.09
14:50

По принцип колкото  ти е по голям гърба и удара трябва да е по тежък (стига да знаеш как да го използваш ‘’гърбат’‘) 

Поздрав:  http://vbox7.com/play:a5c3f983

28.04.09
15:17

Модерация: Нарушаване на правилата!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.07.13 10:58.

28.04.09
17:48

1 ден в залата реших да удрям по крушата, а имах доста силна мускулна на гърдите, такаче спокойно мога да кажа, че осетих, че при удар доста се натоварват :) Иначе както казаха колегите по-горе за хубав удар трябва да ти едобре развито цялото тяло :) Аз съм мяркал по телевизята, предаване кадето 1 боксъор обесняваше как големите мускули всъщност дори пречели :)

Мнението беше редактирано от Lenks на 28.04.09 17:49.

казано от valerious на 28.04.09, 12:45:

Да ти кажа сега в фитнеса бих крушата за загрявка и се усещаше че гарба ми се пални с кръв, и най-вече около плешките. Като удрям вкарвам рамото и гърба за да е по-силен удара.

Здравей!Тренирал съм бокс 3 години,скоро съм спрял,защото почна друго.. :) Да ти кажа гърба не им се развива от това,а повечето боксиори блъскат на тежки килограми колкото могат за издръжливост и от там им идват мускулите..Лично моя тренер имаше голям гръб и съм го питал от какво е и той вика,че е правил упражнения с големи тежести тяга,клек,лежанка,набирания и лицеви нищо друго..В удара главно участва рамото,трицепса е след него след това чак бицепса..
Да ти кажа само недей пробвай да правиш удари,който не можеш,че много лесно се контузва..Страничния удар,който се прави първо в центъра на крушата след това от лявата или от дясната страна е труден и повечето,което не са практикували се контузват при удара от страната от огъването на китката.. ;) Не го пробвай ;)
Дори избягват да имат големи мускили,защото това е излишна маса,която забася удара,порати бокса до сега бях така по-зле в мускулите.. :)

Мнението беше редактирано от Виктор Манчев на 28.04.09 18:07.

MA

28.04.09
18:25

Не всички боксьори са с добре развити гърбове.
Предполагам си гледал нещо от сорта на К1 или бокс от по-тежките категории - там да. Но там и доста участва и фитнеса - все пак не върви да си боксьор и да изглеждаш слабак... Не се наблюдава в по-ниските категории, защото там следят килограмите за да могат да си влязат в категорията.

казано от Mamularin на 28.04.09, 18:25:

Не всички боксьори са с добре развити гърбове.
Предполагам си гледал нещо от сорта на К1 или бокс от по-тежките категории - там да. Но там и доста участва и фитнеса - все пак не върви да си боксьор и да изглеждаш слабак... Не се наблюдава в по-ниските категории, защото там следят килограмите за да могат да си влязат в категорията.

Точно така е,аз не бях як не,че сега съм много здрав де,но си и гледах категорията..К1 винаги съм ги наблюдавал,даже тази събота и неделя има състезание К1.. ;) Малките категорий наистина не са развити,а при свободните и над 95+кг са с доста масивни размери.. :)

29.04.09
16:41

Аз пък забелязвам ,че самия трапец и вътрешната част много се развиват,а пък ширината и големината като цяло не са от бокса.

Мнението беше редактирано от kilima7 на 29.04.09 16:41.

29.04.09
18:28

казано от Vic на 28.04.09, 09:59:

издръжливост, координация, функционалност.

По-силен удър.
С големи гърбове са защото блъскат с тежести във фитнес зала, не от самия бокс.Иначе както и да го разгледаме маса.скорост си е яко круше. ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1