28.04.09
19:26
Здравейте!! като правя за трицепс на лежанката с тесех хват и кът свърша серията ме наболяват китките при вас случва ли ви се така да ви боли след серията? какво бихте ми препоръчали да направя ? загрявам добре китките тренирам с ракавици мерси предварително :)
28.04.09
20:10
Захвата можеби куца нещо.
и при мен се получава просто като е тесен хвата клатиш прекалено много щанката, като избуташ малко повече с едната ръка,заради тесният хват лост се измества от водоравно положение и ти изкривява китката неприятно.пробвай да намалиш малко тежеста или да разшириш хвата така че да не смениш упражнението обаче.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 28.04.09 22:38.
Можеш да пробваш с ластичен бинт само за самото упражнение и след това го махаш.
29.04.09
12:34
При тесен хват никога не ме е боляло, при френско ме наболяват и като правиш бицепс прав с лост.. Може да си купишластици да ти стягат китките или да си купиш ЕZ лост. :)
30.04.09
06:45
казано от ekofresh1 на 28.04.09, 19:26:
Здравейте!! като правя за трицепс на лежанката с тесех хват и кът свърша серията ме наболяват китките при вас случва ли ви се така да ви боли след серията? какво бихте ми препоръчали да направя ? загрявам добре китките тренирам с ракавици мерси предварително :)
Здравей и от мен!
Получавам същите неща, понякога!
Разгрявай повече и слагай медицински (ластичен) бинт, но не много стегнат!
Такъв е този спорт, винаги може да има пукане, скърцане, болежки, сухожилия. Прави превенция доколкото може - загрявка, стречинг, ползвай бинтове, налактъници, накитници. В някой случаи разните му там мазила.
Специално тази болка в китките се получва сравнително често при трениращите с лост, защото си позволяват да трупат килограми на него, които килограми оказват натиск на китката. Потренирай известно време с дъмбели и виж дали с тях ще те боли. С дъмбелите трудно ще натовариш много лостчетата.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.04.09 09:02.
може и тесния хват да ти е прекалено тесен и да напрягаш китките за да балансираш ;)
Без да чета другите постове (учудващо.. спи ми се по това време..) мога кажа само, че се свиква, но ако съдя по себе си. Преди 4-5 месеца правех бицепсови сгъвания само с кривия лост, като започнах с правия много болеше. Ноо стисках зъби и сега не усещам никаква болка в китките, а едва след това започнах да ползвам стягащи бинтове.
НЕ твърдя разсъждението ми да бъде вярно, защото не се обосновава на никакви факти.
Тесния хват всъщност не трябва да е толкова тесен.Трябва да бъде на ширината на раменете или малкооо по-тесен.Но както каза Стоянчо - това е то нашия спорт :)
18.05.09
09:23
Не хващай толкова тясно или даже направо го премахни това упражнение-коварно е.
Може да използваш накитници,но не очаквай голям ефект.