пилешка супа да или не?

30.04.09
14:59

300гр. пилешка супа заменя ли 150гр.пилешка пържола и за предпочитане ли е?

30.04.09
15:10

Избягвай супите и всички яхнии/чорби/корбани и всякакви национални мазнотии.
П.С. Ако майка ми види това ще сметне за луд :) Какво ли разбира тя..... :)

30.04.09
16:05

запитай се ти какво разбираш....

30.04.09
16:38

ако има 150 гр пилешко месо вътре да заменя,иначе хранителната стойност на супите е ниска.

30.04.09
16:43

Одвен това няма да те засити за кой знае колко време.

30.04.09
17:21

абе яж си спокойно,нали искаш да качваш...

казано от no_smoking на 30.04.09, 14:59:

В никакъв случай ,обикновено 75%+ на супите е вода, дори и да има повече месо,ако ще обираш месото от цялата супа по-добре 1 пържола си изяж и не се занимавай с простотии.Супата си е супа,основното ястие си е основно ястие,а ти искаш супата да мине за основно и да правиш MM ,e няма как да стане.Щом ще качваш изяждаш си пържолата с ориза/картофите и нищо не ти пречи и една чорбичка да попълни кухините,че уж било хубаво за стомаха,но не и за заместване на ядене,било то и междинно

30.04.09
18:40

казано от dont_try на 30.04.09, 16:05:

Обоснови се.Щом не разбирам ти защо не даде по-добър съвет?Кое и е доброто на супата?!50%вода + 40% наситени мазнини + 10% пиле.Е извинявай но това не замества 150гр месо в никакъв случай!!! Друг път като няма какво да кажеш просто не пиши!

Мнението беше редактирано от Владимир на 30.04.09 18:40.

AN

30.04.09
19:37

темата е напълно излишна според мен, хубаво е да се яде ама треа и да се чете....имам чуството че някои иска да засупи глада :)

30.04.09
23:15

казано от Владимир92 на 30.04.09, 18:40:

казано от dont_try на 30.04.09, 16:05:

Обоснови се.Щом не разбирам ти защо не даде по-добър съвет?Кое и е доброто на супата?!50%вода + 40% наситени мазнини + 10% пиле.Е извинявай но това не замества 150гр месо в никакъв случай!!! Друг път като няма какво да кажеш просто не пиши!

Може и да не си съответстват като хранителна стойност и какво  ? Доста тъпички изказвания да не се ядат супи... а ето и едно материалче от сайта:
http://www.bb-team.org/articles/3459/

02.05.09
11:43

маните ги тея супи да гона месцата и топчетата с лъжицата не благодаря

02.05.09
15:46

Приятел, ако се откажеш от супите - откажи се и от всичко останало. Живей на прах, пилешко бяло месо - печено, без никакви подправки разбира се и бистра студена водица... Какви сте такива не мога да разбера. Професионални билдъри си позволяват къде къде по-кофти храни...на какви се правите вие?! Аман от тъпи съвети...кво му е на супата - вода, евентуално малко въглехидрати от  картоф + да речем пилешко - варено отново. А да, и разни треволяци, пълни с витамини. Къде е вредното драги ми специалисти, които давате акъл?
Поздрави...

Мнението беше редактирано от ozo на 02.05.09 15:47.

казано от ozo на 02.05.09, 15:46:

Приятел, ако се откажеш от супите - откажи се и от всичко останало. Живей на прах, пилешко бяло месо - печено, без никакви подправки разбира се и бистра студена водица... Какви сте такива не мога да разбера. Професионални билдъри си позволяват къде къде по-кофти храни...на какви се правите вие?! Аман от тъпи съвети...кво му е на супата - вода, евентуално малко въглехидрати от  картоф + да речем пилешко - варено отново. А да, и разни треволяци, пълни с витамини. Къде е вредното драги ми специалисти, които давате акъл?
Поздрави...

Ами например в купищата натрии които се съдържа. Въпроса пич беше точно и ясно дефиниран.

казано от no_smoking на 30.04.09, 14:59:

Отговора е кратък точен и ясен. НЕ не заменят. В една 300 грамова супа няма и 50 грама пилешко и няма как да замени 150 грама пържола. Недей говори за витамините от щипката магданоз минал през термична обработка.
И ще те помоля да нямаш предвид професионалните билдери защото те са на едни други добавки  за които няма голямо значение какво колко кога и как ядеш.
Ето ти малко акъли от един тотален аматьор.

02.05.09
16:03

Чисто количествено дума няма, пържолата си е по-добрият избор. Аз говорех за това, че няма защо да се притеснява човек - ако му се дояде супичка не виждам ник’ъв проблем да удари една гореща блага такава. Аз съм малко пристрастен де. За мен няма по-вкусно от една добре направена рибена чорбица (и пилешката си я тача де) обилно подправена с лимон... Както и да е, няма да пиша повече по темата, разбрахме се, че пържолата бие всичко останало по всички параграфи. И все пак не трябва да се лишаваме от дребните удоволствия :D

Мнението беше редактирано от ozo на 02.05.09 16:05.

ozo какво четеш през редовете бре колега (билдер). Човека е написал думата “избягваш” да ги избягваш неозначава никога през живота си да не куса супа. По скоро означава яж ама не всеки ден със всяко ядене и недей разчита на супата да ти направи тяло, защото една супа няма хранителна стойност на една пета пържола. Тук кой говори за дребни удоволствия, мен ако ми се яде супа ще хапна и изобщо няма да броя че съм я ял, и отделно ще си хапна пържола няма да се чудя дали след супата да ям друго щото имала 300 ккал.

02.05.09
16:42

За друго не знам, ама аз като ям супа обикновенно взимам 1 пържола нарязвам я и я бухам в 1 порция :) Не виждам как бульона ще се отрази на това, че пак съм изял 1 пържола :)

MA

02.05.09
17:57

Ако си я готви той, в една порция може да има и 500 грама месо !!!!
Какво имате против манджите с месо и картофи, в които има само месо и картофи с по-различен вкус...

казано от Mamularin на 02.05.09, 17:57:

Имаш предвид батальонска порция :). Или порция тенджера.

MA

02.05.09
19:25

казано от Иван Шишманов на 02.05.09, 18:02:

казано от Mamularin на 02.05.09, 17:57:

Имаш предвид батальонска порция :). Или порция тенджера.

Имам предвид порция с която да се наям.

02.05.09
19:53

АЙДЕ СТИГА ИЗВЪРТАХТЕ ВСИЧКО! Къде ще бухне 500гр месо в 300гр порция супа.Ако много му се яде - да гаврътне една, НО 300гр супа НЕ заместват 150гр месо !

02.05.09
20:08

Какво заместване, какви 5 лева? Просто се яде първо супичката (телешко варено предпочитам, почти всеки ден ям 1-2 пъти) и след това се почват пържолите (пилешки не обичам, ама като сте казали...). От лишаване никой нищо не е спечелил, затова яденето трябва да става на корем :)
В раздела за покачване на тегло ли точно се започнаха тия дилеми  :lol:

03.05.09
00:08

Не мога не, защо се продължава още с това да не се се ядат супи ?! Яжте, яжте, плескайте си супички, който се ограничава от тях е зле, ама много...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1