Моят НВД Режим

27.04.09
06:46

След като прочетох статийте на сайта за НВД, успях да си съставя този план. На 18 години съм, 180см 78кг.
7:10 - 1000мг L-carnitine
7:30-8:10 - кардио
8:30 - 30г млечно-яйчен протеин на прах
9:00 - кисело мляко 300г 0.01% + 70г овесени ядки
12:00 - пилешки пържоли от гърди 180-200г + салата (от домати)
15:20 - сурови бадеми 50г + ябълка
19:10 - пилешки пържоли от гърди 180-200г + салата (от домати)
20:10 (22:10) - 500мг L-carnitine
20:30 (22:30) - силова тренировка - след тренировката банан + 30г млечно-яйчен протеин на прах

Ходя на училище и мога да ям в 15:20 като следователно си нося бадеми и ябълка, като мога да ям след училище най-рано в 19:10. Силовата тренировка може да е толкова късно (22:30), защото в някои от дните ми се налага да ходя на уроци. Целта ми е да изчистя, а не да запазвам мускулна маса.

Темата беше редактирана от ThroughMyMotion на 27.04.09 06:48.

27.04.09
08:20

пий по големи дози, кви са тия 500мл,пий по 2-3 грама преди всяка тренировка

27.04.09
16:18

За карнитина ли става дума? Добре ще го направя примерно 1000мг и преди тренировката с тежести. На опаковката пише така за това. Трябва да е в по-големи дози ли?

27.04.09
16:25

Да. А аз не виждам след 20.30 вечерта да имяш ядене- преди лягане не е лошо да хапнеш извара.

27.04.09
17:59

1000мг=1гр

PR

27.04.09
18:08

казано от ilko на 27.04.09, 17:59:

1000мг=1гр

:)

27.04.09
19:09

Знам, че 1гр=1000мг :) Просто на опаковката на карнитина пише дневен прием 1500мг, и за засилване на мастния метаболизъм по 2000мг на ден. За това питам, трябва да пия по 2000мг преди кардио и после пак толкова преди силова тренировка? Тоест по 4000мг на ден?

казано от Yoanka на 27.04.09, 16:25:

Да. А аз не виждам след 20.30 вечерта да имяш ядене- преди лягане не е лошо да хапнеш извара.

След 20.30 ако сложа още ще се намали калорийния баланс, сега е към -450/500ккал, а и след тренировка пия протеин и банан.

Мнението беше редактирано от ThroughMyMotion на 27.04.09 19:15.

28.04.09
04:59

еми по добре 2 от колкото 1 гр,но по нататъка ако имаш средства го дигай на 3

28.04.09
19:11

Добре карнитина го пия по 1гр преди кардио и 1гр преди тренировка с тежести. Другите неща значи са наред, така ли?

29.04.09
05:18

вкарай още мазнини и малко въглегхидрати,защото ако се храниш така ще има ефект за 2-3 седмици  и след тва застой

30.04.09
17:50

А как стои въпросът с пиенето на Red Bull, от тези които са без захар?

казано от ThroughMyMotion на 30.04.09, 17:50:

А как стои въпросът с пиенето на Red Bull, от тези които са без захар?

Можеш да намериш доста инфо по въпроса, проблема е че трябва да си направиш труда.

http://www.bb-team.org/articles/1426/

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/5980/

PH

03.05.09
21:33

казано от ilko на 27.04.09, 08:20:

пий по големи дози, кви са тия 500мл,пий по 2-3 грама преди всяка тренировка

стига бре ..дали ще изпия 500мг ил 10 гр е едно и съшо просот тялото не може да го абсорбира ... повече от 3 грама на ден какво остава за 9

04.05.09
02:00

казано от ThroughMyMotion на 27.04.09, 06:46:

След като прочетох статийте на сайта за НВД, успях да си съставя този план. На 18 години съм, 180см 78кг.
7:10 - 1000мг L-carnitine
7:30-8:10 - кардио
8:30 - 30г млечно-яйчен протеин на прах
9:00 - кисело мляко 300г 0.01% + 70г овесени ядки
12:00 - пилешки пържоли от гърди 180-200г + салата (от домати)
15:20 - сурови бадеми 50г + ябълка
19:10 - пилешки пържоли от гърди 180-200г + салата (от домати)
20:10 (22:10) - 500мг L-carnitine
20:30 (22:30) - силова тренировка - след тренировката банан + 30г млечно-яйчен протеин на прах

Ходя на училище и мога да ям в 15:20 като следователно си нося бадеми и ябълка, като мога да ям след училище най-рано в 19:10. Силовата тренировка може да е толкова късно (22:30), защото в някои от дните ми се налага да ходя на уроци. Целта ми е да изчистя, а не да запазвам мускулна маса.

Тази деита млади момко е супер измислена тапотия личи ти че много си чел .... но си забравил да гледаш картинките маи ???
С две думи сутрин на гладно с л-карнитина пий едно кафе то е по силно от л карнитин а двете заедно се допълват защото едното е термоген другото липотропен агент ;) след това как ще пиеш млечно яичен протеин  ? я земи и мини на суроватъчен веднага като гледаи да има в него глутамин и бсаа’с в повече са ти нужни .киселото мляко няма да го коментирам изобщо то е супер излишно нито протеин ще набавиш с него нито бавен въглехидрат с тези мизерни 3-4 грама на 100 гр. продукт ... овеса иди доиди ок.
12:00 - бива може да се пипне малко но ок да предполойим че не си сустезател ,става.
15:29 сурови бадеми и ябълка - прилича ми на бабини дивотии :) по тъпо нещо няма на къде , да си чул че фруктозата много лесно се трансфоримира във мазнина ??? явно не си ... по добре пии 1 вода само но ако трябва да сам честен вкараи малко белтък там , пич ще ти е нужен.
19:10 старата глупост с 200 гр. месо и салата - но ми харесва, става да приема се ако не се състезаваш а гониш нещо скромно.
20:10-500 мг. л-карнитин колкото за бог да прости добре е ... чакаи си ефекта може да го усетиш в някои друг живот
20:30 -22:30 -силова тренировка на тия добавки предполагам без медикаменти също и то 2 часова не прекаляваш ли малко ? ти да не си рони колман поредната глупост....... Тренировката на отрицателен калориен баланс след 45-50 мин. води до покачване на катаболните хормони в пъти докато цялостната ендокрина система постепено започва да издава багажа оърво катехоламините следвани от хормона на растейа и тестостерона .... а тук вече си шах мат , човече .... с две думи с тая диета и тренировки може само да се лажем че правим нещо... всичко е тотално сбъркано и няма смисал освен ако не си супер дебел или супер генетик , това няма да даде никакав ефект .... губиш си времето и парите
и за капак има след тренировка пак банан ( фруктоза ,приема се защото черния дроб е празен и няма да се отклонява много , поне така се предполага + простотията млечно яичен протеин който е 100% ненужен в тази обстановка .... правилния вариант е аминокиселини и след това ) въглехидрати само на белтък до сутринта или ... компенсаторно само протеин но това дето си написал са абсолютни простоий само не ми казвай че ще го правиш че ме е жал за теб ).....
С ДВЕ ДУМИ ТОВА е програма за МАСА но храната е много малко като количество за диета и дума не може да става.Тези храни са много полезни но с тях плочки не се изкарват да знаеш ,а единствения правилен суплемент които си налучкал е Л-Карнитин но тои е в много малка доза за да деиства ... тази доза деиства само на хора дето не спортуват и водят заседнал начин на живот.за релеф програма трябва да е с МНОГО повече белтък поне 2 гр. на кг тегло ПОНЕ !!! при други условия може да стигнеш и до 4 грама протеин но тази “диетка” няма и 1 грам на кг. затова ти казвам всичко е супер измислица

08.05.09
17:14

На суроватъчен протеин съм. Силовата тренировка не е 2 часа, а я правя или в 20:30 или в 22:30 (т.е. започва тогава). Това с бадемите съм написал, че е само защотото бях на училище, а тях ги използвах като мазнини. За закуската с какво да разбърквам овесените ядки, ако не с кисело мляко? Л-карнитин пия 2г преди кардио и 2г преди силова, ако няма силова 1 час преди лягане. Банан ям след силова тренировка само и то е, за да има с какво да се захранят мускулите, точно с тези прости захари, за които говориш. Да го махна ли банана? Белтъците идват по 2г средно според Фитнес Асистънт. Не съм супер дебел 13.6% мазнини. Ще сложа кафе преди кардиото. Махам банана и слагам пак пил. пържоли + салата на мястото на бадемите и ябълката. Така добре ли ще е вече?

09.05.09
04:47

добре е ,но ако се чувстваш много изморен може да хапнеш 1 банан

10.05.09
20:43

ок. помисли малко .... “бадемите за мазнина...казваш” - ма ти твоя мазнина нямаш ли ? нали нея трябва да гориш . не се безпокой приемаш достатачно мазнина от други продукти като месото то не е 100% белтък има и мазнина друг е въпроса че полезната мазнина мононенаситените и полиненаситените са повече в други продукти ,а не в бадемите .
махни и това кисело мляко.
банана ок захранва мускулите но вечер преди лягане  е много кофти време за плодове това е нож с две остриета и най-вероятно ще те скъса от нерви че не топиш мазнина , като добавка към “захранените мускули” .
щом искаш да ги храниш вечер преди лягане , “пак си чел нещо но не си разбрал смисала му затова... намали четенето...зле ти влияе....щото протеина храни мускулите а не бананите ,но както и да е ....” набави им поне бавно усвоявъщи се въглехидрати .... за да го хранят цяла нощ а не за 1-2 часа да се отложат .....
С две думи мога да ти дам насоки , но една диета не се пише във форумите още повече че незнам нищо за теб години килограми подкожна мазнина , тренировъчен стаж , и др. неща , с който да са ми база за направата на една истинска диета , а аз половинчати неща не обичам да правя.
Въпреки всичко програма е пригодима за отслабване, не е нещо особено , но ще даде минимален ефект ,ако се хвърлиш с пари за добавки които ще компенсират донякъде слабата диета.Хубавото на твоята диета  е че това е едно разнообразно хранене , което ще ти донесе здраве и няма да те натовари психически и физически , което според мен никак не е малко , но ако имаш по големи амбиции спокойно може да теглим една черта върху диетата и да напишем нещо истинско , най малкото че дори не въртиш въглехидратите и организма ще привикне към еднообразието ..но не искам да задълбавам навътре в нещата

10.05.09
22:27

Правя зареждащи дни (на всеки 7 ден). Какво му има на НВД-то като без банан, ябълка и бадеми почти няма бъглехидрати? Не смятам, че ще има малък ефект с тази диета и редовни тренировки. Храната и сега е достатъчно малко.. ако махна киселото мляко и овесените ядки трябва да умра от глад, защото сега се събират 40-50г овес с 1 кисело мляко нискомаслено, 2-3 салати от домати/ домати и краставици/ зелена салата и 3 порции пил. пържоли от гърди като на порция са по 150-180г. Пия по 4г карнитин на ден и по около 60-70г суровъчен протеин. На 18, почти 19 съм и не би трябвало да ми е толкова трудно да свалям. Както написах горе подкожните мазнини са 13,6%. Имам да изчистя съвсем малко в гърдите и корема. Поне аз не мисля, че диетата, която съм направил е за боклука. Не се готвя за състезания и не знам как мога да ям по-малко въглехидрати от това без да умра от глад, или без да ме боли цял ден главата.
  Колкото за захранването на мускулите, те се захранват от белъците (протеина) обаче им трябва и глюкоза, а мазнините се разграждат бавно за след тренировка и не искам да свалям повече мускули отколкото мазнини.
  За мазнините, които приемам с храната, това е НВД т.е. трябва да има повече мазнини и белтъци и малко въглехидрати. Без тези бадеми и ябълка сметни ми калорийния баланс да видиш колко на минус отива.
  Поправи ме, ако греша но какво може да се добави в диетата? Ако не я пусна във форума, за да видя какво мислят хора, които разбират от това как се предполага дали е правилна диетата ми? Нямам нищо против мнението ти, но правиш много крайни изказвания. Ще те помоля да предложиш нещо конкретно, което да добавя/направя или диета, която според теб ще доведе до даден резултат. Не съм диетолог или не се занимавам в тази сфера, но уча за медицина и смятам, че разсъждавам правилно. Поправи ме, ако греша.

Мнението беше редактирано от ThroughMyMotion на 10.05.09 22:27.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1