01.05.09
09:51
Според мен няма.
Темата беше редактирана от QcK на 01.05.09 09:51.
01.05.09
09:55
Професионалния ? Любителския ? Детския ? какъв е въпроса
01.05.09
10:34
Според мен и сега има, но недостатъка на парите го спират да се развие до световно ниво.
01.05.09
10:51
Има! Така както има минало, така има и бъдеще спортът в България. За настоящето въпросът не стои така за жалост...
01.05.09
12:01
Въпроса е зададен неточно...!!!
01.05.09
12:14
На кого му пука ?
01.05.09
12:19
Има бъдеще, което пък по стечение на обстоятелствата зависи точно от нас.
01.05.09
12:23
Нее,глупости от нас. :) Зависи от пренасочване на средства към спорта,агитация,мотивация,вливане на малко смисъл/дивиденти...това са все външни фактори,върху които нямаме влияние.
Сега от училище да ме накарат да бягам за спортния празник 2 км за да спечелим някакво флагче,мероприятието е формално,20 минутни с награда - футболна топка и нула публика. Бягането се извършва по асфалта с пресичане на 2-3 улици без ограничителни флагчета,тоест се превръща и в борба за оцеляване с автомобилите...това какво е сега !?Как да имам желание да взема участие в нещо толкова нескопосано и лицемерно ?
казано от DeadManWalking на 01.05.09, 12:23:
Нее,глупости от нас. :) Зависи от пренасочване на средства към спорта,агитация,мотивация,вливане на малко смисъл/дивиденти...това са все външни фактори,върху които нямаме влияние.
Сега от училище да ме накарат да бягам за спортния празник 2 км за да спечелим някакво флагче,мероприятието е формално,20 минутни с награда - футболна топка и нула публика. Бягането се извършва по асфалта с пресичане на 2-3 улици без ограничителни флагчета,тоест се превръща и в борба за оцеляване с автомобилите...това какво е сега !?Как да имам желание да взема участие в нещо толкова нескопосано и лицемерно ?
Явно нямаш сърце на спортист. Точно заради такива като теб, които се оплакват е нормално да няма спорт. Едни от най-великите спортисти са тренирали именно в ограничени условия и все пак стават шампиони, друг е въпросът че учителите са тези, които трябва да ви мотивират да бягате на спортния празник.
Мнението беше редактирано от Hvanatema на 01.05.09 12:39.
01.05.09
14:01
Абе аз ако обичам да тренирам ще си тренирам,въпросът е ,че публичността куца.Темата е за официалните спортни мероприятия предполагам,не за индивидуалните псевдо спортисти. :)
“сърце на спортист” :lol: Да се надяваме ,че нямам и акъла на такъв.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 01.05.09 14:01.
Има бъдеще. Но дали ще е след 10 или 20 години възхода, никой не може дa каже. А дори и да има възход, той ще бъде в определен спорт.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.05.09 18:20.
Има бъдеще.
Преди се развиваше планово елитния, състезателен спорт по политически причини. Имаше стройна организация - спортни паралелки, спортни училища, Олимпийски надежди, ... и резултатите бяха на лице - Олимпийски и Световни титли и медали. Освен националната гордост това струваше доста увредени от спорта младежи, които дори не са се реализирали поради контузии и т.н.
Сега няма такава държавна политика и спорта се практикува според модата. Но несъстезателно, което е чудесно!
Състезателния спорт унищожава организма, особено елитния състезателен спорт.
За съжаление държавата почти нищо неправи за масовия спорт, за здраве. Че повечето хора и идея си нямат кое е здравословно и кое не. Тук е мястото да се намесят Неправителствени организации - за създаване на здравна култура най-общо казано, в това число и спортна.
А масовия спорт ще се развива (дай Боже) все повече. Което носи само позитиви на страната и населението.
Да обобщя - аз съм оптимист по отношение на спорта в Бг!
03.05.09
10:04
В България нищо няма да се развива освен превръщането и в турска и циганска страна. Спорт няма да има, както и каквото и да е било друго. Най-хубавото за мен е, че и мен няма да ме има. Къде въобще витаете? Какъв спорт, какви 6000 дойче марки? Думата България и думата оптимизъм, без значение под какфа форма, са двата най-силни антоними които съм срещал.
03.05.09
10:10
казано от Георги Николаев на 03.05.09, 10:04:
В България нищо няма да се развива освен превръщането и в турска и циганска страна. Спорт няма да има, както и каквото и да е било друго. Най-хубавото за мен е, че и мен няма да ме има. Къде въобще витаете? Какъв спорт, какви 6000 дойче марки? Думата България и думата оптимизъм, без значение под какфа форма, са двата най-силни антоними които съм срещал.
Е ама много грубо се изказа по адрес на страната в която ти и предците ти сте родени. Аз пък вярвам, че голяма част от бъдещето на страната ни е в ръцете на нас младите. Младите не протестират, не дават своя наказателен вот по изборите, не се опитват нищо никак никога да променят, просто се носят по течението, а трябва ние младите да СМЕ течението не да се носим по него. Хайде спирам защото и тази тема оспамих.
По темата, в БГ всичко има бъдеще, но то зависи от младите. И да приоритетите в спортовете се изменят и за това са виновни много фактори. Хубаво е да вижда човек все повече млади хора спортуващи ей така за здраве и удосолствие дори никой от тях да не стане световен шампион в дисциплината си.
Да....то всичко зависи от младите.Айде аз съм млад човек кажи ми какво да направя и какво да правят другите за да се оправи България?
Във тоя-оня спорт - да, може и да има славно бъдеще за България, но не и като цяло във всички спортове.
03.05.09
11:54
казано от QcK на 03.05.09, 11:38:
Да....то всичко зависи от младите.Айде аз съм млад човек кажи ми какво да направя и какво да правят другите за да се оправи България?
Дадох ти някои жокери в предното си мнение жалко е, че не си ги разбрал (типично за младите, което е нормално). Нека не оспамваме темата.
За какво да протестирам?Ти ако си мислиш,че с мирни протести ще стане нежщо се лъжеш....не стане ли огромен масов протест-над 50 000 човека пред парламента и едно голямо мазало нищо няма да се оправи !
03.05.09
16:06
казано от QcK на 03.05.09, 15:58:
За какво да протестирам?Ти ако си мислиш,че с мирни протести ще стане нежщо се лъжеш....не стане ли огромен масов протест-над 50 000 човека пред парламента и едно голямо мазало нищо няма да се оправи !
Ахаха ама използвай го това на раменете си деее, аз какво казах ?!?! Кво няма ли 50 000 МЛАДИ хора в София А?!?! Има 300 000, 500 000, дори 2 000 000 има в БГ, и още толкова избягаха, ама всички са се пуснали по течението.
И сто протеста да има,те едва ли нещо ще решат.И някакъв наш проблем.Критиките,бунтовете,протестите са едно негативно действие.Отхвърляне на нещо или някой.Отричане.Е да де,ама протестиращият само отхвърля нещо.Но после трябва някой да оправя нещата,някой способен да ръководи (фирмата,банката,държавата).
Трябват добре подготвени хора.Трябват добри специалисти.Откъде ще се вземат те? При положение,че още в гимназиите учениците сами решават днес да отидат ли на даскало или не? Откъде да се вземат като в някои нови(а и старите) университети дори едно магаре може да завърши с отличен срещу заплащане.И после да се върне в селския обор,като най-умното дългоухо в беге. Сами виждате колко многобройни убийства станаха в София,нашата столица извършени от едни студенти срещу други студенти.Някои изключително жестоки и кървави,направо зверски.Кои са тия младежи дето ще оправят тая страна? Че аз нещо не ги виждам,трябва си прегледам очите може би?
Та кои са тия наши всезнайковци и супермени? Дрогираните и алкохолизирани ученици и студенти? Може би те? Или трениращите бойни изкуства? Ще управляват и “со малко кютек”.Като няма интелект в сегашната младеж,силата ще го замести.И тъй ще решаваме всякакви проблеми,не с акъл а със сила?
Мнението беше редактирано от Миро на 03.05.09 20:58.
03.05.09
16:32
казано от Миро на 03.05.09, 16:26:
Като няма интелект в сегашната младеж
Защо няма интелект ? :) Вероятно вече няма кой да го налива с Фуния :). Всеки от нас сам решава колко интелект да има и може да го придобие без да чака някой да го кара да ходи на даскало или да го кара да си взима изпитите както е редно. Ясно, е че да се друсаш и алкохолизираш е по лесно и по приятно, но така деградираш, а покрай теб деградира и семейството ти, деградират и децата ти които са бъдещата младеж деградира и държавата. А тия специалисти които Миро търси избягаха навън, защото им бе по лесно там да мият чинии и да карат нормална кола, отколкото тук да се трудят и работят и да карат ненормална кола.
Малко се изместваме от темата, но по отношение на младите е тъжен фактът, че ГОЛЯМА част от тях си бият камшика за чужбина. По-тъжното е, че си заминават от тук свестните хора, а не лумпените. Аз съм абитуриент тази година в елитна гимназия и да ви кажа около 1/3 от випуска ми ще продължи образованието си в чужбина. А се сещате какво става обикновено като се устроят и завършат там - остават си там. Не ги виня. Как да има бъдеще каквото и да е било в България при положение, че се раждат все по-малко деца и все повече от свестните, можещи и интелигентни такива се пръсват из цял свят. Как да има бъдеще спорта? Най-популярният спорт, футбола, тук е пълна пародия. Още повече, че от 10 мача в българското първенство 2-3 са уредени. Държавата не дава 5 пари за спорта. И как да очакваме друго - всичко е скапано - здравеопазване, образование, съдебна система - как да очакваме спорта да е наред? Всичко е комплексно...
И не ме обвинявайте в черногледство, просто съм обективен. Иначе разбира се, че искам нещата да вървят на добре, но уви...
Мнението беше редактирано от ozo на 03.05.09 16:51.
Бъдеще има и въпреки материалната база и парите,които се отделят резултати на спортистите ни са показателни
03.05.09
19:43
На кой му пука????
Това си казват нашите оправници.
Отговор - НЕ!
03.05.09
20:00
С този негативизъм, цялата планета може да “пукне”...как искаме да върви спорта напред?!
Прав си.Колко ни е прекрасна страната и колко са задоволени хората тук.Пенсионерите не взимат по 100лв пенсии,хората карат нови коли,могат да си позволят почивки на добри курорти всяко лято,оправниците на България не крадът,няма корупция в съдебната система,а 40% от населението на България не са труци и цигани.
07.05.09
18:03
“България” и “бъдеще” не се слагат в едно изречение заедно.
“Има ли бъдеще спорта в България?”
Все едно питаш имат ли здравето (дух и тяло) бъдеще в България.
Който отговаря с не направо може да се гръмне още от сега... няма какво да се хаби. Обществото ни в момента е в сериозен преходен етап - ценностен, икономически и всякакъв, от нас зависи дали ще излезем сухи от този етап това вклучва и възраждане на инвестициите в спорта. Успехите ще дойдат до няколко години след това.
20.06.09
09:58
казано от tpd на 20.06.09, 09:34:
Обществото ни в момента е в сериозен преходен етап - ценностен, икономически и всякакъв,
ДА преход има, но към по лошо към липса на ценности, към обедняване
казано от Иван Шишманов на 20.06.09, 09:58:
казано от tpd на 20.06.09, 09:34:
Обществото ни в момента е в сериозен преходен етап - ценностен, икономически и всякакъв,
ДА преход има, но към по лошо към липса на ценности, към обедняване
Ех, стига с този негативизъм! То от тоя преход може да не излезем докато сме живи. Ама живота продължава и хората спортуват заради себе си, не заради бъдещето на спорта. Затова и всъщност спорта има бъдеще на индивидуално ниво. За професионалния е друга работата.
20.06.09
13:44
Айде, айде, България е преживяла две чужди вековни владичества, национални катастрофи и безброй кризи, ама понеже не сте живели тогава и мислите, че никога не е било толкова зле и че едва ли не загиваме. Нещата малко по малко ще се нормализират, колкото и да плюете политиците и собствения си народ, факт е, че спрямо преди десет години сме по-напред. Спортът, както и културата, преживяват тежки времена, защото няма държавна политика за тях и парите не стигат, но всяко нещо с времето си. Вярно, че липсват сериозни резултати, но и те ще дойдат. Гледайте малко по-оптимистично на живота и бъдещето на страната ни. Ако всеки прави каквото е необходимо, за да се развива в личен и професионален план, обществото също ще има полза. И тези тежки времена ще минат.
20.06.09
15:32
казано от Ultima Ratio на 20.06.09, 13:44:
...Спортът, както и културата, преживяват тежки времена, защото няма държавна политика за тях и парите не стигат, но всяко нещо с времето си. Вярно, че липсват сериозни резултати, но и те ще дойдат. Гледайте малко по-оптимистично на живота и бъдещето на страната ни. Ако всеки прави каквото е необходимо, за да се развива в личен и професионален план, обществото също ще има полза. И тези тежки времена ще минат.
Относно темата , българия има бъдеще във спорта , но не и преди да изминат най-малко 5 години ...
20.06.09
16:40
ако на фк лефски сф му се забрани със закон да участва от името на България в европейските клубни турнири по футбол - да имаме бъдеще.
казано от Bezgreshniat на 20.06.09, 15:32:
Относно темата , българия има бъдеще във спорта , но не и преди да изминат най-малко 5 години ...
Незнам за спорта ама май България няма бъдеще като цяло,щом вече пишем името на собствената си родина с малка буква!
20.06.09
17:02
Извинявам се за , което , много бързане му слагам явно.
Макар , че забелязвам , че много хора го правят умишлено това нещо.
казано от Sparxter на 20.06.09, 16:40:
ако на фк лефски сф му се забрани със закон да участва от името на България в европейските клубни турнири по футбол - да имаме бъдеще.
По-скоро трябва със закон да се забрани като цяло точно този “спорт” на територията на държавата. И след това парите, които се перат, въртят и наливат там да се пренасочат в истински спортове, в които сме с доказвали, в близкото или далечно минало. За мен това е начина, иначе на левски и да им забранят се тая - ще излезе я цска, я литекс, я някоя друга смешка. Футболът не е спорт, а бизнес - а нашата България е твърде малка за такъв голям бизнес, затова по-добре да си насочим силите в по-смислена посока, където да имаме шансове. Защото имаме и талантливи спортисти, и добри треньори - просто трябва да се инвестира в тях, да им се създадат условия за работа и да им се дава поле за изява.
Мнението беше редактирано от G33K на 20.06.09 17:10.
казано от G33K на 20.06.09, 17:09:
казано от Sparxter на 20.06.09, 16:40:
По-скоро трябва със закон да се забрани като цяло точно този “спорт” на територията на държавата. И след това парите, които се перат, въртят и наливат там да се пренасочат в истински спортове, в които сме с доказвали, в близкото или далечно минало. За мен това е начина, иначе на левски и да им забранят се тая - ще излезе я цска, я литекс, я някоя друга смешка. Футболът не е спорт, а бизнес - а нашата България е твърде малка за такъв голям бизнес, затова по-добре да си насочим силите в по-смислена посока, където да имаме шансове. Защото имаме и талантливи спортисти, и добри треньори - просто трябва да се инвестира в тях, да им се създадат условия за работа и да им се дава поле за изява.
Напълно подкрепям!
20.06.09
19:00
Е какво да правим , и аз подкрепям!