28.04.09
16:23
Първо малко инфо за мене :
Години : 21
Височина: 165
Килограми : 78
Тренирам малко над година с целта да качавам маса и резолтатите са доста задоволителни 20 кила .. само че сега започвам да се замислям за оформяне. Започнах НВД но ми останаха няколко неясни неща така че се надявам да може да ми помогнете.
Менюто :
Не следвам грамажите точно, нямам кантар но го карам на око.
След като стана протеинов шейк около 25 гр , после хапвам пилешко филе 100-150 гр + салатка от домати с зехтин .
Въглехидратната ми закуска е овес с яица .След тренировка протеин. После зависи от деня но още 2-3 хранения с пилешко филе или варени яица + салата .
Искам да попирам всякакво месо ли може да се яде и ако приготва варено свинско с зеле пак ще се брои за П+Ф?
Може ли да изместя салатата от последното ядене за деня със сирене (не извара) ?
Може ли да се яде омлет с яица (вместо олио ще използвам зехтин)?
Може ли да се пие кафе без мляко и захар следобед кам 16-17?
Алкохол позволен ли е ? (говорим за чашка две на няколко дни а не промишлени количества)
Тренирам три пъти седмично в фитнеса като около 45 мин тренирам определена мусколна група + кардио 35 мин + 2-3 упражнения за краката / * тъи като сам нисък и в периода на качване не обръщах кои знае колко внимание на краката сега искам да ги поизстъня и пооформя *\
2 пъти в седмицата кардио сутрин преди станаване (скачане на въже)
Благодаря предварително
казано от one.impulse на 28.04.09, 16:23:
Първо малко инфо за мене :
Години : 21
Височина: 165
Килограми : 78
Тренирам малко над година с целта да качавам маса и резолтатите са доста задоволителни 20 кила .. само че сега започвам да се замислям за оформяне. Започнах НВД но ми останаха няколко неясни неща така че се надявам да може да ми помогнете.
Менюто :
Не следвам грамажите точно, нямам кантар но го карам на око.
След като стана протеинов шейк около 25 гр , после хапвам пилешко филе 100-150 гр + салатка от домати с зехтин .
Въглехидратната ми закуска е овес с яица .След тренировка протеин. После зависи от деня но още 2-3 хранения с пилешко филе или варени яица + салата .Искам да попирам всякакво месо ли може да се яде и ако приготва варено свинско с зеле пак ще се брои за П+Ф? Не знам.
Може ли да изместя салатата от последното ядене за деня със сирене (не извара) ? Зависи от останалата част от диетата. По принцип е добре НВД да е без млечно-базирани продукти.
Може ли да се яде омлет с яица (вместо олио ще използвам зехтин)? Да
Може ли да се пие кафе без мляко и захар следобед кам 16-17? Даже си е задължително
Алкохол позволен ли е ? (говорим за чашка две на няколко дни а не промишлени количества) Ти си решаваш за себе си - аз не бих лизвал и капка. Това ще прави живота по-интересен - всеки ще те пита защо не пиеш например :)
Тренирам три пъти седмично в фитнеса като около 45 мин тренирам определена мусколна група + кардио 35 мин + 2-3 упражнения за краката / * тъи като сам нисък и в периода на качване не обръщах кои знае колко внимание на краката сега искам да ги поизстъня и пооформя *\
2 пъти в седмицата кардио сутрин преди станаване (скачане на въже) 5 кардиота ли стават? Ако да, много са - ще загубиш мм.Благодаря предварително