Имат ли "вакуумките ефект" за стягане на долна част на корема ?

29.04.09
21:48

http://www.bodybuilding.com/fun/ms-fit5.htm ето тези упражнения имат ли ефект ?

Не ми е известно да има научно изследване което да го потвърждава както и такова което да го отрича.

MA

30.04.09
07:29

Аз си правя вакумки винаги когато се сетя може би от няколко месеца - според мен ефект има.
Не правя упражнения, просто стягам корема и се опитвам да дишам с гърдите.

30.04.09
08:38

Ами аз вдишвам дълбоко и държа въздуха и корема стегнат 20 сек и така 5 пъти вс ден

30.04.09
11:28

Според това, което съм чел и изпробвал лично върху себе си ... считам, че има.

30.04.09
14:47

Ами има ли значение дали ги правя преди упражненията за корема и дали спазвам диета ?

30.04.09
18:13

супер са и са перфектни за стомашната среда..така да се каже...обаче добре е да се правят на гладно...но са нужни много тренировки, аз лично ги правя всеки ден и все още не успявам така да си стегна корема....не знам баси, ако някой знае “чалъм”, да сподели..:)

30.04.09
18:15

http://www.youtube.com/watch?v=OoPThdb_X98&feature=PlayList&p=420BFD5A3C0A4D7B&playnext=1&playnext_from=PL&index=10
ето за това говоря..!!!!!

01.05.09
12:04

Лол този е луд...ами има ли значение в каква поза ще правиш вакумките ?

01.05.09
12:33

има - ДА...точно за това питах, ако някой може да ги прави така, както на видео-то, което съм дал, да сподели....

02.05.09
21:22

Някой ще сподели ли вакуумките в каква поза са най-ефективни

02.05.09
21:27

Прав?
и аз мен вакумките са доста ефективни

03.05.09
09:43

а как точно се изпълняват. Първо се вдишва и се стяга корема и така се задържа 20;40;60 секунди ли?

Не е ли опасно това упражнение ако прекали човек, или ако има някакъв неизвестен до момента проблем.

ГН

03.05.09
10:12

Мен това упражнение направо си ме погнусява. Миналата година опитах локално изгаране на корема, не се получи. Корема го правя много сериозно и с тежести в основен период, по-леко и доколкото ми е кеф общо взето, като чистя. Стегнал ли си го в основен, той няма да се разплуе ако увеличиш малко повторенията - от 15 на 20-25 и намалиш или изключиш допълнителните тежести. Няма какво повече да се стяга. Идгаряш мазнините и си готов.
Направо ми се прииска да изшибам един приятел, който след като месеци му бях обяснявал, най-накрая, уж да ме успокои, преди няколко месеца се изръси: “Спокойно, лятото ще го стегнеш корема”. Точно в този период го тренирах с тежести и 15 повторения и макар и омазнен, конкретно за по-”стегнат” не вярвам да е бил в живота ми.

03.05.09
10:13

казано от Иван Шишманов на 03.05.09, 09:54:

Не е ли опасно това упражнение ако прекали човек, или ако има някакъв неизвестен до момента проблем.

Ами то и с клека, тягата и всички упражнения е така ;)

Мнението беше редактирано от tonu на 03.05.09 10:14.

03.05.09
10:20

упражнението е доста полезно...значи издишаш целия въздух...и поемаш само през носа...седнал е по-ефективно...но вече това с свиването някак си не ми се получава...

казано от tonu на 03.05.09, 10:13:

казано от Иван Шишманов на 03.05.09, 09:54:

Ами то и с клека, тягата и всички упражнения е така ;)

Ами да ама не точно. Специално клека и тягата са с повишен риск от травматизъм (поради което и много спортисти ги избягват) само в този форум има поне няколко човека контузени от тези упражнения, не можем да кажем същото за редица други упражнения бицепсово сгъване, скотово сгъване и т.н. Едно е да тренираш ня някаква машина съвсем друго е да гълташ корема с което да създаваш вътрешно налягане на органите и то за период от 20-30 50-1000 секунди. :)

03.05.09
14:35

Клека и тягата не са с повишен риск от травматизъм. За разлика от повечето машини с фиксирана траектория.

03.05.09
14:41

Гадно ми е това.

03.05.09
16:21

Значи за вакуумките до какво решение стигнахме, че в седнала позиция са най-добре ?

03.05.09
18:05

да..и да имаш опора зад гърба си...също стават и прав, като леко се наведеш, ръцете ги слагаш на кръста, може и да натиснеш малко стомаха при максималното вдишване...абе експериментирай...аз не спирам и пак не мога да го докарам като този момък от клипчето..!!!!!

SE

03.05.09
18:17

Ам значи не разбрах нещо.. Като издишаш въздуха, докато си глътнал корема трябва ли да вдишаш от носа или да задържиш така без да вдишваш? :roll:

03.05.09
20:51

вдишваш и корема ти залепва за гърба..общо взето....
айде пробвай де...пак ще кажа, издишай през носа и устата....после вдишваш през носа и задържаш...отпускаш корема и пак стягаш, погледни клипа, който съм шернал по-горе...!!!!!!!!!!

SE

03.05.09
21:20

Да да да ясно.. значи до сега съм го правил грешно и само съм се зорил.
Аз издишах напълно, гълтах корема и задържах така колкото мога. (не ми се смейте :))

Мнението беше редактирано от SelBy на 03.05.09 21:20.

04.05.09
05:57

абе ако знаеш и аз кви напъни съм правил..:))))

казано от Петко К на 03.05.09, 14:35:

Клека и тягата не са с повишен риск от травматизъм. За разлика от повечето машини с фиксирана траектория.

За първи път чувам, че машините са по опасни от клековете и тягата, та нали точно за начинаещите винаги се препоръчват машини за да свикнат с движението, машината да ограничава грешките, опасния  чиитинг на повторението, виждал съм много хора с контузии от неправилни клекове и тяга напред във времето, но нито един който да се е контузил докато си е лежал на машината.  Добре де може и да греша, то и без това темата не е за това.

Да ви кажа, честно аз също съм пробвал да правя вакумки, но понеже теглото ми във времето се е изменяло с десетки килограми, съм забелязал, че когато нямам добра спортна форма и нормалко (като за мен тегло) просто немога да глътна корема, незнам каква е причината. Като бях 130 кг съм се мъчил мъчил и неставаше. А сега като съм 110 става, но ако съм 90 дълбочината им е много по голяма (като на пича от клипчето).
Като любопитен факт ще кажа, че вакумките са запазена марка на един роден състезател който се казва Данаил Драганички :). Не се сещам за негово волно съчетание по състезанията без да е демонстрирал това толкова зрелищно упражнение, а може би го използва и в тренировката си :).

04.05.09
06:55

Флекс Уилър също...:)))

SE

04.05.09
07:17

И на Франк Зейн ;-)

Разбира се че има много състезатели които го практикуват самата поза е доста зрелищна и ефектна. Аз просто казах кой е БГ варианта като най вероятно да сме го виждали на живо да го прави. Страшна гледка да е видиш на живо корем на тяло изчистено до кост, да хлътва кажи речи една педя  :).

08.05.09
20:59

А последно коя поза е най-добра за вакууммките ?

DR

10.05.09
11:02

Възможно ли е заради разширен стомах да не мога да ги правя?
Преди можех,не съм пробвал от 4-5 години и сега бам-не мога да си свия корема

ПП:
а имам 8пак

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1