02.05.09
13:26
Здрасти! Искам да Ви попитам.. нямам финансови възможности за фитнес и използвам другата алтернатива - лостовете. Маса трудно се покачва, но.. ако може да ме посъветвате как да тренирам.. и т.н. Ам по доста през около 2-3 часа да се заситя, а не се тъпча.. Спя по 8-9 часа. Та.. искам да кача маса, и да си орелефя корема.. :\ Дали ще може да се получи? И ако да как?
П.П. Извинявам се за глупавия въпрос.. ще съм Ви благодарен, ако ми помогнете и не пишете глупави мнения от сорта на “Зала му е майката” и т.н. Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от Петко К на 21.04.10 20:51.
02.05.09
13:57
казано от reload на 02.05.09, 13:26:
нямам финансови възможности за фитнес и използвам другата алтернатива - лостовете.
Без ‘’‘финансови възможности’’ много трудно се качва (качествена) маса братле...
02.05.09
14:28
Като Profesora… визира нуждата от правилно хранене и хранителни добавки, като второто само ти олекотява джоба докато един ден не разбереш че в основата стои генетиката, или в краен случай анаболите.
И така да не се отклоняваме от темата, препоръчвам ти:
http://zamunda.net/details.php?id=14168&hit=1
http://vbox7.com/user:dymag?p=allvideos
По-здрави
02.05.09
14:34
казано от Кристиян Цинцов на 02.05.09, 14:28:
Като Profesora… визира нуждата от правилно хранене и хранителни добавки, като второто само ти олекотява джоба докато един ден не разбереш че в основата стои генетиката, или в краен случай анаболите.
По-здрави
Подкрепям... :)
02.05.09
15:40
казано от Кристиян Цинцов на 02.05.09, 14:28:
По-здрави
Аз, не подкрепям. Не са ти нужни хранителни добавки, достатъчно труд и търпение ще вдигнеш маса с правилиния хранителен режим като (ВВД). Ходи си на лостовете, ходи да се набираш през ден. Например 1 ден кофики (за гърди + малко трицепс) + набиране за бицепс (с подхват), 3-ти ден Набиране широк хват пред гърди 2 серий и после зад врад пак 2 серий (за гръб), Кофички от пейката (за трицепс). 5-ти ден Набиране (с надхват) за цялата горна мускулатура и прави коремно на лоста. Пак ти казвам по-важното е как се храниш. По-бавно ще вдигнеш мускулна маса от колкото ако имаше възможност да ходиш на фитнес, но с достатъчно воля и труд няма невъзможни неща. Успех!!
Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 02.05.09 15:41.
02.05.09
20:20
Корема специално е едно от последните неща които се орепефяват. Има хора със нацепени ръце и рамена целите във вени ама плочките никакви ги няма, а и като ще ходиш на лостовете не забравяй, че има и упражнения като лицеви опори, раменни преси от челна стойка и безброй упражнения за корем които не трябва да изключваш от тренировката си.
казано от Цеков на 02.05.09, 20:20:
Има хора със нацепени ръце и рамена целите във вени ама плочките никакви ги няма
Аз нямам намерение да ставам нацепен.. :) Искам да покача малко повече от това което имам.. :) Ръката от 35 на 38 ми е добре.. :) И там вече по-големи гърди, гръб и рамена.
04.05.09
17:28
Аз работя по тази програма и съм доволен.За около 2 месеца качих към 4кг,без да съм стъпил в зала.
1ден Гърди
Лицеви с тежест(10кг)
3х5 ромбовидни(каро);1х10 с широчината на раменете;1х10 с широки разположени длани;кофички 2или3х5;
2ден почивка
3ден рамо Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред 3x10
Повдигане на ръце встрани 3x10
Повдигане на ръцете напред 3x10
Хибридни Арнолд преси 3x10
4ден Ръце(бицепс + трицепс)
Бицепсово сгъване с дъмбели 3х10
Кръстосано чуково сгъване с дъмбели 3х10
Кофички на пейка 3х10
Разгъване на дъмбел зад глава 3х10
Трицепсово разгъване с дъмбели от лег 3х10
5ден почивка
6ден почивка
7ден Гръб
Набирания 3х5 (с различен захват,като ще увеличавам бройката)
8ден почивка
9ден почивка
10ден Гърди
Корем - през ден!
04.05.09
17:34
казано от RocknRolla на 04.05.09, 17:28:
Аз работя по тази програма и съм доволен.За около 2 месеца качих към 4кг,без да съм стъпил в зала.
1ден Гърди
Лицеви с тежест(10кг)
3х5 ромбовидни(каро);1х10 с широчината на раменете;1х10 с широки разположени длани;кофички 2или3х5;
2ден почивка
3ден рамо Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред 3x10
Повдигане на ръце встрани 3x10
Повдигане на ръцете напред 3x10
Хибридни Арнолд преси 3x10
4ден Ръце(бицепс + трицепс)
Бицепсово сгъване с дъмбели 3х10
Кръстосано чуково сгъване с дъмбели 3х10
Кофички на пейка 3х10
Разгъване на дъмбел зад глава 3х10
Трицепсово разгъване с дъмбели от лег 3х10
5ден почивка
6ден почивка
7ден Гръб
Набирания 3х5 (с различен захват,като ще увеличавам бройката)
8ден почивка
9ден почивка
10ден Гърди
Корем - през ден!
А взимаш ли нещо ‘’допълнтелно’‘...???
04.05.09
17:50
Не,не взимам нищо “допълнително”. :)
Мнението беше редактирано от RocknRolla на 04.05.09 17:50.
04.05.09
18:06
казано от RocknRolla на 04.05.09, 17:50:
Не,не взимам нищо “допълнително”. :)
Ами браво ‘’‘За около 2 месеца качих към 4кг,без да съм стъпил в зала.’‘’ това е много добро постижение... :)
04.05.09
18:42
Добре ще е ако успея да ги увелича ;)
po hybavo ne6to ot lostovete nqma stavash tvard kato skala dokato na fitnesa si po mek i kato presh da tren spadash apak na lostovete nqma spadane ostava si vsichko keto si postignal
казано от pelleius на 06.05.09, 16:07:
po hybavo ne6to ot lostovete nqma stavash tvard kato skala dokato na fitnesa si po mek i kato presh da tren spadash apak na lostovete nqma spadane ostava si vsichko keto si postignal
Абе стига си писал едни и същи глупости и то на латиница! Почвам да ти трия постовете от тук нататък, ако не започнеш да пишеш на КИРИЛИЦА!
06.05.09
19:17
Аз също съм за лостовете!!Ставаш по жилав.От фитнеса се става тромав,според мен.Аз тренирам 5 дена,като 2 пъти в седмицата тичам без да треирам.Корема го тренирам всеки ден,по малко,правя 4x25 повдигане на колената над гърди и съм доста доволен.1-ви ден тренирам гръб набираня зад врад 8 серий по 5 повторения,5 серий по 2 пъти силово + 5 серий по 10 (втората част от силовото),4х5 набираня с длани обърнати срещу мен и 4х5 с длани обърнати към мен.За гърди правя 8х8 кофички с крака (колкото мога) опънати напред + 4х20 лицеви опори.Споделете мнение и за моята програма.Дано съм ви бил полезен с неящо.
казано от no_smoking на 06.05.09, 19:17:
Аз също съм за лостовете!!Ставаш по жилав.От фитнеса се става тромав,според мен.
Добре, че е само според теб ;)
Дано някой ден осъзнаеш каква щуротия казваш.
Тия си ги спести за някой глупак пред блока ти, тук тези не минават... Същото се отнася и за другия, ‘дето ми разправя как от лостовете се ставало жилав и не знам си какъв.
07.05.09
06:52
казано от no_smoking на 06.05.09, 19:17:
Аз също съм за лостовете!!Ставаш по жилав.От фитнеса се става тромав,според мен.Аз тренирам 5 дена,като 2 пъти в седмицата тичам без да треирам.Корема го тренирам всеки ден,по малко,правя 4x25 повдигане на колената над гърди и съм доста доволен.1-ви ден тренирам гръб набираня зад врад 8 серий по 5 повторения,5 серий по 2 пъти силово + 5 серий по 10 (втората част от силовото),4х5 набираня с длани обърнати срещу мен и 4х5 с длани обърнати към мен.За гърди правя 8х8 кофички с крака (колкото мога) опънати напред + 4х20 лицеви опори.Споделете мнение и за моята програма.Дано съм ви бил полезен с неящо.
А под силово разбираш?
Невярвам че човек който върти по 5 набирания на серия, може да прави чисто силово!
Аз самия съм да кажеме горе долу на твойто ниво, и все още чисто силово ми е непосилно.
В горно положение си метам лактите над лоста, направо си заставам на тях, след това се издърпам над лоста и от там бутам за кофичката (или както на теб ти е по познато “втората част от силовото”)
Общо взето ако съм във форма, мога да го направя достатъчно бързо че да не се създава илюзията за fake изпълнение, но иначе метна ли си лактите от горе ми трябват секунда две, да се издърпам над лоста и да бутна кофата.
А и ако позволиш един съвет, не тренирай корем повече от 2-3 пъти седмично, като упражнението което ти правиш първо е недостатъчно, второ като го правиш всеки ден в едни серии, и повторения то корема ти е привикнал с натоварването, и един вид нищо не правиш!
По-здрави
07.05.09
10:03
О,не.Силовото в никакъв случай немога да претендирам,че го правя правилно.Значи все още немога да си кача двата лакъта едновременно.Правя го първо с единия после с другия,но максимално бързо,без абсолютно никакво забавяне.Това е така,защото почнах да го уча преди 2 седмици,надявам се след още 2 да го правя без проблеми.
Доколкото корема,ще послушам съвета ти,но предложи още някое упражнение за корема,за да разнообразя...и евентуално да го включа + повдигането на краката.
Мнението беше редактирано от no_smoking на 07.05.09 10:05.
07.05.09
10:47
Разбира се ,че от фитнеса ставаш по тромав!
казано от RocknRolla на 07.05.09, 10:47:
Аз като ходя във фитнеса да тренирам много интензивно, с леки тежести и нещо от сорта на 3х8 (примерно) серии/повторения, правя кардио и отделно съм на НВД ще стана тромав ли? Всичко варира толкова много, че не можеш в никакъв случай да кажеш, че от фитнеса ставаш тромав, защото не винаги това е целта на трениращия, пък от лостовете си ставал не знам си какъв... Айде стига глупсти.
п.п. Бодибилдърите са не по-слаби спринтьори от тренираните за тази цел атлети.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 07.05.09 10:54.
Много глупаво изказване...Личи си колко си наясно с спорта въобще!
07.05.09
13:57
казано от Владимир92 на 07.05.09, 11:02:
Много глупаво изказване...Личи си колко си наясно с спорта въобще!
Нима?!Добре “специалисте”!
Нима и още как. Вместо да се дръвчиш вземи покажи знания, защити твърдението си. Аз пример с въпрос ти зададох, а отговор все още няма.
07.05.09
14:07
Имам предвид,че ставаш тромав като имаш повечко маса :)
Мнението беше редактирано от RocknRolla на 07.05.09 14:07.
казано от Thrashmetal на 07.05.09, 10:53:
Само с това не съм съгласен, колега.
07.05.09
17:52
казано от Thrashmetal на 06.05.09, 19:47:
Тия си ги спести за някой глупак пред блока ти, тук тези не минават... Същото се отнася и за другия, ‘дето ми разправя как от лостовете се ставало жилав и не знам си какъв.
Че ставаш тромав от фитнеса е пълен бисер! Но че ставаш по-жилав е вярно според мен! Ти може да вдигаш 50КГ за бицепс прав с лоста а да неможеш да се набереш 1 път. Така че най-добре да се комбинират и 2-те по възможност и тогава ще има и от 2-те голям ефект разбира се ако се трудиш и имаш търпение!
казано от LttS на 07.05.09, 17:40:
казано от Thrashmetal на 07.05.09, 10:53:
Само с това не съм съгласен, колега.
youtube.com
Всичко зависи от целите,начина на тренировка и ядене.Много ясно,че ако тренираш за яко маса и качиш 5-6 кила (не само ММ) ще станеш по-тромав,но ако целта ти е да си по-атлетичен,друга работа.Просто във фитнеса разнообразието от упражнения е много по-голямо,с тежести се изолират по-добре мускулните групи.
07.05.09
18:30
Тежестите са само средство. Всичко останало включително дали ще станеш тромав, жилав, голям, релефен зависи от целите ти и съответно от методиките. Има някаква погрешна представа сред мнозинството от трениращи ББ, че едва ли не тежестите се използват само за постигане на културистични амбиции. Тежестите развиват сила, бързина, издръжливост стига да ги ползвате по съответния начин. Неслучайно почти всички спортисти ги използват за подобряване на различни физ. качества, сред които не фигурират хубавото тяло и естетиката.
07.05.09
18:59
казано от DooM_MasteR на 07.05.09, 18:30:
Тежестите са само средство. Всичко останало включително дали ще станеш тромав, жилав, голям, релефен зависи от целите ти и съответно от методиките. Има някаква погрешна представа сред мнозинството от трениращи ББ, че едва ли не тежестите се използват само за постигане на културистични амбиции. Тежестите развиват сила, бързина, издръжливост стига да ги ползвате по съответния начин. Неслучайно почти всички спортисти ги използват за подобряване на различни физ. качества, сред които не фигурират хубавото тяло и естетиката.
Браво!Един наистина компетентен коментар!
казано от RocknRolla на 07.05.09, 18:59:
казано от DooM_MasteR на 07.05.09, 18:30:
Браво!Един наистина компетентен коментар!
Да видиш ти как доста други постове казват същото нещо, просто на друг език.
07.05.09
19:57
Същото като моето или като твоето?!
08.05.09
13:31
Е с това изби рибата, по добре замълчи!
А в моя защи ще кажа че в един от фитнесите, които посещавам много често идват трениращи лека атлетика, 70 до 90кг пичове, които първо имат много по добри тела(визия) от билдърите, второ работната им тежест е не по малка от работна тежест на голямите билдъри в тежките категории(над 100кила).
И в заключение ще кажа че това че дърпаш и буташ най различни железа и машини не те прави спортист, и самата мисъл да сравняваме бодибилдинг заниманията, с такива по лека атлетика, бойни спортове, ръгби, тенис на корт, баскетбол, футбол и др, е направо смешна.
По-здрави
Тренировките с собствено тегло са по-добър вариант според мен.Ако целиш добър вид с минимални средства да кажем.Може половината да отричате лостовете но добра програма за лостове+ програма за бягане дава добър ефект като се замислиш че влагаш само време. А иначе по темата. 1 ден кофи 1 ден набирания с достатъчна почивка е добър вариант , след 1-2 месеца както си прецениш опитай да правиш кофички и набирания в един ден като редуваш серия набирания серия кофи и тн нт.Ако ще тренираш на лостове задължително в седмицата 1 ден бягане ти трябва.Хранителния режим е строго задължителен , тук има достатъчно литература по въпроса.Вземи си 1 ръкавици да не ти загрубее кожата или 2 дунапренчета ако не ти се дават пари за ръкавици също върши работа , забелязал съм че билдерите си мислят че като дигат много са добри за всички спортове което е голяма заблуда
Мнението беше редактирано от cheFo`` на 08.05.09 13:49.
11.05.09
11:59
Аз кво се опитвам да обясня!
11.05.09
12:10
http://www.youtube.com/watch?v=TLCWMVkMLSs
Айде па да ми каже някой нещо против лостовете
А ето този е извънземен
http://www.youtube.com/watch?v=oBJlXB5Fu8U
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 11.05.09 12:14.
http://www.youtube.com/watch?v=jT_3LAhd0LE Ето още един пример, какви маняци има... :)
П.С. Венцеслава подписа ти кърти... :D
Дами и господа
1во) неграта генетично са по-развити, според мен, тъй като още когато са ги карали в Америка като роби са оцелявали само най-издържливите и най-силните, да не говорим, че робовладелците са избирали само такива, когато са отпътували от Африка.
2ро) тея дето ги гледате сигурно висят по лостовете от малки - това прави поне 10 години на всеки...извинявай ама и аз да съм и аз за 10 години ще направя такава физика на лостове.А и освен това щом телата им са свикнали от малки с това натоварване е много по-лесно за тях да развият тази физика, отколкото за някой 16 годишен младеж, който претендира, че само с висилки ще стане по-жилав, силен и т.н.А и айде да видим дали няма за 10 години с щанги да се развия много по-добре от към физика от колкото някой от тях?
Така че всичко е доста относително и към една цел няма само един път.
11.05.09
13:53
казано от Никола на 11.05.09, 13:07:
Дами и господа
1во) неграта генетично са по-развити, според мен, тъй като още когато са ги карали в Америка като роби са оцелявали само най-издържливите и най-силните, да не говорим, че робовладелците са избирали само такива, когато са отпътували от Африка.
2ро) тея дето ги гледате сигурно висят по лостовете от малки - това прави поне 10 години на всеки...извинявай ама и аз да съм и аз за 10 години ще направя такава физика на лостове.А и освен това щом телата им са свикнали от малки с това натоварване е много по-лесно за тях да развият тази физика, отколкото за някой 16 годишен младеж, който претендира, че само с висилки ще стане по-жилав, силен и т.н.А и айде да видим дали няма за 10 години с щанги да се развия много по-добре от към физика от колкото някой от тях?
Така че всичко е доста относително и към една цел няма само един път.
E момчето питаше дали може да направи нещо само на лостовете, тъй като няма възможност. Аз просто исках да му покажа, че може :) Никой не спори, че ако вложиш малко повече пари и за треньор и за добавки и за зала, ефектът ще е къдеее къде по-добър. Но и тренировките със собствено тегло на лостовете също може много да постигнат.
ПП Madman_ - ами щанги+сланина = аватара :)
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 11.05.09 13:54.