05.05.09
07:06
Имам един такъв въпрос, има ли разлика от това дали правя всеки път едни и същи упражнения или всеки път да правя различни за определена мускулна група. И кое ще ми препоръчате :). Защото има упражнения, които ме натоварват по добре от други незнам... чакам отговор
Напиши си програмата, по която тренираш + упражненията и ще ти се направят предложения за корекции.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.05.09 08:03.
Първо да кажа че тренирам от месец и ми препоръчаха следната програма: всекитренировъчен ден (Понеделник , Сряда и Петък) правя всички мускълни групи като от големите правя по 2 упражнения. Целта е качване на маса защото съм 186-7 тежа 60 кг.
Гърди:
Изтласкване на щанга от лег и полулег
Крака:
Бедрено разгъване
Бедрено сгъване
Избутване на лег преса
Повдигане на пръсти(машина)
Гръб:
Тук се извинявам незнам как се казват упражненията
на скрипец зад врад, пред врат и със различните преставки
Бицепс:
дъмбели и крив лост бицепсово сгъване
Трицепс:
Френска преса, Френско разгъване
Трицепсово разгъване на горен скрипец
Рамо:
Повдигане на ръце встрани
Повдигане на щанга до брадата, Вертолет
Това ми е арсенала от упражнения
П.С. никои не ме взима на сериозно като кажа че тренирам от един месец :)
Ми не ми харесва тотално тая програма.
По-скоро нещо от следното:
Набирания
Клек
Лежанка
раменни преси/разтваряния
коремни преси
ръцете може да ги изключиш
По-голям ефект ли ще има? С две думи искаш да ми кажеш че трябва по-малко да се натоварвам?
Ами като за трениращ от месец, е по-важно да научиш правилното изпълнение на упражненията. По-натам ще тренираш тежко ... Най-хубаво е ако има инструктор в залата да ти покаже упражнения като мъртва тяга, гребане, мечка, клек и т.н ....
Объркващо е! Явно всеки си има различни методи, но милех че поне започването е едно и също :) Благодаря ти !
06.05.09
17:39
Незнам с тая програма до къде ще стигнеш. Лично правя по 4 упражнения за гърди, 4 за бицепс, 3-4 за трицепс, 4-5 за гръб, 4 за рамене. Естествено в началото (първия 1 месец) - по леко. Ако ще качваш маса - прави до 8 повторения. А ако искаш бързо нарастване на мускулната маса трябва да вземеш и добваки. Аз съм по нисък от теб - 182см, но съм 93кг. Естествено не всичко е чисто, но ще поизчистя поне 3 кила. Трябва ти по-добра програма. Разгледай програмите в сайта и прецени на коя ще издържиш. Вкарай и малко въглехидрати.