Постижения от лег?

Прескочи до:

27.01.05
17:41

Колко според вас трябва да вдига човек от лег относно килограмите си за да може да се каже че лега му е силен ??? И колко е вашето най добре постижение ??? Как може да се качи сила на лега и как да се направят масивни гърди с тежки килограми??? Задължително ли е да се пуска щангата до гърдите???

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 04.08.13 22:46.

27.01.05
17:44

най-доброто ми постижение е 145кг три пъти при лично тегло 66-67 кг
в момента съм 73-74 кг и правя еденица на 155(от вчера ми е тва постижение) пускам на повечето серии до гърдите щангата ...

27.01.05
19:39

Ако не пускаш щангата до гърдите не се зачита за чисто вдигане. Също така и ако правиш мост по време на вдигането. На състезание даже трябва да задържиш тежестта за 1 - 2 секунди неподвижно на гърдите, преди да я вдигнеш. Ако вдигаш 1.8 - 2 пъти теглото си, значи имаш силен лег, според мен.
Тема за това, кой колко вдига от лег имаше скоро, и там повечето си бяха казали постиженията.

Аз 2 пъти теглото си на лег ще вдигна в някой друг живот, върхът в моята спортна “кариера” беше при 4 х 130 кг на 85 кг лично тегло. Но аз си имам и генетично слаби гърди и рамене за сметка на гръб и ръце.

28.01.05
00:18

Ами 2 пъти теглото си ако вдигнеш се счита за екстра малцина са тези дето си го вдигат 3 пъти иначе най доброто ми е 205 кг

28.01.05
00:19

Съгласен съм с Петко. Човек който вдига собственото си тегло 2 пъти бих казал че е наистина силен. Говоря без прием на стероиди.

28.01.05
02:12

Хм.. ако си 70кг е доста трудно да вдигнеш 140кг (без стероиди). А за 3 пъти теглото (210кг) според мен е нездравословно... Т.е. ако си с тегло 70кг.. е почети невъзможно вдигането на 140кг.. Ако ги вдигнеш тези 140кг.. вероятно ще качиш още килца.. и няма да си вече 70кг.. ако ме разбирате какво имам в предвид :)

28.01.05
10:35

А не е ли важна и височината. Колкото си по-висок толкова по-тежък ще си и ще ти е по-трудно да вдигнеш 2Хтеглото или 3Хтеглото си. Аз в момента още не мога да вдигна 1Хтеглото си.

28.01.05
10:37

Аз вдигам 40 процента над теглото си. Малее значи яко слабо :))) еми не съм и силач, но 2х теглото си за мен е доста, но каточели е постижимо все пак няма невъзможни неща
по-здрави

28.01.05
10:45

Да вдигнеш 140 кг, при 70 кг тегло не бих казал, че е невъзможно. Трудно, да но не невъзможно ;). Освен това не уточняваш ръста и структурата на човека - за някой, висок 160 см 70 кг, без много излишни мазнини не са малко, и той би притежавал достатъчно мускулна маса и сила, за да вдигне 140 кг. Ако си висок 180 см обаче, с тегло 70 кг няма да вдигнеш 140 ;). Така че зависи от много неща.
За три пъти теглото си, вече бих се съгласил, че е почти невъзможно без химия ;) Но има хора, които вдигат три пъти теглото си.
Аз съм решил да вдигна 160 при тегло 85 кг максимум.

28.01.05
11:25

Збравил съм да кажа че аз не съм от високите  :wink:  169 съм висок за това съм си вдигал килата 2 пъти но иначе и широчината на лежанката има значение а моята е малко широкичка  :roll:  но все пак 150 кила са си 150 кила. От 5 години тренирам и НЕ СЪМ използвал никакви стероиди или тем подобни стимуланти и препарати, единствено познатите на всички до болка хранителни добавки :lol:

HE

28.01.05
12:51

При лично тегло 65-67 кг. съм вдигал 115 3-4 пъти. Сега съм се поразхайтил малко  :oops:

28.01.05
12:53

Значи 2х теглото браво! Силен ти е лега значи.
по-здрави

28.01.05
16:32

Според мен силен лег означва да можеш да направиш 6ца на 1.5 пъти теглото си. Или да вдигнеш веднъж 2 пъти теглото си. Аз лично съм доста слаб все още - 96кг около110 вдигам. Затова тази година ще посветя на силата 8)

28.01.05
16:35

е ти си по-зле от мене! Успкоение :))))
по-здрави
пп Базикам се Марто батка

28.01.05
17:00

След няколко месеца вече няма да съм по-слаб от тебе 8)
Ха те ти стимул сега :lol:

Силен лег означава 20-тица на 100 килограма :)
По - здрави!

28.01.05
17:56

Апсолютно!
по-здрави

28.01.05
20:36

Защо пък двайсетица на 100 кила???? Тва не го разбирам може да тежиш 130 кг и това да правиш дваисетица на 100 кила не е нищо.... според мен силен лег е да вдигнеш например с 10 кила над двойното тегло  :twisted:

28.01.05
20:38

Това е една закачка между екипа. Защото аз им се похвалих, че вдигнах 100килограма 20пъти. Което за мен си е много. Иначе ги вдигнах в залата защото ме предизвикаха.
по-здрави

28.01.05
20:42

АААААААААААА аз не съм разбрал хахахахаха може но все пак реално погледнато 100 кила 20 пъти е добре  :roll:

28.01.05
21:59

За да имаш силен лег трябва да вдигнеш 439кг. :wink:  :lol: Засега се разминавам с някакви си 330кг...ехх ще ще ги стигнем някога.
Според мен щангата трябва да докосне гърдите и да не се правят много големи мостове.

28.01.05
22:25

Виждам че споменавате 2 -3 пъти мост така че ще уточня и по правилник може да си правите каквито си искате мостове стига да не се оделят от лежанката раменете (което е невъзможно) и седалището може да си правите мост и е в реда на нещата (и в правилника) аз лично не правя но уточнявам

28.01.05
22:26

ако дигаш 2 х собственото си тегло си много добър на лег, а за 3 х вече треа да си дживотно.. :D

28.01.05
22:28

[quote author=“noolo6”]ако дигаш 2 х собственото си тегло си много добър на лег, а за 3 х вече треа да си дживотно.. :D

И 100 % -тов смукач на бонбони и ижекционни препарати

28.01.05
22:52

Преди месец вдигах 90 кила страшно трудно , а сега правя 3 с 100 кила , тежа около 70 кила, но това е БЛАГОДАРЕНИЕ НА МАРТО !!!

29.01.05
01:56

Мдам, но 100кг на 70кг собствено тегло е ок.. и аз съм горе-долу на същото ниво. Но как си представяш например 140кг без да мръднеш от тези 70кг? :)
Както и да е.. наистина смятам за майсторско постижение постигането на 2х собственото тегло. Като тези които са го постигнали без стероиди ще е 1 на 100. За това мисля, че е доста несериозно тези 2х, 3х и т.н..
Вероятно сте чували, че всеки мъж трябва да може да вдига собственото си тегло... всичко останало на горе е по желание  8)

29.01.05
15:20

в наща зала съм виждал жена да вдига 1.2 пъти собственото си тегло.според мен това е много за жена.

29.01.05
15:35

[quote author=“perlsite”]Мдам, но 100кг на 70кг собствено тегло е ок.. и аз съм горе-долу на същото ниво. Но как си представяш например 140кг без да мръднеш от тези 70кг? :)
Както и да е.. наистина смятам за майсторско постижение постигането на 2х собственото тегло. Като тези които са го постигнали без стероиди ще е 1 на 100. За това мисля, че е доста несериозно тези 2х, 3х и т.н..
Вероятно сте чували, че всеки мъж трябва да може да вдига собственото си тегло... всичко останало на горе е по желание  8)

не съм савсем съгласен за това че неможе да се вдигнат 2 х килата без стероиди и че ако може то е 1 на 100 души. наистина малко хора го правят но ги има като Joro_Killara например. аз на 63 -65кг лично тегло бутнам 105кг от лег като тренирам едва от година и 2-3 месеца и не съм изпил даже и 1 кутия протеин или креатин или каквото и да е било! и не виждам защо с години тренировки да не е възможно да се постигне 2 х  личното тегло, а сега че вече 3 х личното тегло без зоб неможе съм съгласен.

29.01.05
16:46

[quote author=“perlsite”]Мдам, но 100кг на 70кг собствено тегло е ок.. и аз съм горе-долу на същото ниво. Но как си представяш например 140кг без да мръднеш от тези 70кг? :)

Ами добре, ще станеш 80 кг и ще дигнеш 160 кг - какъв е проблема? ;) При 10 кг мускулна маса от горе, потенциалът ти ще е много по - голям.
А щангистите и трибойците между другото постоянно го правят това - дигат си силата, без да излизат от категорията. Просто не тренираш по методики, насочени предимно съм максималната сила, която между другото много зависи и от нервната система и сухожилията, а не само от мускулната маса. затова ти се струва невъзможно. И има хора, дето го правят това без стероиди. Но разбира се, не става бързо и лесно ;)

29.01.05
18:19

Дам да ви кажа че бе зоб е много трудно аз цяла година си стоях на 195 кг и не може повече но после качих маса и вдигнах 205 но бях мазен ако някак си премахнех тогава мазнините може да се каже че съм добре с лега засега не ми харесва

30.01.05
14:13

90кг при лично 81кг, мъка-а-а-а :(

SK

30.01.05
14:41

аз съм зле- 85кг съм бутам 100,но да незабравяме и височината!
Висок съм 189.

30.01.05
15:51

[quote author=”Петко К”]Ами добре, ще станеш 80 кг и ще дигнеш 160 кг - какъв е проблема? ;) При 10 кг мускулна маса от горе, потенциалът ти ще е много по - голям.
А щангистите и трибойците между другото постоянно го правят това - дигат си силата, без да излизат от категорията. Просто не тренираш по методики, насочени предимно съм максималната сила, която между другото много зависи и от нервната система и сухожилията, а не само от мускулната маса. затова ти се струва невъзможно. И има хора, дето го правят това без стероиди. Но разбира се, не става бързо и лесно ;)

Така е, но сигурно не сме се разбрали правилно: Аз съм ектоморф и целите са ми покачване на масата и затова се “възмущавам”, иначе ако търсиш сила.. да можеш да качиш доста прилагайки силови тренировки, макар, че трябва да се съобразявате и с костите и сухожилията т.е. да взимате нужните мерки :)

31.01.05
10:49

според мен тези сравниения са относителни..
2х 3х.. нали се сещам сега че любо лега
вдига 205 при тегло 70 и 215 при тегло 75..
републикански  рекорд.. мисля.. в категорията
силата не се качва линейно на килограмите мисля определени
категории които са облегодетелствани

http://www.powerlifting-ipf.com/worlds/worbench2003.htm

правете си изводи.
аз лично признавам бройка повторения.. със много килограми..
за сила..  никога не съм правил единици. заради опастността от контузии..
лично превя с 80кг.. 8х без помощ (леко ми е но..)
тежа.. 75кг.. 
всичко е въпрос на стави и кости.. аз имам още сила но..
съм зле с ставите.. (рамена, лакти)

Хм :) Не съм съвсем съгласен с категориите.
Първо, растежът не върви правопорпорционално на категорията. Макар лесно и удобно, схващането не е съвсем правилно. Едно е човек 60 кг да си вдигне два пъти килата. Друго е да го направи човек 140 кг. Вече се стига до лимит на здравина на мускули, кости, неколкократно прескачане на лимитите на нервната система, блокиращи изпълнението поради “преценка” че тежестта е опасна и т.н.
Чудовищно значение има и височината. Човек, по нисък с 50 см може да прави едва ли не половината по дължина треактория на тази на по - високия. Нека това да няма значение. Пълното съкращение на мускулите му също се постига по - рано. Съвременните категории не го преценят това, но то има огромно значение и при тяга, и при клек, пък и при лег.
Така че дереджето е много относително според мен. Заключението не може да се направи еднозначно. Пък и зависи какво се пие, как се тренира, с какви цели и т.н. Не бих дал универсална категоризация за силен лег. СЪщо тъй съм виждал силен лег и после човекът не може да прави с дъмбели, половината общо като тегло на лега. Това силен лег ли е? ПО - скоро силна техника, не че е лошо, но....
Поздрави.

31.01.05
11:34

При културизма и лифтинга силата се проявява в различен диапазон при културиста в повече повторения например 8 а при лифтерите при 1 например лифтер дето вдига 300 кг не може на 280 да направи 8 повторения както сочи науката при културистите а културист дето вдига 200 на 180 ще си ги направи 8 в повечето случай така че за силен лег трябва да се има предвид дали човека е културист или лифтер защото двете нища не са съвместими много

31.01.05
11:35

TheChaos с тоя линк дето  го даде брат направо ми разби сички илюзии :) тва жените  в моята категория вдигат повече от мен  82.5 кг  първата вдига  160.5 напрау ме подтисна да знаеш! такива саитове със държавен вестник да ги  забранят туууууу хаха

31.01.05
11:38

Е те все пак са професионалистки не забравяй този факт но ако тренираш целенасочено ще я подминеш
П.С. В М и Ф имаше една жена дето вдигаше страшно много но повече приличаше на мъж не знам може би от тестостерона дето е вземала но направо ме уби

31.01.05
15:25

Чел съм в едно списание за една рускиня май беше дето вдигнала 172,5 ама не някоя дебела а беше около 75 кг някаде ама бая здрава  :shock:

TH

02.02.05
23:39

Епа и аз да кажа ...  :) 100кг 2 пъти на 73кг съм 178см.  8) не е мн ама съм доволен.  :wink:
Пишете на кирилица. Постът ви беше преведен.
Mr_Muskul

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1