Калории?

SP

31.01.05
01:28

Тежа 63 кг. и съм висок 179 см., на 20 години и съм ектоморф. Сметнах по формулата на Harrys –Benedict колко калории са ми необхидими - 3519ккал. Въпросът ми е в период на качване на маса толкова ли трябва да се взимат или повече? Също така колко от тях трябва да са от белтъци, колко от въглехидрати и колко от мазнини? :)
По-надолу в статията има други формули за индиректно изчисляване на необходимите калории - там се получават 2634 ккал. Защо има такава разлика?
В крайна сметка искам да разбера колко калории са ми нужни за да качвам маса и по колко трябва да ги набавям от белтъци, въглехидрати и мазнини? ;)

31.01.05
11:06

Здравей! При 63кг, 3500кал ми звучат множко. Много тренираш или работиш тежка работа, незная, но на мен 2600кал ми звучат далеч по-реално. Както и да е, сметни го отново. Колкото за съотношението на хранителни вещества, зависи от режима, който си си избрал. Прочети и си избери.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1