28.01.05
10:33
Търся съвет. Опасявам се да не се повтарям с това питане, ама въпроса ме занимава и реших да постна тази тема. Чета във форума различни мнения за комбинирането при тренировка на гръб/гърди с бицепс/трицепс. Тренирам от 4 месеца в дом обстановка. Слабичък съм - 180 см, 59 кг. Целта е да кача маса, не пречи да е успоредно с малко мазнинки. С помощ на някои от Вас, момчета си нагласих хран режим и тренирам през ден по тази схема:
1ден - клекове с тежест (4 серии х 9-10 повт) + гръб (на лост, 3-4 п х 6-8 п) + бицепс (едно упр + яка изометрия) + рамо (отскоро, 3-4 с х 6-7 п)
3ден - лицеви опори с тежест (4 х 8-10) + трицепс (полу-кофички, 4 х 15-21) + преса
Значи, как ще е по-добре, да оставя ли гръб+бицепс (респ. гърди+трицепс) или да направя гръб+трицепс и гърди+бицепс?
По-добър вариянт според мен е да правиш в отделен ден рацете и в отделен ден гърбът.
по-здрави
28.01.05
10:41
Нямам уреди в къщи и за това не мисля, че мога качествено да натоваря ръцете в отделен ден. Затова гледам да ги тренирам в деня в който са загряли в базовите упражнения за гръб и гърди.
Опитай и двата варианта. Ако в момента имаш добри резултати, дайствай така. Когато спрат резултатите, започни по другия начин. Принципно и по двата начина, при правилна тренировка би постигнал успех.
Поздрави!
28.01.05
11:10
Според мен зависи от плътността и интензитета на тренировката ти.
Лично аз не препоръчвам следната комбинация:
Гърди с трицепс
и
Гръб с бицепс....
Води до претрениране, Малката мускулна група е доста силно ангажирана при тренировката на голямата.
Но при всеки е различно, зависи и какви упражнения правиш, какви суплементи използваш, дали взимаш стероиди, какъв ти е метаболизма и т.н.
28.01.05
11:33
Благодаря Ви момчета за съветите.
При схемата ми на тренировки ефект има, макар, че е по-осезаем на външен вид, отколкото на тегло. Ще продължа така, а ако няма прогрес ще разменя малките мускулни групи.
Иначе пия АК (само при тренировка) и протеин ежедневно (отскоро). Преди и него пиех само при тренировка. Пия соев на Биогейм и растителен на JS, ама този последния ми се струва доста съмнителен като произход. Пише само “растителен” и нищо друго. От соя ли е, от домати ли е, не пише...
Пия и витамини Daily Formula на Universal.
Единодушие Гръб-Бицепс, Гърди,трицепс но и аз ти препоръчвам както Емо посочи в различни дни да ги правиш
Да би било добре да ги отдели ,но съобразно това че тренира в къщи ,най-добре е точно гръб+бицепс,гърди+трицепс,а рамото +краката.Общо казано ръцете си получават натоварването при тренировката на по-големите групи в които участват.
28.01.05
15:43
[quote author=“mile”]Да би било добре да ги отдели ,но съобразно това че тренира в къщи ,най-добре е точно гръб+бицепс,гърди+трицепс,а рамото +краката.Общо казано ръцете си получават натоварването при тренировката на по-големите групи в които участват.
Според мен по-добре ще е краката и ръцете да са си в отделни дни а гърба да го прави с рамото но все пак е въпрос на лично предпочитание
28.01.05
17:40
[quote author=“D3BEP”]Лично аз не препоръчвам следната комбинация:
Гърди с трицепс
и
Гръб с бицепс....
Води до претрениране, Малката мускулна група е доста силно ангажирана при тренировката на голямата.
?????
:)
28.01.05
19:40
[quote author=”Тихомир”]Нямам уреди в къщи и за това не мисля, че мога качествено да натоваря ръцете в отделен ден.
Точно поради тази причина ще бъде по-добре да тренира малка мускулна група която участва в тренировката на голяма мускулна група - така ще може да натовари добре ръцете. Дзвер е прав също - при тренировка в зала където човек има всичко необходимо това ще доведе до претрениране.
аз лично усещам по добре комбинацията гръб + тицепс и гърди + бицепс, но някои хора предпочитат обрартното. така че те саветвам да експериментираш и с двете и да си харесаш едното спрямо резултата и кое как ти се отразява. а и внимаваи с лицевите упори с тежест да не си прецакаш гърба! :)
29.01.05
10:44
ДЗВЕР, някой ще се претовари само ако прекали, докато ако тежестите и повторенията са добре преценени няма такава опасност, да не говорим че някои хора нямат проблем с претоварването а с това че не натоварват достатъчно - за такива типове е добре точно тази ударна комбинация, а и ако правиш упр. за гърба достатъчно чисто - бицепса не трябва да се натоварва толкос много, същото и за гърдите - при правилно изпалнение трицепсите не са натоварени след тренировка за гърди :!:
31.01.05
10:07
офф:
Момчета четете хубаво постовете - тогава няма да има неуместни изказвания.
идеално е гърди трицепс и гръб бицепс но 2 упражнения правиш за бицепса и трицепса
02.02.05
16:40
Благодаря Ви момчета за мненията.
За сега оставям гръб+бицепс и гърди+трицепс, а по-нататък при наличие на повечко уреди ще мога да разменя трупите мускули за да ги натоваря по-пълноценно с по повече упражнения за мускул.
Здрави!