ПУШЕНЕ ?!?!

29.03.09
18:28

Неможах да разбера,къде е правилното място за тая тема,затова реших да пиша тук.Искам да питам,понеже се говори, че хората които пушат се тровят по-малко отколкото хората,които им дишат пушека.Това нещо според мен е невъзможно,но ако може нека да чуя и вашето мнение.Благодаря!

29.03.09
19:15

Ами когато някои пу6и и изди6а дима остава в стаята и като си поема въздух вди6ва каквото 6те вди6а и другият които не пу6и

29.03.09
19:16

Не е така, според моето скромно мнение “тровенето” е еднакво.
Дали ще пушиш или ше се завреш в някой нощен клуб, в който с поглед можеш да осъзнаеш, че вентилацията му се нуждае от поправка още от времето на бай Тошо или въобще няма такава...няма никакво значение!

29.03.09
19:29

Тровенето абсолютно не е еднакво - пушачът е и пасивен пушач в останалото време,в което не дърпа от цигарата,всичко,което издърпва от цигарата,е в “бонус” към тровенето,което си е преобладаващото количество.

29.03.09
19:54

За общи теми е тази тема.И според мен има голяма разлика.

Естествено че този който пуши се трови повече.Пасивния също,но малко по-малко.Във всички случай цигарите са вредни.

30.03.09
08:27

казано от IronFreak на 29.03.09, 21:01:

Естествено че този който пуши се трови повече.Пасивния също,но малко по-малко.Във всички случай цигарите са вредни.

x1

01.04.09
20:37

знам само че пушенето вреди сериозно на тренировките защото аз имах навика да паля цигара след тренировка но няма смисъл защото 1 тренировка 1 загубен ден ;-)

Мнението беше редактирано от vaflamutra на 01.04.09 20:43.

KR

02.04.09
06:33

Какво ли ще стане ако някой пуши докато прави кардио?

02.04.09
06:47

казано от krana на 02.04.09, 06:33:

Какво ли ще стане ако някой пуши докато прави кардио?

Ще се трови доста повече, разбира се...Може да стигне до кардиологията...Все едно да тичаш лапнал ауспух.

02.04.09
08:53

казано от biggggy на 02.04.09, 06:47:

Все едно да тичаш лапнал ауспух.

Т’ва ми хареса!  :lol:

KR

02.04.09
13:54

Те така хората могат да пестят пари от цигари.Отиват на някой светофар и лапват някой ауспух.Или да не си губят времето ами направо да се самуобиват.

03.04.09
02:02

Вдишването на пушек е с пъти по безвредно от това да пушиш цигара и не води до престрастяване :)

03.04.09
13:09

По-горе го казаха, пушачът е и пасивен такъв, тоест, трови се повече. В крайна сметка, при дъвпане, той вдишва газове с по-висока температура и под налягане. Пристрастяването е повече въпрос на ритуал. Физическата зависимаст се преодолява бързо, но навик трудно се отказва. Съдя по себе си...

03.04.09
13:18

казано от biggggy на 03.04.09, 13:09:

Пристрастяването е повече въпрос на ритуал. Физическата зависимаст се преодолява бързо, но навик трудно се отказва. Съдя по себе си...

Мхм, така е.

03.04.09
13:20

казано от Taison на 03.04.09, 02:02:

Вдишването на пушек е с пъти по безвредно от това да пушиш цигара и не води до престрастяване :)

.. води до отвръщаване

ГН

03.04.09
14:28

Значи аз съм пушач, но това с кардиото наистина ме кара да изтръпвам. Сериозно ли някой го прави??? Значи, 3 часа преди тренировка не пуша, а по възможност и изобщо преди тренировка в конкретния ден. След тренировка е безогледна глупост да пушиш - минимум 1 час след това паля, като са ми са нормалиризари процесите в тялото, повешени от тренировката. Благодарение на тренировките пестя поне 10 лв на месец за цигари - защото иначе през това време бих пушил.

Не ми пречи изобщо на силовите и малко на кардиото. Но тренирам ли, без значение как, ОТКАЧАМ като усетя наоколо цигарен дим - все едно докато правиш на лежанка някой да ти сере на лицето. Кардио и пушешне едновременно - който го прави е за затвор.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 03.04.09 14:29.

03.04.09
16:56

казано от Георги Николаев на 03.04.09, 14:28:

Значи аз съм пушач, но това с кардиото наистина ме кара да изтръпвам. Сериозно ли някой го прави??? Значи, 3 часа преди тренировка не пуша, а по възможност и изобщо преди тренировка в конкретния ден. След тренировка е безогледна глупост да пушиш - минимум 1 час след това паля, като са ми са нормалиризари процесите в тялото, повешени от тренировката. Благодарение на тренировките пестя поне 10 лв на месец за цигари - защото иначе през това време бих пушил.

Не ми пречи изобщо на силовите и малко на кардиото. Но тренирам ли, без значение как, ОТКАЧАМ като усетя наоколо цигарен дим - все едно докато правиш на лежанка някой да ти сере на лицето. Кардио и пушешне едновременно - който го прави е за затвор.

Предстваи си колко ще спестиш ако спреш.

04.04.09
13:30

Не знам колко е вредно ама ако ви кажа, че едно приятелче направи сумати спортисти смешни на едно кросче (10-тина човека) ,той беше единствения пушач , те тренират редовно ! и ей така между другото изпушил 2 цигари докато тича ...
Не отричам, че вреди ,обаче не съм съгласен, че вреди толкова колкото го описват .Моето мнение е, че не е кой знае кво .”Всичко в големи дози е вредно !!!”
П.С. 10-тина км е било въпросното кросче ..

По-здрави !

05.04.09
00:33

казано от Freak_of_nature на 04.04.09, 13:30:

Не знам колко е вредно ама ако ви кажа, че едно приятелче направи сумати спортисти смешни на едно кросче (10-тина човека) ,той беше единствения пушач , те тренират редовно ! и ей така между другото изпушил 2 цигари докато тича ...
Не отричам, че вреди ,обаче не съм съгласен, че вреди толкова колкото го описват .Моето мнение е, че не е кой знае кво .”Всичко в големи дози е вредно !!!”

По-здрави !

Да ти кажа колега, нещо си се объркал! На знам дали си пушил сериозно, но тези истории сме ги чували: старци, пушещи качак до откат и живеещи до 150 години, олимпииски шампиони, почитатели на пурите, и тем подобни... Когато започнах аз също спортувах и не ми пречеше, ама след време...Спрях ги, защото сърцето ми отиде в петите, а иначе пушете си, то не е толкова вредно...Само ви лъжат някакви противници на тютюневаат промишленост...ренегати! Този твой приятел, да ми се обади след 5 години...Поздрави!

Мнението беше редактирано от biggggy на 05.04.09 00:40.

05.04.09
08:27

По-здрави !

Още е млад като пуши 10 години например ще го вида..

05.04.09
09:50

По-здрави !

Да пуши докато тича,тва ми е малко трудно да го повярвам,случвало ми се е докато пушех да се затичам с цигара докато гоня автобус и да си дръпна и се закашлях яко, а пушех 3 години.

05.04.09
13:22

Ами вижте сега щом Бербатов Гонзо Трифон Иванов хора от яеробен спорт пушат .Хора като Недик Недев Рони Колман  Галин Коларов културисти и те пушат не пречи толкова на Културизма като анаеробен спорт .

05.04.09
13:32

казано от visocki на 05.04.09, 13:22:

Ами вижте сега щом Бербатов Гонзо Трифон Иванов хора от яеробен спорт пушат .Хора като Недик Недев Рони Колман  Галин Коларов културисти и те пушат не пречи толкова на Културизма като анаеробен спорт .

.. Ruhl, McGrath ..

05.05.09
06:58

Отклонявам се от темата, но Бербатов бяга по-малко от един вратар :) за Гонзо нямам думи просто...

Мнението беше редактирано от NSt на 05.05.09 06:59.

06.05.09
22:21

казано от NSt на 05.05.09, 06:58:

Отклонявам се от темата, но Бербатов бяга по-малко от един вратар :) за Гонзо нямам думи просто...

Футбола ни както и повечето неща в тая страна станаха тотална пе*растия.

07.05.09
06:11

Здравейте,

Според мен 2 неща са абсолютно сигурни: 1. Пушенето е изключително вредно и доказан причинител на рак на белия дроб; 2. Пасивното пушене също е вредно. Кое от двете е по-вредно е малко трудно да се каже. Вероятно активното пушене, защото пушачът е изложен значително по-често на цигарения дим. От друга страна се говори, че пасивните пушачи са изложени на по-голям риск. Има логика, тъй като организмът на активните пушачи в по-малка или по-голяма степен се адаптира към тютюневия дим.
Друг е въпросът, че активният пушач сам си слага цигарата в устата, а за пасивния пушенето не е собствен избор. Всички знаем колко нетолерантни са пушачите, което е доста странно, все пак естественото състояние на човек и да не пуши.

Надявам се законът за забрана на пушенето на обществени места да влезе в сила от 2010 г., така непушачите ще имат право на избор.

Поздрави,
TS

21.07.09
18:00

Аз пък не разбирам какъв е смисъла да се обсъжда кое е по-вредно. Повдига ми се от дима и не би трябвало да съм длъжен да го срещам по какъвто и да е повод в ежедневието си. Пък пушачите са ми най-странните хора, как не им пука че пречат на околните.

21.07.09
21:47

Аз по принцип съм много против цигарите. Никога не съм пушил, дори не съм си и дърпал!
Но пуша наргиле всеки ден :lol:  :)

22.07.09
04:08

:D от 16 октомври 2008 не са палил цигара !!! гордея се със себе си .. спрях ги -> качих ... поече няма да ги пропуша ... м*саци .. отвреме на време ;D Твърдо против пушенето съм.. и подкрепям закона ...като иска да се трови човек .. да пие отрова и да умира.. защо трябва да трови и околните....

BU

22.07.09
04:55

казано от visocki на 05.04.09, 13:22:

футбола май не е много аеробен спорт?

Мнението беше редактирано от burgasfreak на 22.07.09 06:15.

BU

22.07.09
06:13

казано от Wrestling_pro на 06.05.09, 22:21:

казано от NSt на 05.05.09, 06:58:

Футбола ни както и повечето неща в тая страна станаха тотална пе*растия.

приятелю Wrestling_pro какво толкова ни има на страната? Каква всъщност трябва да бъде нашата страна и кой трябва да ни е направи такава? Знам че пиша малко оф топик но го правя по повод на това че почти във всяка тема(обърнете внимание) постоянно някои обвинява България/страната си за какво ли не.........това е просто нелепо!
Страната ни, България не е длъжна на никой за нищо(с малки излкючения)!
Можещият има цел.....мечтае, има идеи, действа и не мърмори.... разчита единствено и само на себе си......вярва че е способен да постигне всичко което си поиска..........прави грешки........учи се от тях ....продължава напред и побеждава........
Лузъра постоянно мърмори, оплаква се за какаво ли не ..............все има някои който му пречи било то държава,шеф,семейство, приятели ...... няма цели, няма мечти, не действа, не вярва в себе си и все чака някои друг да му свърши работата..........
Всъщност избора да бъдем победители или лузъри е изцяло наш и за това решение отговорност си носим ние ...никой друг!
Аз лично направих моя избор и поех моята отговорност.

Повода да напиша тези редове е и една случка от вчера: на път към залата си карам и пред мен едно suv Volvo….в един момент десния преден прозорец се отваря и агента си изхвърля боклуците през джама .....на харабия като пич....на централен главен път в Бургас по-сред бял ден!!!! Никаква реакция от никой и по никаквъв начин.........

Wrestling_pro нека те питам нещо......каква да бъде държавата на този човек?

01.08.09
16:37

Относно поста на @burgasfreak

Приятел, завърни се малко ...
Толкова трески има за дялане, че просто нямам думи да ти опиша !
Нека да започнем от случая ми вчера който ме накара да се
замисля “колко скъпо струва да спортуваш “днес” “
Наистина кофти ми стана като се позамислих доста дълго над този въпрос...
В залата която тренирам тенис треньора каза, че от другия месец картите поскъпват малко
повече от двойно :| което прави към 30 лева ако се тренира активно (всекидневно)
Така са го измислили, че да ти вземат паричките :( а за да платиш по-малко трябва
да си режеш от тренировките :(
Доста недоволствахме с аверчетата от клуба и дори се оказа, че
някой от тях ще престанат да тренират :Х
Като се сетя и още колко познати имам които нямат възможност
да отделят определена сума за започване на фитнес или друг спорт ми става мъчно ...
И аз едвам едвам отделям някой друг лев, но пак горе долу “закърпвам” положението.
Според мен спорта за деца и ученици трябва да бъде безплатен или
ако не е поне сумата да бъде някаква символична, с която да бъде
подържан клуба и да бъде такава, че да е достъпна за всички :(
Както и да е ... относно пушенето да не бягам от онтопика:
Вредно е ! МНОГО Е ВРЕДНО ДАЖЕ !
Особено като си пристрастен пушач ...
За жалост и аз бях пушач, но моето пушене беше единствено за
гъзарлъка :/ Пафках около 1/2 цигари на ден :(
Не ми пречеха особено, но то остана и от сега да ми пречат ...
Някъде бях чел, че димът от цигари отива винаги при непушачите ...
Поради сгъстения въздух в белите дробове или какво там беше :/
Сигурно и вие сте забелязали как като не сте пушили дълго време
димът идва към вас .. дори и да има лек вятър пак се обръща :(
Еее това ме кара да се замисля, че пасивните пушачи са по-прецакани :/
+ туй и дробовете им не са свикнали :D
——————-
@Wrestling_pro, както не те познавам те уважавам !
Защо ли ? Заради аватара !!!

Мнението беше редактирано от Casi0 на 01.08.09 16:41.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1