29.03.09
18:28
Неможах да разбера,къде е правилното място за тая тема,затова реших да пиша тук.Искам да питам,понеже се говори, че хората които пушат се тровят по-малко отколкото хората,които им дишат пушека.Това нещо според мен е невъзможно,но ако може нека да чуя и вашето мнение.Благодаря!
Ами когато някои пу6и и изди6а дима остава в стаята и като си поема въздух вди6ва каквото 6те вди6а и другият които не пу6и
Не е така, според моето скромно мнение “тровенето” е еднакво.
Дали ще пушиш или ше се завреш в някой нощен клуб, в който с поглед можеш да осъзнаеш, че вентилацията му се нуждае от поправка още от времето на бай Тошо или въобще няма такава...няма никакво значение!
Тровенето абсолютно не е еднакво - пушачът е и пасивен пушач в останалото време,в което не дърпа от цигарата,всичко,което издърпва от цигарата,е в “бонус” към тровенето,което си е преобладаващото количество.
29.03.09
19:54
За общи теми е тази тема.И според мен има голяма разлика.
29.03.09
21:01
Естествено че този който пуши се трови повече.Пасивния също,но малко по-малко.Във всички случай цигарите са вредни.
казано от IronFreak на 29.03.09, 21:01:
Естествено че този който пуши се трови повече.Пасивния също,но малко по-малко.Във всички случай цигарите са вредни.
x1
01.04.09
20:37
знам само че пушенето вреди сериозно на тренировките защото аз имах навика да паля цигара след тренировка но няма смисъл защото 1 тренировка 1 загубен ден ;-)
Мнението беше редактирано от vaflamutra на 01.04.09 20:43.
02.04.09
06:33
Какво ли ще стане ако някой пуши докато прави кардио?
казано от krana на 02.04.09, 06:33:
Какво ли ще стане ако някой пуши докато прави кардио?
Ще се трови доста повече, разбира се...Може да стигне до кардиологията...Все едно да тичаш лапнал ауспух.
казано от biggggy на 02.04.09, 06:47:
Все едно да тичаш лапнал ауспух.
Т’ва ми хареса! :lol:
02.04.09
13:54
Те така хората могат да пестят пари от цигари.Отиват на някой светофар и лапват някой ауспух.Или да не си губят времето ами направо да се самуобиват.
Вдишването на пушек е с пъти по безвредно от това да пушиш цигара и не води до престрастяване :)
По-горе го казаха, пушачът е и пасивен такъв, тоест, трови се повече. В крайна сметка, при дъвпане, той вдишва газове с по-висока температура и под налягане. Пристрастяването е повече въпрос на ритуал. Физическата зависимаст се преодолява бързо, но навик трудно се отказва. Съдя по себе си...
казано от biggggy на 03.04.09, 13:09:
Пристрастяването е повече въпрос на ритуал. Физическата зависимаст се преодолява бързо, но навик трудно се отказва. Съдя по себе си...
Мхм, така е.
03.04.09
13:20
казано от Taison на 03.04.09, 02:02:
Вдишването на пушек е с пъти по безвредно от това да пушиш цигара и не води до престрастяване :)
.. води до отвръщаване
03.04.09
14:28
Значи аз съм пушач, но това с кардиото наистина ме кара да изтръпвам. Сериозно ли някой го прави??? Значи, 3 часа преди тренировка не пуша, а по възможност и изобщо преди тренировка в конкретния ден. След тренировка е безогледна глупост да пушиш - минимум 1 час след това паля, като са ми са нормалиризари процесите в тялото, повешени от тренировката. Благодарение на тренировките пестя поне 10 лв на месец за цигари - защото иначе през това време бих пушил.
Не ми пречи изобщо на силовите и малко на кардиото. Но тренирам ли, без значение как, ОТКАЧАМ като усетя наоколо цигарен дим - все едно докато правиш на лежанка някой да ти сере на лицето. Кардио и пушешне едновременно - който го прави е за затвор.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 03.04.09 14:29.
03.04.09
16:56
казано от Георги Николаев на 03.04.09, 14:28:
Значи аз съм пушач, но това с кардиото наистина ме кара да изтръпвам. Сериозно ли някой го прави??? Значи, 3 часа преди тренировка не пуша, а по възможност и изобщо преди тренировка в конкретния ден. След тренировка е безогледна глупост да пушиш - минимум 1 час след това паля, като са ми са нормалиризари процесите в тялото, повешени от тренировката. Благодарение на тренировките пестя поне 10 лв на месец за цигари - защото иначе през това време бих пушил.
Не ми пречи изобщо на силовите и малко на кардиото. Но тренирам ли, без значение как, ОТКАЧАМ като усетя наоколо цигарен дим - все едно докато правиш на лежанка някой да ти сере на лицето. Кардио и пушешне едновременно - който го прави е за затвор.
Предстваи си колко ще спестиш ако спреш.
04.04.09
13:30
Не знам колко е вредно ама ако ви кажа, че едно приятелче направи сумати спортисти смешни на едно кросче (10-тина човека) ,той беше единствения пушач , те тренират редовно ! и ей така между другото изпушил 2 цигари докато тича ...
Не отричам, че вреди ,обаче не съм съгласен, че вреди толкова колкото го описват .Моето мнение е, че не е кой знае кво .”Всичко в големи дози е вредно !!!”
П.С. 10-тина км е било въпросното кросче ..
По-здрави !
казано от Freak_of_nature на 04.04.09, 13:30:
Не знам колко е вредно ама ако ви кажа, че едно приятелче направи сумати спортисти смешни на едно кросче (10-тина човека) ,той беше единствения пушач , те тренират редовно ! и ей така между другото изпушил 2 цигари докато тича ...
Не отричам, че вреди ,обаче не съм съгласен, че вреди толкова колкото го описват .Моето мнение е, че не е кой знае кво .”Всичко в големи дози е вредно !!!”
П.С. 10-тина км е било въпросното кросче ..По-здрави !
Да ти кажа колега, нещо си се объркал! На знам дали си пушил сериозно, но тези истории сме ги чували: старци, пушещи качак до откат и живеещи до 150 години, олимпииски шампиони, почитатели на пурите, и тем подобни... Когато започнах аз също спортувах и не ми пречеше, ама след време...Спрях ги, защото сърцето ми отиде в петите, а иначе пушете си, то не е толкова вредно...Само ви лъжат някакви противници на тютюневаат промишленост...ренегати! Този твой приятел, да ми се обади след 5 години...Поздрави!
Мнението беше редактирано от biggggy на 05.04.09 00:40.
05.04.09
08:27
Още е млад като пуши 10 години например ще го вида..
05.04.09
09:50
Да пуши докато тича,тва ми е малко трудно да го повярвам,случвало ми се е докато пушех да се затичам с цигара докато гоня автобус и да си дръпна и се закашлях яко, а пушех 3 години.
Ами вижте сега щом Бербатов Гонзо Трифон Иванов хора от яеробен спорт пушат .Хора като Недик Недев Рони Колман Галин Коларов културисти и те пушат не пречи толкова на Културизма като анаеробен спорт .
казано от visocki на 05.04.09, 13:22:
Ами вижте сега щом Бербатов Гонзо Трифон Иванов хора от яеробен спорт пушат .Хора като Недик Недев Рони Колман Галин Коларов културисти и те пушат не пречи толкова на Културизма като анаеробен спорт .
.. Ruhl, McGrath ..
Отклонявам се от темата, но Бербатов бяга по-малко от един вратар :) за Гонзо нямам думи просто...
Мнението беше редактирано от NSt на 05.05.09 06:59.
06.05.09
22:21
казано от NSt на 05.05.09, 06:58:
Отклонявам се от темата, но Бербатов бяга по-малко от един вратар :) за Гонзо нямам думи просто...
Футбола ни както и повечето неща в тая страна станаха тотална пе*растия.
07.05.09
06:11
Здравейте,
Според мен 2 неща са абсолютно сигурни: 1. Пушенето е изключително вредно и доказан причинител на рак на белия дроб; 2. Пасивното пушене също е вредно. Кое от двете е по-вредно е малко трудно да се каже. Вероятно активното пушене, защото пушачът е изложен значително по-често на цигарения дим. От друга страна се говори, че пасивните пушачи са изложени на по-голям риск. Има логика, тъй като организмът на активните пушачи в по-малка или по-голяма степен се адаптира към тютюневия дим.
Друг е въпросът, че активният пушач сам си слага цигарата в устата, а за пасивния пушенето не е собствен избор. Всички знаем колко нетолерантни са пушачите, което е доста странно, все пак естественото състояние на човек и да не пуши.
Надявам се законът за забрана на пушенето на обществени места да влезе в сила от 2010 г., така непушачите ще имат право на избор.
Поздрави,
TS
Аз пък не разбирам какъв е смисъла да се обсъжда кое е по-вредно. Повдига ми се от дима и не би трябвало да съм длъжен да го срещам по какъвто и да е повод в ежедневието си. Пък пушачите са ми най-странните хора, как не им пука че пречат на околните.
21.07.09
21:47
Аз по принцип съм много против цигарите. Никога не съм пушил, дори не съм си и дърпал!
Но пуша наргиле всеки ден :lol: :)
:D от 16 октомври 2008 не са палил цигара !!! гордея се със себе си .. спрях ги -> качих ... поече няма да ги пропуша ... м*саци .. отвреме на време ;D Твърдо против пушенето съм.. и подкрепям закона ...като иска да се трови човек .. да пие отрова и да умира.. защо трябва да трови и околните....
22.07.09
04:55
казано от visocki на 05.04.09, 13:22:
футбола май не е много аеробен спорт?
Мнението беше редактирано от burgasfreak на 22.07.09 06:15.
22.07.09
06:13
казано от Wrestling_pro на 06.05.09, 22:21:
казано от NSt на 05.05.09, 06:58:
Футбола ни както и повечето неща в тая страна станаха тотална пе*растия.
приятелю Wrestling_pro какво толкова ни има на страната? Каква всъщност трябва да бъде нашата страна и кой трябва да ни е направи такава? Знам че пиша малко оф топик но го правя по повод на това че почти във всяка тема(обърнете внимание) постоянно някои обвинява България/страната си за какво ли не.........това е просто нелепо!
Страната ни, България не е длъжна на никой за нищо(с малки излкючения)!
Можещият има цел.....мечтае, има идеи, действа и не мърмори.... разчита единствено и само на себе си......вярва че е способен да постигне всичко което си поиска..........прави грешки........учи се от тях ....продължава напред и побеждава........
Лузъра постоянно мърмори, оплаква се за какаво ли не ..............все има някои който му пречи било то държава,шеф,семейство, приятели ...... няма цели, няма мечти, не действа, не вярва в себе си и все чака някои друг да му свърши работата..........
Всъщност избора да бъдем победители или лузъри е изцяло наш и за това решение отговорност си носим ние ...никой друг!
Аз лично направих моя избор и поех моята отговорност.
Повода да напиша тези редове е и една случка от вчера: на път към залата си карам и пред мен едно suv Volvo….в един момент десния преден прозорец се отваря и агента си изхвърля боклуците през джама .....на харабия като пич....на централен главен път в Бургас по-сред бял ден!!!! Никаква реакция от никой и по никаквъв начин.........
Wrestling_pro нека те питам нещо......каква да бъде държавата на този човек?
Относно поста на @burgasfreak
Приятел, завърни се малко ...
Толкова трески има за дялане, че просто нямам думи да ти опиша !
Нека да започнем от случая ми вчера който ме накара да се
замисля “колко скъпо струва да спортуваш “днес” “
Наистина кофти ми стана като се позамислих доста дълго над този въпрос...
В залата която тренирам тенис треньора каза, че от другия месец картите поскъпват малко
повече от двойно :| което прави към 30 лева ако се тренира активно (всекидневно)
Така са го измислили, че да ти вземат паричките :( а за да платиш по-малко трябва
да си режеш от тренировките :(
Доста недоволствахме с аверчетата от клуба и дори се оказа, че
някой от тях ще престанат да тренират :Х
Като се сетя и още колко познати имам които нямат възможност
да отделят определена сума за започване на фитнес или друг спорт ми става мъчно ...
И аз едвам едвам отделям някой друг лев, но пак горе долу “закърпвам” положението.
Според мен спорта за деца и ученици трябва да бъде безплатен или
ако не е поне сумата да бъде някаква символична, с която да бъде
подържан клуба и да бъде такава, че да е достъпна за всички :(
Както и да е ... относно пушенето да не бягам от онтопика:
Вредно е ! МНОГО Е ВРЕДНО ДАЖЕ !
Особено като си пристрастен пушач ...
За жалост и аз бях пушач, но моето пушене беше единствено за
гъзарлъка :/ Пафках около 1/2 цигари на ден :(
Не ми пречеха особено, но то остана и от сега да ми пречат ...
Някъде бях чел, че димът от цигари отива винаги при непушачите ...
Поради сгъстения въздух в белите дробове или какво там беше :/
Сигурно и вие сте забелязали как като не сте пушили дълго време
димът идва към вас .. дори и да има лек вятър пак се обръща :(
Еее това ме кара да се замисля, че пасивните пушачи са по-прецакани :/
+ туй и дробовете им не са свикнали :D
——————-
@Wrestling_pro, както не те познавам те уважавам !
Защо ли ? Заради аватара !!!
Мнението беше редактирано от Casi0 на 01.08.09 16:41.