Нужна ми е помощ - релеф!

DI

07.05.09
20:48

Здравейте, искам да започна с това, че прекарах половин ден в четене на форума и разни други статии от интернет и в момента в главата ми е КАША! 187 съм, 70кг., и искам да подчертая че си харесвам тялото и целта ми не е да качвам маса, а да направя релеф и най-вече корем от 6 (8) части.

По храненето нямам въпроси, там нещата са ясни - 2 литра вода на ден, без газирано и сладко, без въглехирати, ядене през 3 часа по малко, месо зеленчуци и подобни.

Въпросът ми е относно тренирането. Как се тренира за релеф? Повече базови или изолиращи упражнения, повече повторения или по-големи тежести? Как да тренирам корема? Колко време кардио и колко пъти в седмицата? Също така трябва ли да взема някакви мерки за да си запазя ММ?

Доста въпросчета зададох, дано има желаещи да ми помогнат, защото наистина ми е огромна каша. Мерси предварително!

07.05.09
21:45

Ето една статия как да стегнеш корем http://www.bb-team.org/workout/1422/ . До колкото, как се прави релеф с упражненията, прави с малко по-леки тежести по 10-15 повторения, но това ще работи още по-добре с правилния хранителен режим! Доста хора биха ти препоръчяли НВД, но аз мисля че РВД е правилния хранителен режим в твоя случей защото ти неискаш да сваляш а да се оформиш. Ето линк към РВД http://www.bb-team.org/articles/911/ . За бягането, бягай по 3-4 пъти на седмица по 30-40 минути. Това е общо взето. Успех!! :)

Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 07.05.09 21:59.

08.05.09
06:19

къв релеф ще правиш не ми е ясно - за релеф ти трябват мускули, които да покажеш ;) . ако махнеш 3-4-5кг от досегашното си тегло, ще заприличаш на бухенвалдски манекен. не знам колко ти е ясно храненето, но то е 80% от релефа. тренировката (силовата) не се променя, просто вкарваш и кардио. за запазване на ММ (колкото я имаш) е добре да си вземеш добавки - ВСАА, аминки, протеин. водата я направи 5л/ден.
лично мнение - яж (естествено не боклуци)- не ти трябват нито НВД-та, нито нищо - просто прави 3 силови и 3 кардио тренировки

08.05.09
11:39

Имаш ли мазнини на корема?

08.05.09
12:46

според мен няма смисъл да спазваш диета,тренирай си яката и се храни правилно ,и всичко ще се получи

DI

08.05.09
15:53

Да, имам маалко мазнини на корема, на 18 съм и започна бавно но сигурно да ми расте коремче, въпреки слабото ми телосложение и за това реших, че трябва да направя релеф и особено плочки. Както вече казах, мисля че имам достатъчно ММ и си харесвам тялото и така, но малко релеф би ми бил от полза. Все пак идва лятоооо! ;)

Cholakov мерси много за отговора, ще пробвам 3-4 пъти кардио в седмицата и отделно тренировки за корем в къщи. Мерси!

08.05.09
16:05

колкото и да го тренираш тоя корем, плочки няма да излезнат

DI

08.05.09
20:53

Илко, не знам дали го осъзнаваш, но ставаш смешен с нелепите ти коментари!

ЦЕ

08.05.09
21:54

Плочките се показват от нисък процент мазнини който се постига не с коремни преси, а с кардио.

09.05.09
04:38

хем не знаеш,хем спориш....прави си коремни преси щом искаш и след 1-2 месеца пак ще пишеш тема тук,”Защо не ми излизат плочките?”

09.05.09
06:32

не знам какво искате да правите, но основното за да изкараш плочки е ДА ГИ ИМАШ!!!!! И ТО ПЛОЧКИ, А НЕ ЛЮСПИ!!!!!
Дянков, на тоя ръст стани 110кг, изчисти до 95 и тогава ще си говорим за плочки и релеф. останалото са плажни истории. ясно ми е, че на 18 искаш да впечатляваш мацките, но ти и в момента си кльощав .... с какво ще ги впечатлиш - с ребра на показ ли? разбери, че не става само от тумбака да сваляш (освен с липосукция) - отвсякъде ще свалиш, включително и малкото мускул, който имаш.

DI

09.05.09
08:04

Cholakov мерси много за отговора, ще пробвам 3-4 пъти кардио в седмицата и отделно тренировки за корем в къщи. Мерси!

За тези, които не могат или не искат да четат (ilko) - не знам защо реши така, но никъде не съм казал че ще разчитам само на тренировки на корема.

Да, ясно ми е че ще сваля от всякъде мазно не само от корема. Колкото до мацките на плажа, не е заради това вече съм впечатлил когото трябва :p И искрено вярвам, че имам плочки, защото като мина корема с 2 пръста и като се поопъне малко кожата се виждат ясно като бял ден и не са люспи.

Абе хора не всеки иска да става 110 кила цепеница!

Мнението беше редактирано от diancoff на 09.05.09 08:05.

09.05.09
13:44

FRANKO1 ти го каза достатъчно ясно.Трябва да имаш мускулна маса,за да правиш релеф.Ти ако 35 см ръчичка,и леко коремче,ако изкараш плочките ЩЕ СЕ СТОПИШ! Това ли искаш приятелю? 187 см 65 кг, кожа и кости ама с плочки...

DR

10.05.09
10:30

казано от diancoff на 07.05.09, 20:48:

Здравейте, искам да започна с това, че прекарах половин ден в четене на форума и разни други статии от интернет и в момента в главата ми е КАША! 187 съм, 70кг., и искам да подчертая че си харесвам тялото и целта ми не е да качвам маса, а да направя релеф и най-вече корем от 6 (8) части.

По храненето нямам въпроси, там нещата са ясни - 2 литра вода на ден, без газирано и сладко, без въглехирати, ядене през 3 часа по малко, месо зеленчуци и подобни.

Въпросът ми е относно тренирането. Как се тренира за релеф? Повече базови или изолиращи упражнения, повече повторения или по-големи тежести? Как да тренирам корема? Колко време кардио и колко пъти в седмицата? Също така трябва ли да взема някакви мерки за да си запазя ММ?

Доста въпросчета зададох, дано има желаещи да ми помогнат, защото наистина ми е огромна каша. Мерси предварително!

За корема: всичко е гени и кардио

Аз например откакто се помня имам 8пак само дето съм тренирал усилено квито се сетиш спортове включително и лека атлетика и спра ли да бягам почвам да качам мазно веднага,гръдния ми кош се свива и просто се усещам кат парцал,затова
БЯГАНЕ МУ Е МАЙКАТА

ПП:
всеки ден ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1