08.05.09
11:43
Здравейте на всички.
Вече повече от година ходя редовно на фитнес, но до сега никога не съм се интерисувал от хранителни режими и т.н. . Разглеждам темите в този раздел и виждам хората пишат “Изчислих че ми трябват.. ХХХХ kcal.”. Много ще съм Ви благодарен ако ми обясните малко по-подробно как става това изчисляване. Също така ако не представлява някаква трудност, ако може да ми кажете какво е по-важно за натрупване на маса (мазнини ли ще са, въглехидрати ли ще са и т.н. не ги разбирам..) ии.. ако може някакъв хранителен режим за покачване на маса (да кажем нещо от порядъка на 3-4 кг.).
Ето и малко информация за мен..
Ръст: 170 см.
Тегло: 65-66 кг.
Години: 16 (след 1 месец ставам на 17.. )
Тренирам 3 пъти седмично.
Благодаря предварително.. :)
08.05.09
11:50
На тези години ти е рано за прецизно изчислени хранителни режими. Ако няма да излизаш на голямата сцена след година не се занимавай. Храни се добре, без да смяташ залците. Тялото ти се развива сега и е глупаво да го ограничаваш, а и след няколко години няма да може да си позволяваш всичко да ядеш. Просто хапвай повечко месо, яйца, млечни, ядки..., а ако държиш да спазваш някакъв режим - избягвай пържените храни. Най-лесният признак е: ако за няколко седмици не си качил маса - увеличи малко храненето ;)
Успех!
Ами добре, щом не ми трябва специален режим, то поне какво да ям за закуска и евентуално преди и след тренировка. Разглеждам вече доста време тука тези теми и гледам за закуска най вече се изполсва мед, орехи, яйца.. върти ми се нещо в главата, примерно като стана сутрин, да хапна:
1 лъжица мед.
2 яйце
~50-100 гр. орехи
В смисъл такъв, питам за някаква закуска която поне ще бъде полезна, вместо да ям кроасан и да пия кафе..
А иначе преди и след тренировка да ям по 1 лажица мед също няма да е зле предполагам..
Закуска: овесени ядки с мед, яйца
Веднага след трен. може мед, после като се прибереш у вас стабилно хранене-месо с ориз/картофи например
Като цяло наблягай на храни като риба,месо(всякакво),яйца,млечни продукти,а ако искаш да качваш маса задължително въглехидрати като ако не искаш да се омазниш внимавай да преопбладават бавните т.е пълнозърнести тестени продукти,овесени ядки(перфектни за закуска),ориз(кафяв за предпочитане),картофи,спагети,макарони.И разбира се много зеленчуци и плодове те са добър източник на фибри и витамини.