09.05.09
06:40
Здравейте на всички трудещи се в залата.Реших да си направя дневниче за да има кой да ме критикува и дава съвети/че мъжа ми само вика “добре си ” за да се отърве от мен :))) /
Днес установих ,че имам 1.5см разлика в бедрата ,за пръв път през живота си меря и двете бедра ,ето и мерките:
ханш: 87см
талия:66см
гърди 85см
д.бедро: 51см
л.бедро:49.5см
д.над коляното:38см
л.над коляното:36.5см
А съм висока 155 см. с две думи нисичка съм.
Та така зная ,че на човек двете половини не са еднакви ,но тази разлика според вас не е ли голяма и как да я пооправя?
Килограмите са ми 47.5кг и цял живот /на 34год сега/ съм се стремяла да качвам килограми ,особенно лятото от въздуха свалям.И въпреки ,че миналото лято за първо лято от както се помня не свалих /от годинките може би/все още ме е страх да не взема да отслабна ,че става грозна картина.От година не съм влизала в зала поради здравословни проблеми,хормонални.Лекарите ме съветват по малко тренировки с цел по малък стрес с което съм съгласна ,защото преди година от неправилно трениране ,не загряване и т.н. си довлякох цикъл двапъти в месеца/аз съм и предразположена с моите болежки към такива хормонални сривове/
С две думи трябва да го карам по полека.
Целта ми сваляне на бричове,да пооформя прасеца и рамото ми е голям смях ,малко маса въобще не му е излишна.
Храненето за вчера:
7.30ч.- филия бял хляб с пуешко филе и едно варено яйце
10.00ч.-един банан
11.30ч.-една ябълка
13.00ч.-варено еленско с картофи ,моркови ,лук и салата от белени домати
15.30ч.-малко пуешко филе с извара и домат
17.00ч.-една ябълка
20.00ч.-печена скумрия и салата от варени картофи
21.30ч.- орехи 4-5бр
Зелените салати ,краставици ,лук ,чесън съм ги поспряла сега за около месец ,че ме мъчи един колит
А програмата е тука вече мятам крачоли и се лутам :))))))))
Вчера не съм тренирала ,но оня ден в къщи ,не съм отишла още до залата искам да потренирам около месец в къщи и после ще се завърна.Живея в малък град и залите са кът и,а инструкторите са още по голям кът.В залата която тренирах е инстр. бившият ми треньор по лека атлетика ,а той ти изтисква силичките до край и ми казва “давай знам ,че можеш” да ,ама сега имам здравословен проблем и трябва да се съобразя с него.
Загрявка 6-7мин бягане на място ,с гиричките една дълга серия бицепс ,рамо /с 1.5кг./
Бицепс 3х 15 с сивите гири май 4кг бяха
рамо 3х 15 разтваряне на ръце в страни с 4кг
рамо 3х15 повдигане на ръце в страни при наклон напред
трапец привеждане на горен скрипец 3х 15 /моят гладиатор какъв е такъв най малката тежест е 6кг та с нея ги правих по добре щеще да ми е с 5кг. но...../
гръб -придърпване на вертикален скрипец 3х20 с 12кг но ми идва доста лека тази тежест
гърди- пек дек 3х 15 пак с 12кг
крака-бедрено разгъване 3х20 с 12кг
с крака настрани как се казва това упражнение с долен скрипец 3х10 с 6 кг но с голям зор,ако бяха 5кг щеще да е по добре
напади 3х40 без тежести
коремни преси 50бр това упражнение никога не ми е било посърце
е това е така съм тренирала 3 пъти през ден,но ми се струва ,че е голяма каша ,сега ще чета и ще гледам да пооправя нещата ,моля ви помагайте и вие.И още един път казвам не искам да отслабвам,искам мазнините да ги превърна в мускулчета,а прасеца определено му трябва малко маса.Ще пусна актуални снимки за да кажете и вие отстрани погледнато какво му трябва на моето тяло за да изглежда добре.
Темата беше редактирана от volia на 09.05.09 11:55.
09.05.09
10:25
Здрасти и добре дошла!
Така,мазнинките не могат да се превърнат в мускул.Виждам,че искаш да качиш,тогава си изчисли калориите в режим на качване...малко ти е протеина,доста плодова захар,включи бавен въглехидрат...поправи ги тези неща ;-) За тренировката,малко хаотична ми изглежда,а и повторенията са ти много,щом искаш да качиш мускулна маса...намали ги поне до 10…ето последователността при която се тренира(благодарение на Лим и аз я знам вече ;-P )
- квадрицепс
- задна част на крака
- гръб
- гърди
- рамене
- дупе
- бицепс
- трицепс
- корем
- кръст
Не е нужно винаги да тренираш цялото тяло...тренираш три пъти so…може да бъде такава:
I. Трен. за горната част на тялото
II. Трен. за долната част на тялото
III. Трен за цялото тяло
Ще гледаш така да ги правиш,че да има възстановяване на мускула за да расте... ;-)
Мнението беше редактирано от Мила на 09.05.09 10:31.
09.05.09
10:34
volia искам да те поздравя за това, че си си направила дневник и бъди сигурна, че тук ще намериш много хора които те разбират и още повече съмишленика и съмишленички :). А професионални съвети относно хранене трениране възстановяване очаквай от дамите тук :). И трябва да знаеш, че в този спорт най важното нещо е постоянството.
10.05.09
08:13
Ето какво хапнах вчера
8.00ч :макарони със сирене и масло
към 10.00: една плодова салата банан ,киви,ябълка,орехи ,лешници/сурови/сметана
12.30: печено диво прасенце+ салата моркови ,цвекло и зехтин,1 филия бял хляб
към 2 и малко много се изнервих ,защото имаме гости/неканени вече 2ри ден / въобще не се съобразяват и не мога да тренирам от тях та повод да изям половин шоколад линд
16.30ч.белен домат извара и орехи
18.00пак прасенце но с домати босилек ,зехтин и катък и хляб 1 филия ,но някакъв черен немски
19.45 тук побягах малко около 20мин но покрай морето много духа и не беше приятно изживяване
към 21.00 замезих с задушено пилешко със соев сос и една чаша червено вино
Още се лутам пиша някакви програми ,късам листите пак наново .....дали да не потърся някой свестен инструктор в Бургас да ми състави някакъв план като за начало и паралелно с това ще чета да се образовам.А и без това тук нямаме хубава зала ,че при всички положения това което имам в къщи в един момент ще ми е малко.Само с пътуването до Бургас ще ми е трудно ,а и разходите .....ще го обмисля и ще видим
Да се похваля имам си лост за щанга вече ,само дето лежанката ми е такава извита и не ми върши работа за друго освен за коремни.
За кардиото /бягането навън/да попитам при положение ,че не искам да свалям нали интервалните няма да ми навредят и без това 100м спринт са ми страст и се чуствам щастлива след това.
Критики моля......
Мнението беше редактирано от volia на 10.05.09 08:58.
Здравей. Успех с дневника ипостигане на целта ти пожелавам.
Много вкусна ти изглежда храната, обаче сопред мен така ще качиш доста мазнини, освен маса. Имаш безумни комбинации, които яко трупат мазно. Изчисти си менюто и се движи. поздрави
10.05.09
13:45
казано от diva 97 на 10.05.09, 11:38:
Много вкусна ти изглежда храната, обаче сопред мен така ще качиш доста мазнини, освен маса. Имаш безумни комбинации, които яко трупат мазно. Изчисти си менюто и се движи. поздрави
Уф най лошото е ,че не знам кои комбинации са ми беззумни и предвид това ,че нямам много време да чета,а и честно казано например днеска съм зарязала всичко и се ровя ,чета уж ,но такава каша ми е в главата че думи нямам.
Та идвам до варианта докато се науча как да се храня правилно да намеря някой знаещ от Бургас да ми спретне едина диетка,защото докато се науча ще мине много време ,а аз искам веднага да започна.Така ,че препоръки за добър треньор /диетолог от Бургас ......моля Ви....
10.05.09
14:09
Незнам какво си чела но може да започнеш от най практичната статия на този сайт адреса и е:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
Виж там сметни си нужнида калории и необходимите ежедневни вещества и на база това си състави меню. Всичко е описано там и таблизи и формули има. БТВ аз съм Бургазлия ама не ти трябва да ти правя диета хихи :)
казано от volia на 10.05.09, 13:45:
казано от diva 97 на 10.05.09, 11:38:
Много вкусна ти изглежда храната, обаче сопред мен така ще качиш доста мазнини, освен маса. Имаш безумни комбинации, които яко трупат мазно. Изчисти си менюто и се движи. поздравиУф най лошото е ,че не знам кои комбинации са ми беззумни и предвид това ,че нямам много време да чета,а и честно казано например днеска съм зарязала всичко и се ровя ,чета уж ,но такава каша ми е в главата че думи нямам.
Та идвам до варианта докато се науча как да се храня правилно да намеря някой знаещ от Бургас да ми спретне едина диетка,защото докато се науча ще мине много време ,а аз искам веднага да започна.Така ,че препоръки за добър треньор /диетолог от Бургас ......моля Ви....
Ами честно казано всичките ти комбинации са безумни. Имаш едновременно в/м/п в големи количества. Въглехидратите ти са бързи - качват инсулина и помагат на мазнините от въпросната комбинация да се “налепят”.
Тоест яж по-чисто.
Белтъчини с въглехидрати, фибри/зеленчуци
Белтъчини с мазнини, фибри/зеленчуци
Плодовете ги яж отделно от всякъква друга храна
Дори и да качваш, избягвай въглехидратите вечер.
Почети малко повече.Успех
казано от volia на 10.05.09, 08:13:
За кардиото /бягането навън/да попитам при положение ,че не искам да свалям нали интервалните няма да ми навредят и без това 100м спринт са ми страст и се чуствам щастлива след това.
Критики моля......
Разбира се, че няма да ти навреди, най-много да качваш по-малко, но по-чисто. Пък и щом са спринтове...как и по колко ги тичаш
11.05.09
07:23
казано от inis9 на 11.05.09, 06:31:
казано от volia на 10.05.09, 08:13:
Критики моля......Разбира се, че няма да ти навреди, най-много да качваш по-малко, но по-чисто. Пък и щом са спринтове...как и по колко ги тичаш
Загрявам 10мин по бавно темпо и след това бягам колкото мога да кажем 200-300м максимум/много съм зле със мерките ,не мога да ги определям/почивам докато ми падне пулса до що годе нормален.Това вчера го направих 7пъти/гледам в началото да не си давам много зор ,че имам горчив опит /.Само да уточня ,че бягам на плажа ,а там на мен ми е по трудно.
19.05.09
11:10
Здравейте ,аз изчезнах за малко от света на нета и не можех да ви чета.Не съм тренирала в зала през това време защото нямаше къде.Но бягах по баирите на европейската част на Истанбул/2 дни/,спокойно можеха да ме пишат за луда ,но аз се чуствах добре.
След това бяхме 5 дни на с.Пталеница и там са едни баири та и там бягах ,но включих напади 3 х 50 без тежести ,и едни упражнения с крака настрани и назад /как се казват незнам/3х 30 на всеки крак.Само единият ден не бягах и не правих упражнения защото ходихме на поход в планината и бях каталясала.
А храната почти еднообразна
1.За закуска по две яйца или пуешко пуш.филе ,сирене ,домат или краставица и една филия черен хляб
2.ябълка
3.ягоди
4.скара риба или свински пържоли ,кебапчета ,кюфтета и салата от домати ,маруля и краставици
5.кисело мляко
6.скара риба или пилешки пържоли ,шишчета тука малко биричка около 200мл. салатата като на обяд
Пилешкото е домашно ,а свинското е диво и е доста по сухо от питомното
7.тиквички ,гъби ,домати и пиперки на скара
Вода около 3 литра
Еми това се сещам ,мислех в началото да си записвам точно от кое по колко ,но в последствие реших ,че е по важно да се чуствам добре и да не се стресирам излишно с писаници ,а то защото почти еднаква беше храната и не беше трудно да я запомня.
Да ви кажа честно не ми се връщаше въпреки ,че ми липсваха овесените ядки и орехите ,калмарите в масло и т.н нали съм чревоугодец.......
Утре ще ходя да видя една зала уж имало там добър инструктор и ще ви докладвам ,о и храната днеска пиша утре ще я лепна тук пак.
20.05.09
05:53
И така за вчера ,първо моята малка девойка е с баба си на почивка и аз естествено съм наспана и отпочинала.
Храна :към 7.30ч- 2 варени яйца с препечена филия черен хляб и краставица
9.00 тренировка
10.30 овесени ядки,трици,пшеничен зародиш с дом. кисело мляко
11.00 орехи 7бр
12.30 еленско варено с моркови картофи целина и краставици
1.30 кедрови ядки 20бр
3.30 пак бях гладна може би защото не ядох хляб на обяд та пак си сложих от закуската в 10.30
5.00 белен домат с извара
7.30 печен калкан на фурна върху едра сол/нищо общо няма с пържения ,но става пак/салата маруля с краставици
към 8.30 мъжа ми пече тиквички ,е неможах да не хапна и от тях 10бр
И към 9.30 съм заспала ,толкова рано никога не ми се случва ,обикновенно най рано в 11.00
Тренировка: Загрях 10мин на пътеката
напади 3х 40 с сивите гири/май са по 4 кг/
бедрено разгъване 3х 10
бедрено сгъване 3х 15 не мога още да преценя тежеста ,тук май ми дойде малко
тяга 3х 15 само с лоста ,че ме е страх да не направя бела ,но пък не я усетих въобще
разгъване на ръце в страни 3х 12
раменни преси 3х 12
повдигане на ръце встране при наклон напред 3х 12
степер 10 мин
Много се чудих дали да не тренирам първо рамо и след това крака,освен това сега като се замисля каката трябваше да ги оставя да си починат ,че бях ги натренирала с кардио предните дни ,но нищо засега се чуствам добре.
Днес ще ходя да се видя с този инструктор и ще видим какви ще ги накъдрим
21.05.09
10:24
Въпросния инструктор липсва ,а аз толкова бях се настроила,освен това цикъла пристигна съвсем навреме и въпреки ,че не мога да тренирам съм щастлива ,че с тези хормонални проблеми вече до гуша ми е дошло.
Отивам за уикенда на Паталеница пак на скари и салати,тъкмо в понеделник ще съм готова за залата.