09.05.09
11:30
И така,на НВД съм и в режима ми присъстват орехи /бадеми всеки ден по около 60 гр,разбрах че лененото семе също е добро за НВД,но незнам как да го ям,ако може да ми дадете съвет,щото така като кон да го хрупам... и кога е най -добре да го ям
Темата беше редактирана от Велико Иванов на 09.05.09 11:30.
09.05.09
12:51
Здрасти :)
За лененото семе аз лично го ям сутрин, на закуска, а по някога и вечер. Сутрин го слагам заедно с овесените ядки в киселото мляко, само че си правя бъркоча предната вечер и стои в хладилника да се накиснат. А вечер го слагам в изварата. Според доста хора, най-добре се усвоява ако е натрошено предварително, така че можеш да си го мелиш преди ядене, а съм забелязвала в Била, че се продава и натрошено, само че естествено цената му се вдига.
Не знам дали консумираш млечни продукти, но с тях семето върви доста добре:)а и е вкусно
09.05.09
13:00
ами сега докато съм на НВД от млечните само извара по 200-250 гр вечер 30 мин преди лягане.Вечерта с изварата ще ми попречи на чистенетето на мазнини или не .Питам тъй като структурата ми е такава че лесно качвам мазнини и също в какви количества да го приемам
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 09.05.09 13:01.
09.05.09
13:18
Съмнявам се да ти попречи, все пак не се слагат големи количества, но нека на този въпрос някой по-компетентен да ти отговори :)
аз слагам 10тина грама общо за деня, меря го на око, около чаена лъжичка-две :)
09.05.09
14:09
аз пък го сдъвквам без да го слагам на нищо.преди го слагах в кисело мляко но вече не консумирам млечни продукти освен сметана за това единствения начин е да ям ленено семе без да го комбинирам с нещо друго :)
09.05.09
14:34
Ейй тъкмо мислех да правя тема за това нещо. Днеска си взех едно пакчетче 100 грамово със семенца. Пише, че е хубаво преди да се консумира да се стриело. Като съдържание го дават до 23 гр. белтъчини, 15 г въглехидрати, и 45 гр. мазнини от които омега 3 достигат 55-60%, омега 6 до 15%, омега 9 около 10 и 10 наситени. Видях в дневниците, че много от дамите го консумират и аз реших да го пробвам. Ама понеже съм на ВМ НВД и мисля да го ползвам за попълване на липсващите мазнини тоест може за ден да ми се падне цяло пакетче. Искам да ви питам вие откъде и какво си взимате има ли по големи разфасовки които да са по евтини защото не ми се дават всеки ден по 80 стотинки за 100 грама храна и то точно мазнини :).Ей това е сайта на фирмата :
http://www.bioset-bg.com/about_bg.php
ама специално лененото семе не го виждам в продуктите което е много странно.
казано от Иван Шишманов на 09.05.09, 14:34:
Ейй тъкмо мислех да правя тема за това нещо. Днеска си взех едно пакчетче 100 грамово със семенца. Пише, че е хубаво преди да се консумира да се стриело. Като съдържание го дават до 23 гр. белтъчини, 15 г въглехидрати, и 45 гр. мазнини от които омега 3 достигат 55-60%, омега 6 до 15%, омега 9 около 10 и 10 наситени. Видях в дневниците, че много от дамите го консумират и аз реших да го пробвам. Ама понеже съм на ВМ НВД и мисля да го ползвам за попълване на липсващите мазнини тоест може за ден да ми се падне цяло пакетче. Искам да ви питам вие откъде и какво си взимате има ли по големи разфасовки които да са по евтини защото не ми се дават всеки ден по 80 стотинки за 100 грама храна и то точно мазнини :).Ей това е сайта на фирмата :
http://www.bioset-bg.com/about_bg.php
ама специално лененото семе не го виждам в продуктите което е много странно.
Не яж толковаголямо количество защото става токсично. Максимум до 3 супени лъжици в смляно състояние. После пий вода. Всъщност не е най-удачния избор за запълване на мазнини. При ВМ НВД ти трябват животински такива. Лена е по скоро с цел подобряване на отделителната система , освен омегите де...
09.05.09
17:07
diva 97 Благодаря ти. Е значи явно ще е още едно пакетче нещо си което ще клеяса в шкафа :). Незнаех че е токсично виж това не го пише на опаковката въпреки че има текст сигурно за цяла презентация :)
Ами аз лично знам, че е добре да се смели на дребно- зърната се слагат в машинка за кафи и се смилат на дребен прах и то става като брашно направо и така се усвоявало. Иначе ако го ядеш както си е на зърна си излиза, както си си го изял :-) Иначе продават и готова смляно- води си се брашно от лелнено семе ;-P