09.05.09
23:01
Здравейте на всички, надявам се, че не съм объркал раздела.
На 20 години съм и височината ми е 1,75-6-7, тежа 150 килограма, до преди 9-10 месеца тежах 200. Стопих 50 предимно с диетата на Дюкан, като в последствие се отказах от сладко,пържено,мазно,солено. Като цяло мисля, че вече се храня правилно и реших, че вече ми е време да започна някакви леки натоварвания. Заделил съм 500 лева за някакъв домашен уред, тъй като и сами може да предположите съм доста мързелив, предпочитам да се упражнявам вкъщи, пред това да се разхождам. Някакви идеи за подходящ велоаргометър или кростренажор ? Нищичко не разбирам от марки и по какво да се ориентирам. Другото от което ме е страх е да не начупя уреда като го възседна. От Бургас съм, ако можете евентуално да ме ориентирате към някакви магазини. Ще съм благодарен на всякакви съвети и препоръки. Поздрави !
Темата беше редактирана от Cronx на 09.05.09 23:05.
велоргометър ще ти свърши работа, но задължително виж до колко кг издържа. мисля, че стандарта е до 120, ама не съм сигурен.
10.05.09
05:39
FRANKO1 е прав на мен скоро ми купиха велоергометър за в нас и в книгите пише, че е за хора с тегло до 120 кг. Иначе бях чувал, че имало и някакви за жени до 70 кг и съответно били по евтини. Аз на твое място не бих бързал, бих си изчистил диетата бих я променил защото диетата на Дюкян е колкото популярна толкова и опасна, и при това тегло бих ти препоръчал плуване. Имай в предвид, че мързела дори с уред във вас неможеш да го излекуваш :) моя си седи ли седи :).
абе има и уреди дето издръжат много повече кг ,но са по скъпи може да идеш да разгледаш в Ритони Спорт (до била) , до Космос имаше един магазин само за такива работи , Топ Спорт до гарата .... поразгледай там питай продавача ще ти обясни всичко. Не ти препоръчвам да ходиш в Метро,техномаркет,технополист ..... там са такива китайски боклуци и ще се счупат 100% :)
Казвате, че стандарта е до 120, но гледам има разни уреди на които пише 150 - ето пример:
http://top-sport.net/ - примерно предпоследния велоаргометър в списъка. Мислите ли, че един такъв или евентуално кростренажор ще ме издържи или ще го разчекна ?
Относно диетата - вече не съм на Дюкан, просто спрях - сладко, пържено, солено, мазно и избягвам тесто и ориза и картофите. Карам предимно на домати, месо и сирене.
Мнението беше редактирано от Cronx на 10.05.09 07:17.
http://top-sport.net/%D1%84%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B5%D1%81-%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D0%BE-%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8/48/
утиди до гарата имат магазин можеш да ги пробваш на място много по удобно е :)
Абе аз ще отида, благодаря за инфото, че там има магазин. Тези от линка които издържат до повече пише, че са професионални и сигурно струват 4-5 бона. Май с моите 500 лева до никъде няма да стигна.
10.05.09
07:53
Cronx колегите ти казаха няколко магазина специализирани за това, аз лично те съветвам да отидеш и на място да говориш с хората да ти предложат нещо съобразено с твоите индивидуални нужди и бюджет.