31.01.05
16:41
Моля ви кажете някой добър източник на въглехидрати освен ориз картофи и “бонус”. Защото в момента искам да кача маса обаче трябва да овелича и въглехидратите.
Това са сложни въглехидрати. Освен въглехидратите и белтъчините и мазнините са важни. Това са най-добрите източници за сложни въглехидрати и ги върти тях и ще ти е достатачно.
по-здрави
31.01.05
17:29
[quote author=“emil_mlo”]Това са сложни въглехидрати. Освен въглехидратите и белтъчините и мазнините са важни. Това са най-добрите източници за сложни въглехидрати и ги върти тях и ще ти е достатачно.
по-здрави
Мерси, но няма ли още някакви алтернативи, от тези вече ми призлява като ги видя.
http://www.bb-team.org/nutrition/000197.php виж тази таблица ако можеш от там да избереш заместител
Ето някои идеи - варена пшеница, пшеничен зародиш, пълнозърнести макарони и подобни италиански пасти, ядки, бобови култури, соеви полуфабрикати, мед.
Честно казано ако си ектоморф според мен не е особен проблем и по-голям прием на домашно сладко /пити, кексове и др./ - използвай обаче пълнозърнесто брашно и не прекалявай със захарта. Купешкото сладко го избягвай защото съдържа трансмазнини.
Да не говорим, че трябва да си поразвихриш въображението и да използваш продуктите по различен начин. Айде ориза няма чак толкова варианти, но картофите и Бонус-а на мен не ми омръзват защото ги приготвям по много различни начини. Много обичам примерно пица от хляб Бонус - натяпям филии от хляб Бонус в прясно мляко, отгоре намазвам с домашна лютеница и след това нареждам - маслини, гъби, пилешко филе, чушки и т.н. Настъргвам с кашкавал и запичам -мммм!
Та мисълта ми е, че по този начин на приготовление въобще не си мислиш че ядеш хляб Бонус, а пица. :)
31.01.05
21:18
10кю
01.02.05
08:23
ммм аз така си правя “баница” хляб Бонус натопен в килело мляко отгоре ръся сирене, после заливам с разбите яйца, става за не повече от 10 мин.
01.02.05
11:35
Банани също. Нишесте.
Е плодовете не са към сложните въглехидрати, а това нишесте не го знаеш кво има в него, но едвали са сложни въглехидрати.
по-здрави
02.02.05
09:57
Нишесте = скорбяла.
Ако скорбялата не е сложен въглехидрат, не знам кое е :)
А бананът и той е с подобен състав. Не казах плодове, казах банани :)
А дам е незнаех за това нишесте сори братле! Значи съм сагласен с теб! Само пояснение, че плодовете добре отделно да се ядат от всичкко.
по-здрави
02.02.05
12:44
Просто давам малко варианти и за вкусово разнообразяване :) Щото само ориз и картофи - знаеш, то е като пълнеж към храната и с течение на времето почва да става безвкусно и да омръзва :) Инак няма спор, че най - добре са кафевият ориз и картофите :)