Креатин и Гейнър като за начало

05.05.09
22:23

Здравейте

Тренирам от 2 месеца като започвам третия,72 килограма,186-187 см височина.
Оглеждам се да купя нещо за да кача малко маса и искам да помоля за съвет - удачна ли е комбинацията креатин + гейнър като за старт.Разбира се чета внимателно форума и съм наясно че диетата играе ключова роля и гледам да хапвам повечко месо,ориз,картофи и другите популярни храни изброени в статиите, но все пак мисля че някой препарат би ми се отразил добре.Имам желание и мисля че ще се получат нещата,доста имам да чета и питам,но пък все се започва от някъде.Бих се радвал на малко съвети от ваша страна.

Поздрави

05.05.09
23:00

Вземи си витамини и протеин.
Креатина го остави за след 3-4 месеца.

Мнението беше редактирано от exstasy на 05.05.09 23:00.

05.05.09
23:10

Витамини вземам от малко над месец (почти го свърших,мисля да го посрпа за малко),някакъв комплекс (мултивитамини и мултиминерали) - води се хранителна добавка.

Чувал съм именно че е добре с протеин да се почне,но не бях сигурен затова и питам.Във фитнеса всеки е с различно мнение по въпроса.

05.05.09
23:13

Какви точно витамини?
За протеина и гейнера е различно, за едни е ок, за други - пари на вятъра.
Иначе, храни с въглехидрати - много. :)

Мнението беше редактирано от exstasy на 05.05.09 23:13.

06.05.09
09:43

Добра е комбинацията! Особенно ако креатина не е монихидрат(ли4но аз него предпо4итам заради задържането на вода).

06.05.09
10:10

казано от exstasy на 05.05.09, 23:13:

Какви точно витамини?
За протеина и гейнера е различно, за едни е ок, за други - пари на вятъра.
Иначе, храни с въглехидрати - много. :)

Витамините са ето тези - http://www.ruel2000.com/Products/spectrum.html
Като свършат да направя ли малка почивка 2-3 седмици и да взема някой по-скъпи или направо да купувам други и да продължавам.

Благодаря за препоръките,ще се постарая да спазвам режим и да хапвам повечко храни богати на въглехидрати.

13.05.09
08:39

Както бях казал малко отзиви за Ultimate Super Complete Formula:
Плюс:
- всичко в едно формула и възможност за точно дозиране според нуждите
- доста мощна формула с ключови съставки в правилните количества - vit.C 1500mg; vit.E 400iu, Calcium & Magnesium -100% B-complex 100mg.
- минералите са в AAC форма за максимално усвояване
- цената от 32лв. в момента е приемлива - не е като на бб.ком, но пък е под официалната

Минус:
- всичко в едно формула - не всички витамини работят перфектно в комбинация един с друг, но всички съвременни формули са така
- няма формула без желязо, което не е болка за умиране
- можеше да има по-голяма “herb” group
- ако се пият по 9 стигат за 30 дни

Final words: аз ги пия по 4-5 на ден, работят добре.
Крайна оценка: цена-количество-качество - 8.5/10

Мнението беше редактирано от exstasy на 13.05.09 09:01.

13.05.09
08:45

Благодаря ти много че не забрави да напишеш отзиви - насочвам се към тези витамини !

13.05.09
09:09

Определено ще останеш доволен. Може и ти да драснеш отзиви.
Btw, писах им на Ultimate да добавят още малко треволяк вътре и казаха, че ще пратят предложението ми на изследователския департамент. :P

13.05.09
17:56

И аз като тебе започнах с креатин (монохидрат) и гейнер. Ако омазняването не ти е проблем давай смело, аз доста се омазних основно на корема, който ми се разшири :)

13.05.09
20:07

“Като за старт” си състави хранителен режим. Добавките ги остави за по-късен етап. За какво ти е креатин? За сила...да принципно е за това, но ти нямаш нужда, защото си имаш достатъчно налични сили в началото.

13.05.09
20:12

Почнах вече 3тия месец и затова почнах да гледам за добавки.Качих 3-4 килограма,около 2-3 сантиметра на ръката и съответно другите мускулни групи също имат напредък,но доколкото знам в началото винаги е така.Преди да почна да тренирам се занимавах и с футбол и нямам никакъв проблем с мазнините,тялото ми е кажи речи релефно и затова се оглеждам как да кача някои килограм отгоре за да стане още по-добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1