13.05.09
17:14
Искам да знам разликата между MRP протеина и другите видове протеини. Какво е въздействието в повече на МРП??? Освен, че е заместител на хранене. Сила ли дава, напомпва ли, помага за почивката на мускула ли? Защо не е толкова разпространен в БГ?
13.05.09
18:10
Не напомпва, не дава сила(може би енергия от въглихедратите в него), не е разпространен най-вече заради цената. Предимствата му са, че когато буквално не можеш да хапнеш нищо качествено(не само да се оправдаваш с работа, а да имаш възможност) пийваш един шейк от колкото да хапнеш пица, дюнер, вафли, кроасани ... Но не трябва да се прекалява с прахчетата(нямат странични ефекти :-) ). Разликата между протеин, MRP и гейнер е тази, че в протеина се залага главно на белтъчините(от суроватка, казеин, матрици ...), в гейнера на въглехидратите (като нишесте, малтодекстрин, с ниска молекулярна маса за да не вдигат бързо инсулина ...), а в MRP-то нещата са балансирани, за разлика от гейнера, който в доза има 150-200гр. въглехидрати примерно , MRP-то има 20-30(пак се гледа да са “добри”) и 40 гр. белтъчини и витамини и минерали(тук вече зависи) и основната му идея е да замести някое хранене. И в трите продукта има мазнини, но не съм ги споменал, защото те са не повече от 3-4 грама(е в гейнера повечко).
Мнението беше редактирано от difference на 13.05.09 18:19.
Всъщност много ревюта сочат, че например синта-6 точно си напомпва и дава сила. Пил съм само една кутия от него, за силата не мога да кажа нищо, но помпата те държи цял ден. И това не е внушение, съдя и по фитнес партньорчето. Буквално само за 2 кутии при него кожата му започна да изглежда по-тънка, мускулите по-плътни, напомпани. След като го спря като че ли този ефект се позагуби. Но все си мисля, че трябва да изпиеш поне 4 кутии за да видиш истинския ефект. А цената си е доста сериозна - 80-90лв за несериозно количество ;)
Мнението беше редактирано от Voyager на 13.05.09 18:16.
13.05.09
18:24
В Synta-та(тя не се води MRP, а протеин с удължено освобождаване, има и MCT и ...) няма само протеин, въглехидрати, мазнини и витамини(даже хич няма витамини) ... Говорим за конвенционални MRP-та като Myoplex, Ultramet, Met-Rx и др.
Мнението беше редактирано от difference на 13.05.09 18:27.
MRP е хубава работа. Ама е доста скъп за Бг потребителите.
Мнението беше редактирано от HouseSoul на 13.05.09 18:33.
13.05.09
18:37
Благодаря за отговорите. Видях, че съм объркал мястото където да пусна темата. Извинявам се и ако може я преместете. Искам да попитам MRP на ОN заслужава ли си? На коя фирма е най-добрия? Има ли смисъл да взимам суроватка заедно с MRP? При качване ли е най-добре да се пие или става и за сваляне?
13.05.09
18:51
Ами вместо на ON бих ти препоръчал на EAS или на Met-Rx, а и MHP се внасят, незнам дали го имат, но и него го бива. От опит мога да се изкажа само за Myoplex-а на EAS(добър вкус, усвояемост), но от това което съм чувал/чел Met-Rx също е много добър. Стават и за качване и за сваляне.
Мнението беше редактирано от difference на 13.05.09 18:52.