14.05.09
06:49
В момента взимам суроватъчен птотеин като го взимам сутрин, преди тренировка и след, през почивките между храненията... са съм решил да включа и бцаа като съм замислил да ги взимам преди тренировка(ше заместя суроватката с тях) а след трен. и сутрин си остава протеина.. даите си мнението за “проекта” и ми даите съвет през почивните дни кога да взимам протеина и кога бцаа :)
БЦАА е хубаво да приемаш поне 20гр на ден.Да по-добре ще е ако ги приемаш преди трен с истинска храна, а не с суроватка - нея я остави за сутрин и след трен ! :) През почивните дни пак така протеина сутрин и следобед( в зависимост от протеиновите ти нужди) а БЦАА - по всяко време на деня!
Мнението беше редактирано от Владимир на 14.05.09 11:08.
БЦАА е хубаво да приемаш поне 20гр на ден.Да по-добре ще е ако ги приемаш преди трен с истинска храна, а не с суроватка - нея я остави за сутрин и след трен ! :) През почивните дни пак така протеина сутрин и следобед( в зависимост от протеиновите ти нужди) а БЦАА - по всяко време на деня!
Кои е казал че ше взимам с протеина я прочети пак писал съм че ше замествам протеина с нея а и по принцип нямам нужда от мнение на дечица които за били на по 7-8 годинки когато аз съм влязъл в залата...
Мнението беше редактирано от mario g на 14.05.09 12:46.
Кои е казал че ше взимам с протеина я прочети пак писал съм че ше замествам протеина с нея а и по принцип нямам нужда от мнение на дечица които за били на по 7-8 годинки когато аз съм влязъл в залата...
Виждам колко си компетентен щом ще заместваш протеина с БЦАА...Щом си толкова вещ защо въощбе пусна темата ?
е ти ко искаш да ги смесвам ли :D а темата я пуснах за да се посъветвам с по опитни от мене или поне колкото мене :)
е ти ко искаш да ги смесвам ли
Да смесвай ги!Доза протеин + 5-8г ВСАА е идеалния вариант за сутрин на гладно, преди и след тренировка(за след тренировка ВСАА може да се пие непосредствено след нея и след 15-20 мин и протеина).
е ти ко искаш да ги смесвам ли
Да смесвай ги!Доза протеин + 5-8г ВСАА е идеалния вариант за сутрин на гладно, преди и след тренировка(за след тренировка ВСАА може да се пие непосредствено след нея и след 15-20 мин и протеина).
само 4е аз мисля да взимам преди тренировка 20 гр. бцаа ако го смеся с протеин ше доиде много белтък :)
20 гр ВСАА на един път е много.
некъде така го четох дори маи беше в тоя саит не съм сигорен... пишеше в тренитовъчните дни еднократно 20 гр. през другите да се разделя на няколко приема... то и на мен ми се видя мн. но съм решил да го изпробвам :) но все още се чудя през другите дни по колко и кога да взимам..
Искаш да се изредят още 10 човека да ти кажат,че НЯМА смисъл от еднократно 20гр ВСАА преди тренировка ли?
Раздели ги на 2 приема-преди и след.Аз приемам 8гр преди и 8 след. :)
почти се разобедих май верно е много.. а кво ше кажете за 10гр. сурин и 10 гр. преди трен. а след само протеин :)
Според мен 20 грама БЦАА е прекалено, но виж десятка ти е супер. И аз приемам по 10 грама на прием и определено ефекта е добър. Иначе и бцаа и протеина са добавки от които колкото повече толкова по-добре... не говоря за някакви изцепки, но е хубаво да не се пестят този тип добавки.
преди тренировка пий и протеин и бцаа,не само бцаа :Д
кво смешно има bе пич основно своиство на бцаа е да накара организма да черпи енергия от мазнините така че ако целиш релеф кво лошо има да ги взимаш сами още повече че говорим за максимална/оптимална доза.. проблема си е мои щот още не мога да реша дали да качвам още или е време да чистя... темата маи е излишна :)