бъркам ли нещо ???

26.01.05
17:13

Кажете ми добре ли е тази тренировка за гърди :
1 - хоризонтален лег с щанга пирамида,80, 105, 125, 140, 150 и от тук връщам една серия на 115 за край
2- Наклонена лежанка преси с дъмбел 3 серии по 6-8
3 - кофички 3 серии
74 кила съм 169 съм висок и искам маса да натрупам малко повече :roll: на сила ми вървят гърдите ама на маса не много  :cry:

26.01.05
17:22

Ми не казваш по колко повторения правиш и тези тежести какъв процент от максимума са. Ако намалиш малко тежестите, може и да реагират с растеж гръдните мускулите. А и колко пъти седмично правиш гърди, стажа и той е важен. По принцип трябва да се убедиш, че липсата на растеж не е от претоварване (както е в 90% от случаите) и след това да се разнообрази с нещо тренировката.
Поздрави!

29.01.05
21:27

Струва ми се,4е тренираш пове4е за сила отколкото за маса и ако тренираш по този на4ин от много време,направи някои промени.Разкарай за известно време повдигането от лег!Бих ти препоръ4ал да запо4ваш с повдигане на щанга или дъмбели от полулег,като ъгъла да бъде около 30 градуса.Ако тренираш в зала,4удесно упражнение  е кросоувъра.Вклю4и и флайсове с дъмбели от лег и полулег.Кофи4ките запази.Те са 4удесно упражнение за долната 4аст на гърдите,но ако правиш кросоувър не ги прави.3 упражнения по 4 серии + 1 загряваща.Избягвай 4итинга и прави упражненията бавно и стриктно.Избягвай да задържаш дишането!Тук недей да се стремиш към големи тежести,а пове4е наблегни на правилното изпълнение.Повторенията да бъдат в границите 8-10.Когато в последната серия,направиш 6 4исти повторения,можеш да пока4ваш тежестта.НЕ ГОЛЕМИТЕ ТЕЖЕСТИ ПРАВЯТ МАСАТА НА МУСКУЛИТЕ,А ПРАВИЛНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА УПРАЖНЕНИЯТА!И още нещо-прави 4есто промени в тренировките си,сменяй местата на някои упражнения и изобщо прави тренировките си по-разнообразни!Опитай това!Пожелавам ти успех!

30.01.05
13:01

Мерси за съветите ама аз май не съм се уточнил по тая система тренирам от 3 седмици даже и по малко иначе преди тренировката ми беше друга. Често сменям упражненията и разнообразявам ама на мен гърдите са ми най-изоставащата мускулна група и за тва се чудя как да ги накарам да се развият  :roll:
Поздрави

30.01.05
13:25

тренираш от 3 седм. и дигаш 150 кг :shock:  :D :D :D

30.01.05
14:25

[quote author=“der_meister”]тренираш от 3 седм. и дигаш 150 кг :shock:  :D :D :D

Ама ти май не четеш.... по тази система тренирам от 3 седмици. Иначе тренирам от 4-5 години.. :?

30.01.05
15:49

верно...извини.. :D просто съм на работа и чета по цел ден с светлинна скорост..

31.01.05
10:48

Мисля, че ако намалиш тежестите с 20% б имал успех с нарастването. (В случай, че и преди си тренирал с тези работни тежести.) Не каза какъв процент са тези тежести от максимума, нито оп колко повторения правиш, но както и да е.
На мен друго ми направи впечатление: непрекъснатото разнообразие. в такъв случай обмисли една добра схема и действай по нея без промяна 2 месеца. Прекаленото разнообразие не е много стимулиращо. Когато предявиш някакви “претенции” спрямо даден мускул, си трябва време, за да може той да отговори с адаптация. След това стресираш по нов начин.. и отново изчакваш адаптацията и така...
Успех! :)

31.01.05
15:19

[quote author=“Martin”]Мисля, че ако намалиш тежестите с 20% б имал успех с нарастването. (В случай, че и преди си тренирал с тези работни тежести.) Не каза какъв процент са тези тежести от максимума, нито оп колко повторения правиш, но както и да е.
На мен друго ми направи впечатление: непрекъснатото разнообразие. в такъв случай обмисли една добра схема и действай по нея без промяна 2 месеца. Прекаленото разнообразие не е много стимулиращо. Когато предявиш някакви “претенции” спрямо даден мускул, си трябва време, за да може той да отговори с адаптация. След това стресираш по нов начин.. и отново изчакваш адаптацията и така...
Успех! :)

Точно това мисля да направя сега да треанирам 2 месеца по една система и да не я сменям. С максимални килограми имам в предвид по 6-8 повторения на 6тото иили 8мото с помощ даже  :) ще почвам с повдигане от наклонена лежанка 3 серии после преси с дъмбел от хоризонтален лег и накрая кофички и ще видим какъв ще е ефекта  8)

31.01.05
17:28

Дръж ни в течение.
Успех :)

31.01.05
19:41

Е,щом тренираш от 4-5 години би трябвало ве4е сам да усещаш как организма ти реагира на разли4ните видове тренировки.Има голяма вероятност да си в момент на застой,но отново казвам,4е ако има такова нещо,щеше да си го забелязал.Прегледай си отново с какво и кога се храниш.Дай приоритет на гръдните си мускули,като ги тренираш в отделна тренировка,като същевременно им давай и достатъ4но протеин и по4ивка.Просто опитвай най-разли4ни варианти.Сигурен съм 4е ще налу4каш правилния път!Успех!

31.01.05
19:45

Съгласен съм с martin!

31.01.05
19:52

Жоро намали сериите и тренирай обратна пирамида като изпълняваш стриктно движението прави го бавно и постоянно да усещаш гърдите как се товарят гарантирам ти успеха че така ще имаш по голям разтеж отколкото като товариш щангата , и аз така преди товарех товарех като си мислех че ще ми порастат повече но уви както сказват топ профитата по добре да ги чувствате и аз се съгласих в последствие

01.02.05
15:04

Начи аз ги тренирам гърдите в отделен ден и между тренировките за гърди имам най-малко по 5 дена почивка. Мисля да пробвам да намаля тежестите и да правя да кажем с 70-75% от макса  :?:  3 серии по 6-8 или да направя пирамида не съм решил още ама днеска треа да го измисля че след малко ще ходя да тренирам за гърди  :lol:  ще ви държа е течение а относно храненето..... много съм зле нито режим спазвам нито гледам кво ям ама иначе ям по 5-6 пъти на ден някаде  8)

01.02.05
15:38

И аз съм така с храненето братле

05.02.05
10:00

Hello. Моето пък мнение за тази тренировка за гърди е че (не е добра). Другото е че пък 5 дена между 1 до 2 тренировка за гърди е много нещто.Следващото е че 70-75% от тия % трябва да стартират първите работни серии като се стигне до 85% от макса това е културистичния диапазон ако неброим 90%(пауза - почивка). Може да тренираш и по веднъж в седмицата пред изтощение -флайс пък после бенч пресата и ако наблягаш на тежестите на бенча смени обратна пирамида или дроб серии.А и още нещо ако някои пак ти каже 4е не големите тежести правят мускулите а стриктната форма да знаеш че те лъжат. Двете в едно с друго нещо + почивката ражда шампиона. Ако тежестите нямаха значение всички билдери ще се разхождат с АБТРОНИК и ГУМА за китките :)))

05.02.05
10:49

[quote author=“Pavkata_Berk”]Hello. Моето пък мнение за тази тренировка за гърди е че (не е добра). Другото е че пък 5 дена между 1 до 2 тренировка за гърди е много нещто.Следващото е че 70-75% от тия % трябва да стартират първите работни серии като се стигне до 85% от макса това е културистичния диапазон ако неброим 90%(пауза - почивка). Може да тренираш и по веднъж в седмицата пред изтощение -флайс пък после бенч пресата и ако наблягаш на тежестите на бенча смени обратна пирамида или дроб серии.А и още нещо ако някои пак ти каже 4е не големите тежести правят мускулите а стриктната форма да знаеш че те лъжат. Двете в едно с друго нещо + почивката ражда шампиона. Ако тежестите нямаха значение всички билдери ще се разхождат с АБТРОНИК и ГУМА за китките :)))

Разбирам че всеки си има свое мнение но тук не съм съгласен с теб за някои неща... едно от тях е че 5 дни почивка от тренировка 1 до тренировка 2 е напълно нормално време да се възстановят и даже недостатъчно.... след тези 5 дни мускулите на гърдите са отпочинали и са готови за нови натоварвания и както ти сам каза  почивката ражда шампиона... а относно тежестите ставаше въпрос за разнообразие за това говорехме за по малки тежести  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1