За начина на приемане на суплeментите!

Прескочи до:

Сутрешния прием е най-добре да е след ставане, преди закуската, за прекратяване на катаболните процеси. Преди тренировката няма нужда да е толкова изтеглен напред - 30-40 минути е добре. След тренировката е екстра.

02.03.09
06:12

Ами предпочитам за закуска да ям овесени ядки + яйца,което мисля че не е лоша закуска.След около 2-3 часа протеина.Окей значи преди тренировка ще го пия да речем 45-60 минути преди.А това 10-15 минути след тренировка значи е добре.

Ами понеже нямам възможността да го пия по 4 пъти на ден има 2 варианта:

1.Сутрин след сън,Преди и след тренировка
2. 2-3 часа след закуска като заместител на хранене,защото съм на училище,преди и след тренировка

според теб кой е по-добрия?и мнението ти за самия протеин какво е?

Аз поне в около 10 часа ям някакви плодове, банани или портокали. Ако от сутринта в 7-7:30 чак до 13:30 съм на един протеинов шейк ще умра от глад... Но ако така те устройва не е болка за умиране да си пиеш протеина в училище, закуската ти си е добра. За протеина лично мнение не мога да дам, обаче има много положителни мнения, така че мисля, че няма да сбъркаш...

03.03.09
12:34

Въпросът ми е как да си определя дозата аминокиселини за деня в зависимост от теглото ми и от индекса на продукта /напр. амино 2222/? Един познат, търговец, ми обясни, че количествата на етикета са изчислени за 90 кг мъж и това е базата за моята доза. Допускам, че като продавач, не ми е казал самата истина, за това питам тук и вас, на базата на вашия опит.

25.03.09
11:32

Ще карам по спомени. Дозата която се посочва на етикета е за 80кг мъж и е базирана за 2000кал за деня. Друг е въпроса, че да имаш осезаем ефект от аминокиселини трябва да надвишиш няколко пъти дозата :)

S7

08.04.09
16:56

казано от tonu на 25.03.09, 11:32:

Ще карам по спомени. Дозата която се посочва на етикета е за 80кг мъж и е базирана за 2000кал за деня. Друг е въпроса, че да имаш осезаем ефект от аминокиселини трябва да надвишиш няколко пъти дозата :)

Спрях се на SUPERIOR AMINO 2222 mg. - 325tbs. на ON

Опаковка: 325тбл.
Доза: 1тбл.
Начин на употреба: Преди и/или след тренировка

Това е препоръчаната доза, но ми се струва малко. Много ли е ако пия по 6-10 таблетки на ден?

08.04.09
17:26

Не дори може доо 20тина за деня трудно може да предозираш с амини.

Аз пия по 8-10 дневно и още не ми е пораснала трета ръка ;) Наистина няма как да предозираш аминокиселини...

S7

08.04.09
17:47

казано от Martin Tomov на 08.04.09, 17:39:

Аз пия по 8-10 дневно и още не ми е пораснала трета ръка ;) Наистина няма как да предозираш аминокиселини...

Ще пробвам по 30.. много искам 3та ръка  >:-(

Не съм го казал с цел да се заяждам.... ама ако искаш пий и по 40, не ме вълнуваш...

S7

08.04.09
18:04

Беше с цел да се пошегувам.. явно няма да ме приемат при комиците.

Благодаря ти много за съвета. Вече си имам ясна предствава какво ще правя.

Благодаря отново  ;-)

S7

18.04.09
19:24

Продукт на ASN - American Mass:

Пише че дозата, която трябва да се приема е 225гр:
Протеин  50гр
Въглехидрати  162гр
Мазнини  1гр
Натрий  240мг

Върпоса ми е не е ли доста?

И ако се пие по 110гр примерно няма ли да е достатъчно. Това са 25гр белтъчини и 81гр въглехидрати. За след тренировка си е добре.. според мен.

СА

18.04.09
19:27

В нетренировъчен ден може и да е удачно само една доза след ставане,без междинно,ако можеш да си набяваш достатъчно белтъчини;карбо и калории от храната.В тренировъчни  е добре една доза след ставане и задължително една доза след тренировка.

S7

18.04.09
19:34

50гр протеин и 162гр въглехидрати въобще ще мога ли да ги усвоя на един прием бил той и след тренировка?

СА

18.04.09
19:38

225 гр. ти е дозата за деня,ти си я разпределяш на два приема.
В тренировъчните:
сутрин 110 грама от гейнъра
след тренировка 110 грама от гейнъра

В нетренировъчните
сутрин 110 грама от гейнър
междинно хранене(препоръчително) 110 грама от гейнъра

S7

18.04.09
19:54

Благодаря!

Това ми трябваше като информация :)

DI

26.04.09
10:36

Искам да попитам понеже пия за първи път креатин, почнах без зареждащата фаза, по два пъти го пия на ден, преди и след тренировка и два пъти в почивен ден, като една доза ми е от две чаени лъжици ,демек 10 грама от креатина което е 5 грама чист креатин нали така или бъркам. Ако е така значи на ден ми се връзва по 10 гр чист креатин , а останалото е глутамин и таурин. Креатин е на ON CGT-10 5g creatine 3g l-glutamine 2g taurine !

MA

12.05.09
14:08

може би въпросът ми е глупав за тези, които са по-навътре с фитнеса, но да попитам за аминокиселините.Значи преди 1-2 дена си взех за първи път...AMINO ST2300.Въпросът ми е как точно се вземат-направо гълташ като хапче предполагам ? Иии също така относно дозите?

12.05.09
14:59

То няма друг начин освен да ги гълташ хаповете...А за дозите виж на опковката!

казано от makiaveli на 12.05.09, 14:08:

може би въпросът ми е глупав за тези, които са по-навътре с фитнеса, но да попитам за аминокиселините.Значи преди 1-2 дена си взех за първи път...AMINO ST2300.Въпросът ми е как точно се вземат-направо гълташ като хапче предполагам ? Иии също така относно дозите?

Е, щом е таблетка и никъде изрично не пише, че трябва да се разтварят, значи ги гълташ с вода, примерно, и си готов :)

MA

12.05.09
19:46

Ясно, мерси...просто ми пресядат често, но с повечко вода всичко е наред.Иначе относно дозите то пише според килограмите от колко до колко.И пише по две дози дневно.А продавач-консултанта в магазина ми вика по 4 хапа след тренировка, при положение че указанието на кутийката за мойта категория пише да се вземат по 3 хапа....малко объркано пиша, но и аз не съм много много наясно.Въпроса ми е има ли значение колко точно взимам и как това ще се отрази?

Колкото повече, толкова по-добре. И по 6 да вземаш пак няма проблеми. Не можеш да ги предозираш.

MA

12.05.09
20:11

Ясно, но как е най-добре да ги взимам.Примерно в ден на тренировка (ходя през ден редовно) преди или след тренировка и само по това време ли да взимам?А в ден когато не тренирам по кое време?

Най-важно е да вземеш сутрин веднага след събуждане и веднага след тренировката. Опционално може и преди нея. Може и 4 дози на ден да взимаш - въпросът е свързан с финансите :)

MA

13.05.09
20:29

Супер,мерси много!Ами аз например взимам и един протеин,чието име незнам как беше, но го пия по време на тренировка (той е на прах).Не е проблем ако употребявам и двете нали?

Не. Аминокиселините са градивните елементи на протеина (той е нещо като “верига”, навързана от аминокиселините). Протеинът се пие СЛЕД тренировка.

Естествено, че може. Само че протеина СЛЕД тренировка. В половината теми във форума хората споменават, че ще комбинират аминокиселини с протеин и едва ли има по-често срещана комбинация от добавки. Мисълта ми е, че ако отделиш 15 минути да почетеш във форума, може и да си отговориш на въпросите сам. И ако ще пиеш добавки, дай малко по-сериозно със фитнеса... “пия един протеин, ама не му знам името” - малко несериозно ми звучи. Не го казвам да ти се карам нещо, ама нали разбираш, че никой не е длъжен да отговаря на въпроси, задавани десетки пъти? Айде успех!

Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 13.05.09 20:52.

15.05.09
16:05

Здравейте, купих си комплексни аминокиселини на Optium NUTRITION AMINO 2222 mg. Тежа 60кг и смятам да взимам 4-5 сутрин и 4-5 след трен. Това достатъчно ли е? И също така хапчетата са ми прекалено големи, за моето гърло, проблем ли е ако преди прием ги разрежа на 2 по дължината, в краен случай на 4? Предполагам, че не но все пак...
И също така, как да измеря 5 грама креатин? Това е, което направих с кафена лъжица. А до колкото четох, 5 грама се равняват на една пълна чаена лъжица, като самият креатин не излиза над обема на лъжицата. Моля, разяснете. :)

Мнението беше редактирано от zaribenn на 15.05.09 16:06.

Не е проблем да ги делиш на 2 (по-лесно е по ширина, отколкото по дължина :) ) или на 4. Първо и аз ги пиех на 4, после вече на 2, ама цяла абсурд... Иначе кафената лъжичка е 2 грама, чаената, с леко връхче, не чак колкото на снимката, е 5 грама.

15.05.09
16:24

Благодаря за бързия отговор! :) Като за начало ще ги деля на 4.
А снимката, която съм дал е с кафена лъжица. Като гледам самото връхче е горе долу колкото обема на лъжицата + още малко. Тоест 2гр. + 2.5 гр. = 4.5~5гр. :) Правилно съм се ориентирал.

Мнението беше редактирано от zaribenn на 15.05.09 16:25.

21.05.09
19:36

Добър Вечер, бих искал да попитам какъв протеин и креатин да си взема и как да ги приемам !

P.S. Ако съм объркал темата се извинявам ...

19.06.09
19:44

Въпросът ми е след тренировка пия веднага креатин,а протеинът ми е суроватка,пречи ли да го пия пак след тренировка след креатина,смисъл пречи ли ако се смесят креатинът и протеинът.

19.06.09
21:19

казано от vital на 19.06.09, 19:44:

Въпросът ми е след тренировка пия веднага креатин,а протеинът ми е суроватка,пречи ли да го пия пак след тренировка след креатина,смисъл пречи ли ако се смесят креатинът и протеинът.

Смесвай ги няма никакъв проблем.

02.07.09
10:10

На опаковката на моя креатин монохидрат пише по 5 гр. дневно след трен, а тук из форума чета 2 пъти по 5 гр. преди и след трен. 10гр. на ден не са ли прекалено много? И след като си взема дозата добре ли е да хапвам нещо сладичко - шоколад/вафла или нещо от сорта? Мерси.

Мнението беше редактирано от fqls на 02.07.09 10:11.

02.07.09
10:29

казано от fqls на 02.07.09, 10:10:

На опаковката на моя креатин монохидрат пише по 5 гр. дневно след трен, а тук из форума чета 2 пъти по 5 гр. преди и след трен. 10гр. на ден не са ли прекалено много? И след като си взема дозата добре ли е да хапвам нещо сладичко - шоколад/вафла или нещо от сорта? Мерси.

Само след тренировка не е достатъчно монохидрата. По-скоро от сладко ползвай банан или мед.

02.07.09
12:03

Ако го пия 5 преди и 5 след тренировка в тренировъчен ден, а в нетренировъчен само един път по 5 гр сутрин на гладно, така добре ли е?
А иначе и медец си ям след, като взема дозата. :)

02.07.09
12:11

В не тренировъчен взимай 10гр със закуската.

Здравейте,
взех си гейнър на ON - Serious mass - 6lbs въпроса ми е кога и в какви дози да го пия? Знам, че се пие след тренировка и в магазина ми казаха по 100 грама, но в дните когато не тренирам пак ли трябва да пия по 100 грама ? В тренировъчен ден трябва ли да го пия сутрин щом ще го пия след тренировка и ако да в каква доза да го взема?

30.08.09
20:21

Ами половината-50 сутрин,50 след трен.50 в дни без трен.Всичко по 50 :)

16.10.09
13:49

казано от bolkers на 07.12.05, 19:43:

да ви питам за протеина(про голд) :wink: : Аз сега го пия така:

1.тренировачен  ден-1 час преди тренировка и веднага след тренировка за въстановяване.
2.не тренировачен ден-преди лягане.

така става ли???моля ви ми кажете.

или така:

1.тренировачен ден- 1 час преди тренировка и преди лягане
2.нетренировачен- преди лягане.

аре чакам мненията ви. :wink:
10х предварително :wink:

Пии го 30 мин преди тренировка и веднага след това
в нетренировъчен ден сутрин като станеш а после като заместител ао искаш на някое хранене

В никакъв случай не замествай храненето с било то протеин или нещо друго. Без ХРАНА всичко е вятър работа.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1