Овесени ядки

DI

23.04.09
21:47

виждам че във всички диети са включени овесените ядки. някой мойе ли да ми каже какво се садърйа в тях

Протеин (към 17%), комплексни въглехидрати (общи 66%). Част от тях са фибрир. Общо взето това + полезни микронутриенти. Стойностите ми дано са верни, ако ти трябва по-подробно инфо за състава - виж има таблица с хран. стойности в сайта.

24.04.09
04:35

овесените ядки са може би най-добрата закуска

Доколкото знам състава им е различен в зависимост от това дали са чисти овесени какъв сорт са как са отглеждани и т.н. На почити всички пакети които съм мяркал по магазините, на гърба им пише състава, енергиината стойност и дори рецепти разни :). В зависимост от целта ти може да си вземеш и такива с разни плодове вътре стафиди или какво ли не.

DI

24.04.09
09:18

казано от Ради Хаджирадев на 24.04.09, 00:17:

Протеин (към 17%), комплексни въглехидрати (общи 66%). Част от тях са фибрир. Общо взето това + полезни микронутриенти. Стойностите ми дано са верни, ако ти трябва по-подробно инфо за състава - виж има таблица с хран. стойности в сайта.

Каква е тази таблица?Не мога да я намеря.Ако може дай ми линк

24.04.09
09:20

казано от diablo91 на 24.04.09, 09:18:

http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts/

DI

24.04.09
09:31

казано от tonu на 24.04.09, 09:20:

казано от diablo91 на 24.04.09, 09:18:

http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts/

10x

29.04.09
17:24

казано от diablo91 на 23.04.09, 21:47:

виждам че във всички диети са включени овесените ядки. някой мойе ли да ми каже какво се садърйа в тях

Ако искаш да качваш килограми заложи на едрите овесени ядки, а ако искаш да сваляш - ситни. В момента съм си купил 2 кг. овесени ядки (ситни са+стафиди+някой друг лешник) и съм много доволен. Задължително с вода сутрин (поне аз така ги приемам в момента)- перфектна закуска.

Успех.

09.05.09
22:11

Бих препоръчал нормални овесни ядки без никакви подсладители в тях. Нормално е за производителите да слагат тук-таме малко захар за “вкус”. Както знаем при НВД, захарта е “убиец” на стабилното ниско ниво на инсулин.

16.05.09
13:10

От няколко дни хапвам овесения ядки с 1 кофичка кисело мляко сутрин и си бх намислил да слагам по 50 гр. Проблема е обаче, че пълнех една чаша ракиена около 50мл и  така ги мерех ама чак сега осъзнавам, че тва са мл не грамове. Вие как мерите. 50 грама горе долу в супени лъжии на колко се равняват ?

16.05.09
18:43

8 супени лъжици с връх ,от финните овесени ядки прави около 50гр.Ей сега го мерих на електроното кантарче.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1