Кросфит

Темата е заключена.
NA

28.07.08
06:38

Здравейте!
В последния брой на списание “Мускули и фитнес” прочетох за една нова тренировъчна методика наречена “Кросфит”, която силно ме заинтригува. Състои се от набирания, лицеви опори, подскоци върху платформа, пак набирания и т.н. Целта й е не развиване на мускулатурата, а по-скоро на издръжливос и експлозивна сила. Проблемът е, обаче в броя на повторенията във всяко упражнение и в почти пълната липса на почивка между отделните серии. Все пак правенето на 25 бързи набирания, веднага последвано от 50 опори, след което 50 подскока, 50 повдигания на краката от лег, докато държиш 60 кг щанга, по 25 вдигания на пудьовка и отнов 25 набирания сериозно биха затруднили и щатските “тюлени”, според мен  :-) .
Та споделете, моля ви мнението си за тази програма и дайте някой съвет

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 17.05.09 17:09.

28.07.08
07:32

Е, то това е идеята - да го правиш, докато не започне да не те затруднява толкова. :)

28.07.08
07:50

Предполагам вече си погледнал сайта им (http://crossfit.com/). Там обясняват (доста доре) техниката на много от основните упражнения. Всеки ден пускат клипчета с тренировки и семинари. Ако се разровиш в торентите можеш да си намериш журналите на кросфит - много са интересни и засягат не само тренировки, но и хранене.
Личното ми мнение е, че тренировките им са много хардкор, но не са невъзможно тежки. Естествено ако се посветиш на дълга и целенасочена подготовка. От днес за утре няма как да стане.

NA

28.07.08
11:55

Мдаа, страхотно е сайтчето
Балгодаря!!!

TI

28.07.08
12:02

В сайта има статия за кросфит. Ето ти линк.

NA

28.07.08
12:26

Мерси Тишо!
Много яко нещо е тоя кросфит, отдавна си търсех нещо подобно като система.

19.03.09
07:57

Здравейте, тъкмо смятах да създам нова тема,когато видях тази :) И така ще се радвам всеки който практикува кросфит да пише тук и да споделя мнения и опит.Аз лично тренирам по тази система от близо година и се чувствам страхотно.Първоначално смятах,че кросфит е типично по американски изградена тренировка (максимални много повторения за максимално кратко време),но с напрадване и задълбочаване започнах да усещам как тялото ми изгражда един цялостен атлетизъм,а самите тренировки са адски интересни и предизвикателни,дори понякога ми напомнят на часовете по физическо в училище,само че с тежести :)
И така,кросфитъри (и не само ;) ) пишете и споделяйте!

17.05.09
16:39

казано от RedruMurder на 19.03.09, 07:57:

Здравейте, тъкмо смятах да създам нова тема,когато видях тази :) И така ще се радвам всеки който практикува кросфит да пише тук и да споделя мнения и опит.Аз лично тренирам по тази система от близо година и се чувствам страхотно.Първоначално смятах,че кросфит е типично по американски изградена тренировка (максимални много повторения за максимално кратко време),но с напрадване и задълбочаване започнах да усещам как тялото ми изгражда един цялостен атлетизъм,а самите тренировки са адски интересни и предизвикателни,дори понякога ми напомнят на часовете по физическо в училище,само че с тежести :)
И така,кросфитъри (и не само ;) ) пишете и споделяйте!

от 1 месец се каня да почна кросфит , но в Морското няма подходящите уреди. Можеш ли да ми кажеш някоя зала , където е възможо да се тренира пълноценно.Благодаря ти предварително.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1