Телосложение в профил - Въпрос

18.05.09
11:54

Здравейте на всички!
Имам следният въпрос : Изглеждам доста добре в анфас, но когато се погледна в профил направо съм като чирус слаб и сплескан!

Въпроса ми е на кои мускулни група да наблегна най-много за да започна да изглеждам по обемен отстрани?

18.05.09
11:58

Гърдите и гърба(най -вече).Макар че това най-вероятно се дължи на малък гръден кош и каквото и да правиш,няма да си чак като тези с големите гръдни кошове.

18.05.09
12:06

Все пак съм на 21 :) няма ли някави упражнения за доразвиване на гръдния кош

18.05.09
13:09

pullover уж разширява гръдният кош. Пробвай за да разбереш дали е истина.

Наблягай на лежанки от наклон и гребане

18.05.09
13:33

Благодаря на всички... само за статистиката, колко  горе - долу е нормална гръдна обиколка на нормално развит организъм

18.05.09
14:31

Понятието  “нормално развит организъм” е доста относително...
още повече в твоя случай когато спортуваш (нормално е да си по-развит от неспортуващите)
както и едни и същи мерки имат различен визуален ефект върху различните хора
примерно си представи как ще изглеждат 42 см ръка и 125 см гръдна обиколка на някой висок 170 см и как ще изглеждат на някой висок 190 см  :)
надявам се разбра какво имах в предвид  ;-)

Мнението беше редактирано от Rafael на 18.05.09 14:33.

18.05.09
14:49

А как си го представяте за човек висок 1.80 м.
Благодаря!

OL

18.05.09
15:04

Така имаше някакъв калкулатор,който на китка 17,5 и ръст 180 см беше дал идеално тегло от 86 кг при 8 % мазнини и гръден кош 110-111 см Някъде там може би ще си добре( не ти знаем нито килограмите ,нито дебелината на костите ,за да кажем нещо,което е да е със сигурност близо до истината) Най-добре тяга и гребане да си уплатниш гърба

18.05.09
15:22

Сега си измерих китката - 17 см е .... теглото ми е 67-68 кг. Качих ги от 59кг. за 34-40 дена. Гръдната ми обиколка в момента е 93 - 94 см

OL

18.05.09
15:37

Не трябва да се притесняваш,продължавай да качваш маса и нещата ще станат За тези килограми си е нормало да си толкова пък ти си и ектоморф Тренирай в същият дух тежки тренировки и стабилно ядене и ще качиш,трябва повече маса ,за да качиш плътността

18.05.09
17:33

Абсолютно типичен ектоморф съм...

Може би не  е тук мястото да попитам но за качване на маса 5 пъти седмично или 3 пъти седмично е по-добре. Защото тренирах около месец и половина 3 пъти но после почнах по 5-6 пъти седмично и краи.... качването на килограми спира и ефекта леко се обръща надолу... това заради броя на треировките ли е или има някава друга причина?

S7

18.05.09
17:37

казано от kzhaygarov на 18.05.09, 17:33:

Абсолютно типичен ектоморф съм...

Може би не  е тук мястото да попитам но за качване на маса 5 пъти седмично или 3 пъти седмично е по-добре. Защото тренирах около месец и половина 3 пъти но после почнах по 5-6 пъти седмично и краи.... качването на килограми спира и ефекта леко се обръща надолу... това заради броя на треировките ли е или има някава друга причина?

Вероятно не успяваш да се възстановиш и претренираш - http://www.bb-team.org/articles/1054/

19.05.09
06:37

хм, месец и половина си тренирал по 3 пъти седмично - това като изключение или толкова ти е целия тренировъчен стаж???
защото ако е второто, значи сега с 5 тренировки седмично претренираш яко
изчакай да минат поне 6 месеца и тогава можеш да си смениш програмата с 4 дневен сплит  ;-)
за 5 дневен, според мен, ти е още доста рано

и все пак всичко зависи от възстановяването, не е само тренировки
направи си някакъв хранителен режим, който да отговаря на моментното ти състояние
изпълнявай упражненията правилно
и почивай достатъчно ( сън )
ако изпълниш това и с 3 дневен сплит ще ти е доста добре  :cheese:

колкото до гръдната обиколка - тя ще се увеличава с тренирането на гърдите, гърба и качването на килограми => просто е нормално следствие от тези неща  :smirk:

таблицата за която ти споменаха е за някакви средни стойности, но все пак всеки човек е индивидуален и дори при една и съща височина (че понякога и килограми) визуално се различаваме доста
както ти казах е доста относително
пример:
ти каза, че си висок 180 см и тежиш 68 кг
аз съм много малко по-висок от теб 182 см, но тежа 91 кг
и така, според теб
стойността за гръдна обиколка в таблицата на тази височина за теб ли е нормална или за мен  :)
или може би за нито един от двамата  ;-)

Мнението беше редактирано от Rafael на 19.05.09 06:38.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1