Горна част на гърдите

03.04.04
13:22

Гърдите ми вървят доста, но горната част се губи.
Правилно ли е да направя няколко седмици по-изолирани тренировки само за горната част или да си продължавам цялостна тренировка за гърдите, но просто да дам приоритет на горната, като почвам с упражнения от полулег ?

10х предварително  :)

03.04.04
15:27

И в двете има смисъл, но лично аз предпочитам да започвам с горната част. И аз имаХ проблем с горната част на гърдите ама го оправих точно така. Сега редувам тренировките за гърди - една трен почвам с хориз.лег, другата с накл.лег. различното при мен е че когато правя гърди винаги почвам с щанга а второто ми упражнение е с дъмбели. Правя и трето упражнение което винаги е флай(с) което правя или от лег или от полулег

05.04.04
00:26

maxx_muscular 10х за отговора, но ако не се лъжа болшинството тренира точно по този ‘класически’ начин: щанга, дъмбели, флайс :)
Аз лично сам пробвал доста методи, но все пак се интересувам дали е правилно да тренирам известно време само от полулег?
Ще ми помогне ли това да балансирам горната част на гърдите си?

05.04.04
12:45

Виж сега, на мен мислълта ми беше, че тренирам един път първо горната част с щанга, после средната с дъмбели и накрая пак флай с Д за горна част, а другия път средна, горна, средна по същия начин. Препоръчах ти го защото много реядко виждам хора да тренират по този начин в моята зала.
Според мен не е добре да тренираш само горната част на гърдите защото можеш да ги претренираш (въпреки че не се тренира само горната част)

05.04.04
13:32

Обикновенно това е проблем на много хора,Защото според мене всеки започва слежанка в стремеж да постигне повече кила там.Според мене започвай тренировка за гьрди с изтласкване от полулег и след това продьлжавай с другите упр. :wink:

Имам същия проблем и се бях консултирал с професионален културист (от чужбина, българските ...). Той ми даде една система, в която гърдите се тренират два пъти седмично (само те). Ето тренировката:

=== 1 ден ===
Полулег с щанга - 5 х 10,8,8,6,10
Пек-дек - 3 х 12
Кросоувър - 3 х 12

=== 2 ден ===
Полулег с дъмбели - 5 х 10,8,8,6,10
Флайс от полулег - 3 х 12
Кофички - 3 х 12

Тези две тренировки трябва да са първия и последния ден от тренировъчния ти цикъл. При мен дава резултат, но ти трябват поне 8-12 седмици.

П.С. ... горната част на гърдите расте бавно, но пък е “вечна”. Изграждат се качествени мускулни влакна, които се запазват повече от долната част например (това също ми го каза той). Затова не трябва да те притеснява, че не тренираш долната част. Тя се регулира не толкова трудно както горната.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1