18.05.09
13:19
Значи лявата ми гърда е видимо по-голяма от дясната (по-напомпена). Гледам да не кривя, и баща ми казва че не кривя, да не би това да е от пубертета, или може да има някой друг фактор? Моля помогнете!!
А какво означава да “кривиш” иначе както знаеш няма пълн симетрия човешкото тяло през пубертета е още по нормано да има някои отклонения,все пак тогава хормоните са в огромни количества.Мисля си че няма от какво да се плашиш.
18.05.09
16:49
Кривиш, например ако имаш повече сила в лявата ръка, да буташ повече и да се криви лоста..не да вдигаш на равно с 2-те ръце. Това е да кривиш, тоя смисъл.
по приницп най-добрият начин за да изолираш едната от другата част е да тренираш дъмбели,така и ще усетиш дали едната страна ти е по силна от другата.
18.05.09
16:58
Това днеска се побвах да разбера, и никаква разлика не усещам в силата на 2-те ми гърди. По-принцип съм левичар, левия ми бицепс е с милиметри по голям от десния..да не би това да е фактор?
Братле незнам на какво се дължи тази разлика в големината на двата мускула но един приятел който не е пипал щанга през живота си , а по цял ден на лостовете виси и тои има същия проблем ... тука трябва да ти отг. някой който е много вътре в нещата ;]
19.05.09
09:59
Не, не трябва да е много навътре в нещата ... Няма пълна симетрия в човечкото тяло, и почти винаги лявата гърда е по-голяма от дясната(замисли се защо), при упражненията например да кажем левия ти трицепс/рамо е леко по-силен/но, но това не е някакъв проблем, проблемът се получава когато разликата е фрапантна, а иначе никой няма да забележи, че лявата ти гърда е по-голяма от дясната освен, ако не се вглежда в гърдите ти. Така е и с другите части на тялото лявото/дясното ти бедро е по-голямо, ръка, прасец, но с минимални разлики. Няма перфектна симетрия. А вече засилването на разликата зависи от изпълнението на движенията, които правиш и във фитнеса и извън него.
П.П. Тези теми все никнат и за това не пишат много хора по тях, защото през месец най-много се вижда тема “Десния ми бицепс е по-голям с 4мм. какво да правя?” ; “Лявата ми гърда е по-голяма” и т.н.
Мнението беше редактирано от difference на 19.05.09 10:03.
19.05.09
10:25
Значи difference, при мен не си личи разликата, ако се вгледа някой в мен тогава се вижда. Дори и аз като се стягам трябва да се вгледам за да се види разликата. Мерси!!
мисля , че difference изчерпа въпроса :D прав е и че има хора които за едни 4-5мм разлика в бицепсите им се притесняват и започват да пълнят форума с въпроси , на които като се замислиш малко и отговора изкача ;]
Тренирай си спокойно, без да мислиш какво кривиш. Вдигай си от лег с правилна техника, а не така, че някак да нагаждаш едната гърда да работи повече. Разлики има всеки! Аз също съм левичар, но десния бицепс ми е по-голям с 1 сантиметър от левия. Т.е. това, че лявата ръка на теби ти е по-голяма не е определящо и за разликата в размера на гръдния мускул.
19.05.09
14:17
Мерси много, на всички!!