ВЯРНО ЛИ Е ЧЕ?

PH

11.05.09
19:43

В залата в която ходя идват едни пичове които учат в НСА и единия разправя че ако нямаш мускулна треска след тренировка знчи тя  не е била пълноценна, което ме навява на мисълта че аз много отдавна не съм имал треска ... а тренировката ми е към 1ч. с почивки най-много 2 минути и се стремя да тренирам с мах кг възожни за 8-10 повторения ... та значи ли това като нямам треска че тренирам непълноценно?

OL

11.05.09
20:01

Не твърдо не Когато имаш системна мускулна треска,а тренираш по една програма по скоро претренираш според мен треската не е задължително белег за добра тренировка Ще дам един пример (може да няма мн общо) Когато тичаш след много дълга пауза и се претовариш почва да те боли зверски далака Е всеки път ли трябва да си “изплюваш’’ далака ,за да усетиш тичането Така е и с тренировката според мен

Не е вярно. Треската е признак за микроразкъсвания в мускулните тъкани, чието зарастване предизвиква мускулния растеж. Въпреки това когато човек привикне към физическото натоварване “няма” мускулна треска. Не изпитваш болка и това е нормално.

11.05.09
20:36

казано от Ради Хаджирадев на 11.05.09, 20:01:

Въпреки това когато човек привикне към физическото натоварване “няма” мускулна треска. Не изпитваш болка и това е нормално.

Носи по-скоро едно чувство на ‘напомпаност’ :) Твърдно не е вярно това за мускулната треска. Точно обратното,както вече каза Ради - знак е за растеж. И това, че тея пичове са от НСА не ги прави авторитети, не вярвай на всичко, което твърдят...

Мнението беше редактирано от ozo на 11.05.09 20:37.

DO

18.05.09
09:30

казано от Oligo…. на 11.05.09, 20:01:

Не твърдо не Когато имаш системна мускулна треска,а тренираш по една програма по скоро претренираш според мен треската не е задължително белег за добра тренировка Ще дам един пример (може да няма мн общо) Когато тичаш след много дълга пауза и се претовариш почва да те боли зверски далака Е всеки път ли трябва да си “изплюваш’’ далака ,за да усетиш тичането Така е и с тренировката според мен

Тъй верно:)

19.05.09
12:04

категотично не означава , че ако не си получил мускулна треска не си направил тренировката си както трябва ! ;]

ГН

19.05.09
12:30

Стига с тия глупости. Не е вярно. Все пак е хубаво да се появява веднъж на няколко седмици, треската. Но от смислена промяна, а не самоцелно - примерно можеш да вземеш 1 кг гиричка и да я вдигнеш 1000 пъти за каквото си решиш - треска ще има, но това е безсмислица.

19.05.09
12:35

Аз пък имам всеки път мускулна.Какво значи това?

казано от Никола на 19.05.09, 12:35:

Аз пък имам всеки път мускулна.Какво значи това?

Възможно е да се говори и за претрениране при теб.Нормалната така наречена приятна мускулна треска трябва за 24-48ч да е отшумяла,ако на следващата тренировка те болят предните мускулни групи си говорим за зверско претрениране и в тоя случай растежа няма да е на ниво,не даваш време да се възстанови мускула,а наново го рушиш и няма време да се изгради.
При мен това явление се наблюдава с трицепсите,защото в началото не ги бях тренирал,а в последните 2-3 месеца наблягам зверски и за съжаление се усеща един момент в който крещят за почивка и няма как.За това балансирайте добре програмите да няма подводни камъни-например да нямаш мускулна треска на бицепса и да ти е силен а трицепса да те боли,това е лошо...

03.06.09
12:09

И според мен не мускулната треска е критерият за качеството на тренировката. От друга страна именно възстановяването и хипервъзстановяването на нанесените миркотравми (разкъсвания) на мускулатурата водят до увеличаване на обема. Последното също не е абсолютно вярно, а е вярно дотолкова, доколкото възстановяването бъде докарано на много добро ниво (храна + добавки).

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.06.09 12:11.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1