Болки в рамената

От известно време на средата на тренировката ми за рамена изведнъж започват да ме болят здраво.Пробвах да вдигам с доста по-малко и пак,някой да е имал опит с травми в рамото ?

или претренирваш, или техниката ти куца ;)

PR

04.05.09
20:27

казано от Радослав Симеонов на 04.05.09, 14:35:

От известно време на средата на тренировката ми за рамена изведнъж започват да ме болят здраво.Пробвах да вдигам с доста по-малко и пак,някой да е имал опит с травми в рамото ?

Може да има много причини за това....

05.05.09
07:11

мен ме боли рамото само като дигам щанга от лег само дясното

05.05.09
07:14

Кажи като за начало на кое упражнение почва да те боли... А примерно като правиш гърди и дигаш от полулег болили те?

Първо правя 3х Раменни преси,след това повдигане на ръце в страни и напред,и при 1-вата серия на Вертолет започва адската болка.При тренировката за гърди нямам проблем.

05.05.09
10:12

Опитай да не правиш вертолет. Обикновено травмите в рамото се обаждат и про полулег (и лег). Може просто вертолета “да не ти понася”.
П.П. достатъчни са и 3 упр. за рамо - преси, разтваряне встрани и за задно рамо.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.05.09 10:12.

Благодаря много за отговорите,при следващата ми тренировка за рамо ще пиша как е :)

зависи и от това къде усещаш болката, дали е в ставите или в самия мускул ;) но да видим след следващата ти тренировка...

Днес ми беше тренировката за рамо.Загрях много добре и още с започването на раменни преси усетих доста силна болка,правих всичко с много малки тежести,въпреки че болката намаля,все пак я имаше.Мисля следващата тренировка за рамена да я пропусна,освен ако нямате други идеи ?

DO

18.05.09
09:21

Избягвай упражнения зад врат.

19.05.09
16:20

Абе ти 14-годишен ли си?Спирай въобще фитнеса и след 2-3 години заповядай пак в залата.Това е най-доброто решение.

19.05.09
17:23

казано от Миро на 19.05.09, 16:20:

Това е най-доброто решение.

Можеш ли да се обосновеш?

Мнението беше редактирано от exstasy на 19.05.09 17:24.

19.05.09
18:01

На тая възраст(14 години) организмът му е крехък като стъкло и порцелан.Ще се потроши с тия щанги.А това че изобщо е пуснал такава тема с това съдържание само доказва моята правота.Той самият ме обосновава,върши това вместо мен със самата тема.Изобщо тежкия фитнес(културизъм,бодибилдинг)не е за всяка уста лъжица.А за 14-годишните-хич.Въпреки че се тикат там дето не им е мястото.Вярно има много едри момчета на тая възраст с добри гени.Всяко правило има изключения както се вика.Които само потвърждават правилото. :-)

Мнението беше редактирано от Миро на 19.05.09 18:02.

19.05.09
18:18

казано от Миро на 19.05.09, 18:01:

На тая възраст(14 години) организмът му е крехък като стъкло и порцелан.Ще се потроши с тия щанги.

Такива глупости дрънкаш.. :lol:. Сега, че има определени упражнения, които не са особено подходящи за 14г. да, съгласен съм, ама че не трябвало да влиза във фитнеса.... :lol:

казано от Радослав Симеонов на 11.05.09, 17:34:

освен ако нямате други идеи ?

Не само следващата...бих казал, месец да не правиш рамо и упражнения натоварващи рамото за да има възможност организма да се възстанови. Между другото, колко ти е приема на калций и магнезий/общо - храна, евентуално добавки/?

Мнението беше редактирано от exstasy на 19.05.09 18:27.

19.05.09
21:27

Аз не че се заяждам,ама - кой знае колко му е приемът на калций или магнезий?
Иначе преди време и аз имах болки,които изчезнаха след намаляване на упражненията/сериите за рамене и гърди.

19.05.09
21:39

казано от Nikolay на 19.05.09, 21:27:

Аз не че се заяждам,ама - кой знае колко му е приемът на калций или магнезий?

Аз, примерно. :lol:
Има си таблици със съответните стойности. :)

Мнението беше редактирано от exstasy на 19.05.09 21:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1