Проблем с рязко напълняване

19.05.09
21:16

Здравейте всички!
  Така, моят проблем е малко по-различен. Прочетох повечето теми в раздела, но не открих адекватен отговор за това което търся като професионална помощ в този случай.
  В момента съм на 27 години. Висок съм 1.70 см.Тежа 82кг. мерките не си ги зная. Същността на моят проблем е следният. Близо 10 години бях акивен пушач. Имах един или два опита за спорт паралелно с пушенто, но всички знаем как свършва това. Пълно фиаско. Както и да е преди около 3 месецааз рязко спрях цигарите и се залових с активен спорт (кардио спортове и бодибилдинг). Но се появи и апетитът. По много и от всичко. Последни като се теглиг преди да спра пушенето бях 66-67 кг.
Първоначално се радвах, защото винаги съм се смятал за hard gainer и се удивявах как без програми и нищо качвам килограми. Но в последствие забелязах, че неусетно в рамките на месец и нещо доста напълнях. Започнах да ходя на и на фитнес с цел отново да се поорелефя, но започнах да качвам маса още повече. Намалих въглехидратите, освен плодовите до минимум. Общият прием на протейн/ растителен, млечен и животински изчислен  по таблиците които намерих в този сайт ми достига до 400 грама на ден. Въглехидратите като растителни само около 200 грама. И въпреки това пълнея и не мога да спра. И имам корем, което вече прекрачва всякаква граница. Не искам да започвам диети, нито да започвам друг тип спорт /плувам и бягам по 10 км два пъти седмично/.
  Сега въпросът ми е следният. Да продължавам ли в същият дух, но да продължа с усилената фитнес тренировката с цел да натрупам повече мускулна маса и след това да започна да чистя /което между впрочем незнам как ще стане/.Пропуснах да спомена, че все пак бих искал да понаправя малко мускулна маса а не да се лиша от нея.
  Другото ми опасение е ако продължа, дали рязкото покачване на маса няма да доведе до локално изтъняване на кожата , разкъсване на колагеновите нишки и евентуално поява на стрии /което е изключително нежелателно/. Това го видях в казармата как се случи с едно момче, което ядеше като невидял и за няколко месеца качи 30 кг. Кожата му се нацепи и въпреки че изглеждаше много масивен не смееше от срам да се съблече. Ако това е алтернативата, по-добре да хвана отново цигарите.
  Ще съм ви благодарен много ако ме посъветвате, какво да правя и как да процедирам.
P.S. Ako спра да се храня в този режим който съм си изработил рискувам разширеният ми стомах сега да започне да прави крампи. Благодаря отново предварително.

19.05.09
21:51

Сигурен ли си, че си сметнал точно? 400гр. протеин на ден си е грубо 2 кила пилешко филе.....
Иначе, намали малко количеството храна на прием. Може по-интензивни тренировки/ не разбрах плуването и бягането общо ли 2 пъти или всяко по 2 дни/, повече кардио, някой бърнер.
Между другото, колко вода пиеш на ден? Понякога липсата на течности и най-вече вода създава грешно чувство за глад.

Мнението беше редактирано от exstasy на 19.05.09 22:04.

19.05.09
22:09

приятел, моите лични мнения са :
1.Помисли си как искаш да изглеждаш,ние не можем да ти кажем,дали да качваш маса или да правиш релеф.КОлко кг си за мен нищо не значи,зависи как изглеждаш.ХУбаво си помисли какво точно искаш.НО по принцип се прави първо маса,после релеф,защото ако правиш релеф,без да имаш стабилна мускулатура, няма какво да се види като изчистиш мазнините.След като разбереш какво искаш ще разбереш и по какъв начин трябва да се храниш.

2.На какъвто и да си режим,мисля че 400 грама протеин са 3 пъти над нормата за тебе.С излишния протеин само товариш тялото си да го обработва.За да набавош тези грамове протеин ти трябва доста месо  и предпологам че заради големите количества стомаха ти се е надул.ПРепоръчителната доза  горе долу 2 - 2.5 грама на кг,което значи че ти е нужен 200 грама протеин

3.ИЗвинявай но не разбрах по колко пъти са ти тренировките и от какъв род са? НО доколкото разбирам ти изглежда претренираш, и  докарваш на тялото голям стрес.И поради това като защитна реакция тялото слага за запас(мазнини) почти всичко което му дадеш.Вследствие на това претрениране ти изпадаш в голям глад и започваш да го потушаваш с протеин.

4. Според зависи от какъв тип кожа имаш зависи и появата на стриите.АКо си имал рязки промени на теглото и до сега не са ти излезни може би и няма да ти излезнат.НО ако те е страх толкова от тях, има овлажняващи кремове във всяка аптека, които ще подобрят еластичността на кожата ти.

5.КОгато решиш какво искаш да правиш - казваш си и диетата и колко пъти седмично ше спортуваш и ние ще помагаме.

Мнението беше редактирано от NE4ovek на 19.05.09 22:10.

20.05.09
21:17

Благодаря много за изчерпателните отговори.
На exstasy мога чистосърдечно да му отговоря, че... да - приемът ми възлиза на приблизително 370~400 гр протеин дневно. Сега не казвам, че всичкият го усвоявам, така че да натоваря организма си с метаболизирането му. Иначе за храната, че трябва да я намаля, ... да с това съм на 100% съгласен, но шокът от рязкото спиране на цигарите в момента ме кара да поемам храна като един вид заместител. Смешно е, но е така. Основните хранения просто си ги правя много обилни , в противен случай се чувствам зле. Кардиото/ плуването и бягането/ са в различни дни. Мога да ги съчетая с фитнес тренировката, но гледам да не го правя. Пример:
Понеделник - 10:00 - гърди и брахиален трицепс ; плуване- 18:00- 40 мин главно гръб и малко бруст
Вторник - 10:00 - брахиален бицепс, предмишница, гръб -;  19:00 -20:00 бягане..обикновенно 8-10 км/избягвам активното натоварване на ръцете.
Сряда - почивка
Четвъртък 10:00 - крака /феморален бицепс и квадрицепс, мускули на подбедрицата/и коремна мускулатура
Петък - 10:00 - делтоидеус и трапец ;19:00-20-00 бягане
Събота - почивка ; плуване..кроул и бруст...основно бруст да не тормозя много раменете
Неделя - почивка
Това е само примерна седмица. Понякога правя разместване на дните за дадена мускулна група.
  Това ми е програмата. Упражненията ги правя на drop серии и изпомпвам до пълно изтощение на съответната мускулна група. Не играя с номинални тежести. Слагам толкова , с колкото мога да си изкарам сериите и повторенията без да каталясам посредата.
Сега храната ще опитам да я намаля но мисля че това ще бъде постепенен процес. Не ми се иска да спирам рязко.Това ще е поредният шок, а не съм първа младост да се възтановявам много бързо и най-вече безпроблемно от подобни ситуации.
  За фитнес програмата - сам съм си я избрал и не се хваля, че всеки път я изпълнявам “от-до”. Спирам, почивам, не натоварвам прекалено много и при първи индикации на болка прустановявам. Под болка имам в предвид неспецифична болка. Упражненията за всяка мускулна група са по 4 - базисните. Не акцентирам върху нещо конкретно, развивам пропорционално всички мускулни групи.
  Казах повечето неща, които смятам да върша през следващиятмесец и половина, живот и здраве. Ще се радвам ако всеки с малко повече опит, види грешка в моят режим,  да ми я посочи и да ми каже как да я коригирам.
  Благодаря отново на exstasy и Ne4ovek  за съветите и препоръките.

20.05.09
21:37

Не каза за водата и с колко повторения са сериите.
Между другото си мисля, дали не е добра идея да вкараш някой липотропен бърнер. :)

Мнението беше редактирано от exstasy на 20.05.09 21:42.

20.05.09
21:46

Защо не изпозлваш апетита,не си купиш стабилно добавки и не започнеш един период за качване на маса?Ще омазниш да,но в един момент ще почнеш да чистиш и работата ще се балансира.Сега другия вариант е да се бориш с апетита си и да се мъчиш да сваляш докато ти е яде адски=>има и възможност пак да прибегнеш до цигарите... ТИ решяваш :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1