Ами ако тренирам от 19:30 до 21:00ч....?

30.01.05
23:21

Ами имам възможност да започна да тренирам по това време...също така целта ми е да чистя... ето и някои особености на трен.ми режим който съм измислил : 50мин анаеробна трен. с голяма плътност (30-40сек. почивка) + 25-30мин кардио  и така 4пъти седмично..то е ясно че без амино кис. няма да мина...та да ви питам как да си подредя приема на белтъци...значи нямам тази възможност да си купувам по 1кг месо на ден и затова залагам на раст.протеини - леща,грах,боб,жито съответно по около 500г на ден което прави около 100г белтук и 1500ксал(който мисля 4е изгарям по време на тренировка почти) ...отделно 4яица/дневно(20г протеин още) и 2кисели млека(2х12) със протеин(сега съм със соев-)..и така ми се набират някаде кум 180г белтък което за 85кг билдер е идеално...може ли някой да ми обясни този елемент когато след тежка тренировка трябва да възтановя и то във време когато не трябва да преяждам (вечерта около 22ч)...предполагам при такъв режим преди обед се приемата нисковъглехидратните храни(яица мляко соев изолат) а следобед(зареждащо с сили преди трен.) въглехидратно (жито леща грах боб...) .... Също така съм измисли  през 3те почивни дни да хапвам вместо растителните храни да карам на месо (тоест да кажем 500г месо =100г  белтък) и другите храни - млека яица сирена ...като акцентирам върху това че си давам достатъчно протеин за градеж и малко калории за чистене през тези 3дена... ММ доста неща писах исках да съм подробен ....ааа и последно.. искам да сваля около 4кг мазнини...Ами това е..Как ви се струва програмата ми?? ...мерси за вашите отгоори

31.01.05
11:33

Добре ми се струва. Според мен, яж си нормално след тренировка, ако не правиш коремни преси. Все пак искаш да запазиш мускулната маса, нали. За 4кг нямаш нужда и от строги ограничения. При минус 500кал, за два месеца можеш да свалиш 4-те кг почти без загуба на мускули.
Успех!

FL

31.01.05
17:00

Какво искаш да кажеш с “минус 500 калории”? Да е на отрицателен режим с минус 500 или с 500 по-малко отколкото нормално?

31.01.05
17:33

Ииии добре де - искам да кажа: приетите калории да са с 500 по-малко от изразходените калории.
Може би така се разбира вече :roll:

31.01.05
17:57

....ммм ок за  минусовия калориен баланс но не съм на ясно след тренировка да кажемм  4е приема  около 30-40г протеин и 600ксал ще получа ли естествен анаболен ефект (като пояснявам че съм приел 2-3табл. АК веднага след трен.)  по време на сън?? щото до колкото знам именно по време на съм някой жизнено важни жлези и хормони са най-активни...някой който е по наясно с биопроцесите да ми разясни плс...

01.02.05
10:00

40гр протеин и 600кал. Нещо не ми е ясно. Ако става въпрос за следтренировъчно хранене от 600кал, съдържащо 40гр протеин, това ми се вижда нормално. А естественият анаболен ефект трябва да е достатъчен, за да запазиш мускулната си маса. И ще бъде достатъчен, според мен. В първите 20-30 мин на съня се отделя хомона на растежа (не е задължително). Но това със сигурност става около 16:00 и 23:00. Поне аз така аз знам. Но тук нещата са толкова индивидуални, че за да разбереш какво всъщност става си трябват лабораторни условия. Ако питаш от любознателност, намери си учебник по биология. А ако има някой по-запознат и му се занимава, нека обясни по-подробно.
Поздрави :)

02.02.05
01:36

Би ли някои ми обяснил следния процес: по време на треноровката с тежести горя енергия от глюкогеновите депа в мускулите нали...след 50мин приблизително се е изчерпил до съвсем малко количество  И при тези обстоятелства започвам кардио трен.- доизчерпвам глюк.депа и започвам да черпя от т.н. мастни депа...Добре ами при такъв пулс от рода на 120у/мин който е сравнително ускорен за сърцето организма не решава ли да посегне на мускулите като по достъпен източник на енергия....Питам ви защото искам да разбера ако е наистина значителна загубата на муск.маса в тези 30мин.кардио то по добре да правя друразова трен. - сутринта кардио ...следобен анаеробната...Имайте предвид че структурата ми клони към ендоморф...Мерси :)

02.02.05
08:49

Най-добрия вариант е да правиш кардиото и силовата тренировка в различни дни. При всички други варианти правиш някакви компромиси - къде по-малки, каде по-големи.

02.02.05
10:28

Това, кога и при какви условия, кой енергетичен източник препочита организма все още никой не е доказал със сигурност. (Затова и аз се опитвам да бъда практик.) Много хора правят кардио след тренировка с успех. От около 2 седмици и аз го правя. Засега има само ползи. Какво правя: 30мин тренировка + 20 мин вело; около 120-140 пулс.

02.02.05
17:34

Според мен двата процесите на разграждане на мастите (липолиза) и синтеза на глюкоза от аминокиселини (глюконогенеза) задължително протичат паралелно. Става въпроса за организми с нормален (не променен изкуствено) хормонален и ензимен баланс!

Тънкия момент в случая е че 3 аминокиселини са предпочитани в процеса на синтез на глюкоза от аминокиселини, ако концентрацията им в кръвната плазма в този момент е висока, не се стига до разграждане на мускулни клетки за гориво.
Малка подробност, но с нея се постигат големи резултати! 
Става въпрос за: аланин, аргинин и глутамин.

За да предпазим сърдечния мускул от изтощение ако редовно, дълго, продължително и мъчително се занимаваме с кардио е добре да взимаме и таурин.

(извинявам се на модераторите че излязох от “Забранената” си секция, но ми се стори че може да съм полезен)

[quote author=“the_Doc”](извинявам се на модераторите че излязох от “Забранената” си секция, но ми се стори че може да съм полезен)

—————извън темата——————
Чшшш... Да не си мръднал вече от там.
Повече ни гък, ни мък!
:lol:  :roll:  :lol:
—————извън темата——————
Това добре, но хормоналната активност - да кажем инсулина - няма ли определящо значение върху това към разграждането на кои хранителни вещества се ориентира метаболизмът?

03.02.05
12:44

Я ! Ммм, Док, това е много интересно :D А можеш ли да дадеш някаква насока да се прочете по-подробно за предпочитаните за синтез на глюкоза аминокиселини.

04.02.05
19:29

Да мисля че мога да дам повече инфо.

Ето накратко:
GLUCONEOGENESIS
Gluconeogenesis is the biosynthesis of new glucose. This means that glucose is synthesized from other substrates than carbohydrates or glycogen stores. Obviously since the only source of fuel for the brain, testes, kidneys, and erythrocytes is glucose the body in its amazing adaptive manner can manufacture glucose from other materials. Those who are up on keto diets are aware of the fact that the body can derive energy from ketone bodies (which are converted into acetyl-CoA). But that is an entire different topic for now. In short the body utilizes the carbon structures within substrates to create energy in the eventual form of ATP (adenosine triphosphate). ATP is cellular energy that, as readers are aware, is the body’s only energy currency. In the case of gluconeogenesis the carbon structures can come from other sources.

Triglycerides are structures consisting of three fatty acids adjoined by a glycerol molecule. By cleaving the fatty acids away from the glycerol molecule the body can utilize the freed glycerol molecule to make glucose through a series of conversions and subsequent carbon utilization.

With the exception of lysine and leucine all 20 (or 22 if you are of that school of thought) amino acids can be turned into TCA cycle intermediates which in turn allows for the carbon skeletons of the amino acids to be converted to pyruvate. The newly formed pyruvate can then be utilized by the gluconeogenic pathway to create glucose by way of another series of metabolic pathways. Let me explain that a little better. When glycogen stores in the liver and muscle are depleted the working/recovering muscles, brain and organs need another energy source. Catabolism of muscle tissue proteins to amino acids becomes the main source of carbon skeletons for the maintenance of mandatory blood glucose. As you will recall the body can clear 50 –150 grams of carbohydrates in only a few hours.

So how much muscle do you think the gluconeogenic adaptive process can munch in the same period of inadequate nutrient supply from diet? By the way, the amino acid Alanine is the favorite gluconeogenic snack with Arginine and Glutamine coming in as close seconds.

А тук: http://www.dentistry.leeds.ac.uk/biochem/lecture/glugen/glugen.htm
го има надълго (за по-смелите) и с цветни картинки. :)
Тук е още по-подробно: http://www.whatislife.com/reader2/Metabolism/pathway/aminoacid.html
Само към картинките им имам забелжка ... :)

[quote author=“Martin”]Я ! Ммм, Док, това е много интересно :D А можеш ли да дадеш някаква насока да се прочете по-подробно за предпочитаните за синтез на глюкоза аминокиселини.

04.02.05
19:39

Конкретните пътища по които протичат биохимичните реакции зависят от ензимното равновесие (основно в черния дроб). Ензимните нива от своя страна зависят от хормоналната активност, така че да принципно си прав!
В конкретния случай обаче примера с инсулина (обичам да пиша за най-анаболния хормон в човешкото тяло :) ) е неудачен защото той е инхибитор на ензимите отговорни за пътя на глюконогенезата. Ще опитам да го обясня по-просто: Когато имаш високи нива на глюкоза в кръвта (при нормален здрав организъм) се отделя инсулин и започва процеса на усвояването и. Когато нивата на глюкоза са ниски (например при диети или интензивни натоварвания) се включва механизма на глюконогенезата. Т.е. няма как (при нормални обстоятелства) да имаме процес на глюконогенеза и на повишена концентрация на инсулин едновременно.

Надявам се да съм бил достатъчно ясен ...

[quote author=“D3BEP”]Това добре, но хормоналната активност - да кажем инсулина - няма ли определящо значение върху това към разграждането на кои хранителни вещества се ориентира метаболизмът?

04.02.05
22:13

виждам че може да сте много изчерпателни по някои въпроси но ще може ли да ми бъдете така полезни по темата която съм пуснал.... знам че знаете и виждам че обичате да го показвате....а сега -какво мислите за примерната програма която съм ви представил ?

04.02.05
23:16

Извън темата:
Док плс братле не пускай два поста един след друг! Защото като не те модерирам ще излизе, че найстина имаме предобедено отношение към теб, а просто си ценен кадар, но не доказал се за тийма. И ако искаш и имаш желание би било доста интересно да напишеш статия по въпроса, който обсъждате!
по-здрави
Емил

07.02.05
15:05

1. Благодаря Док. Много як линк :wink:
2. Аз смятам следното: ако си на НВД (с достатъчен прием на мазнини), кардиото след силова тренировка би предизвикало “горене” на мазнините, точно защото ензимната среда е подходяща. Инсулин към момента не би трябвало да има. Как мислите?
3. Grow1nG`DoG, ако смяташ, че това не е по темата, то извинявай тогава. Аз лично мисля, че е точно по темата, защото изгарянето на мазнините без загуба на мускулна маса е най-големият проблем на натурално трениращите.
4. Аз бях дотук по темата. Ако някой има желание за продължение -ЛС
Поздрави! :)

09.02.05
00:18

Grow1nG`DoG, не мисля, че съм толкова компетентен да давам акъли за програмата ти, има доалеч по-разбиращи и можещи тук. Обаче исках да те подсетя за една далаварка... Виждам, че наблягаш на качествените храни, замислял ли си за за ИЗВАРА? Проучи виж това онова... за чистене  е просто невероятно полезна, аз така го виждам... :) Помисли малко... Виж и съдаржаниетор най-малко: http://www.bb-team.org/nutrition/000197.php

Успехец!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1