21.05.09
17:15
Моля ви помогнете на 16 години съм тренирам от 1 година и нещо като почнах бях към 55кг сега съм 71кг само с здраво ядене без добавки, гърбат ми е доста голям за възраста ми гърдите също,но ръката ми е 37 просто неиска да расте изобщо не съм равен.И ако е видите изглежда все едно е 33 на един приятел му е 33 отпуснати са едни и същи .Кажете някви други опржнения ли нз вече толкова съм отчаян.Аз мисля че просто бицепса ми е малак щото трицепса ми е доста голям ,добрече е той че щеше да ми е 31
Темата беше редактирана от bilev на 21.05.09 17:38.
21.05.09
17:45
Какво упражнения правиш за ръце? Може би претоварваш ако правиш по 4 упражнения за бицепс и 4-5 за трицепс, претоварваш. Кажи каквто правиш за ръце, и ще ти отговоря по-конкретно ;)
значи права по 3 упражнения с крив с прав лост и чукчета по 3 серий по 10,12 повторения,трицепса и него го тренирам с 3 упржнения с 3 серий по 10,12 повторения но трицепса расте мн повече от бицепса
Мнението беше редактирано от bilev на 21.05.09 18:26.
аз мисля ,че е нормално трицепса ти да е по голям от бицепса се пак е триглав мускул ,а бицепса двуглав ;]
да разбирам че трябва да е по голям трицепса но трябва сигурно да наблегна повече на бицепса ли
Подбирай си упражненията така ,че да тренираш всяка част на бицепса аз поне така правя . Не , че имам голям ефект ама на мен ми е от гена ама от наблиудения на един приятел който тренира за културист много добре му тръгра бицепса... Но нека и някой по компетентен да ти даде мнение ;]
казано от k0k0_92 на 21.05.09, 19:31:
Подбирай си упражненията така ,че да тренираш всяка част на бицепса аз поне така правя . Не , че имам голям ефект ама на мен ми е от гена ама от наблиудения на един приятел който тренира за културист много добре му тръгра бицепса... Но нека и някой по компетентен да ти даде мнение ;]
благодаря все пак ша пробвам сичко пак дано да са изравна
еми пич виж мойте серии как са :
1.Римско столче сгуване с дъбмели - 12,10,8
2.Сгъване с права щанга от стоеж - 3x10
3.Концентрично сгъване - 3х12
а другия вариант :
1.Сгъване с права щанга от стоеж - 12,10,8
2.Скотово с дъмбел - 3х10
3.Чуково сгъване пред гърди - 3х12
21.05.09
19:49
Как така римско столче сгъване с дъмбели.
казано от k0k0_92 на 21.05.09, 19:48:
еми пич виж мойте серии как са :
1.Римско столче сгуване с дъбмели - 12,10,8
2.Сгъване с права щанга от стоеж - 3x10
3.Концентрично сгъване - 3х12а другия вариант :
1.Сгъване с права щанга от стоеж - 12,10,8
2.Скотово с дъмбел - 3х10
3.Чуково сгъване пред гърди - 3х12
Утре в фитнеса ша ги направа тези опражнения пак след 2,3месеца ша видим някав резултат мерси мн пич
http://dsdddata.hit.bg/uredi/ivan/27.jpg ето това е римско столче ;] а сгъването с дъмбелите става с въртене на ръката и когато се пусне долу дъмбела ръката се държи така , че да е постоянно под напрежение ;]
казано от k0k0_92 на 21.05.09, 20:00:
http://dsdddata.hit.bg/uredi/ivan/27.jpg ето това е римско столче ;] а сгъването с дъмбелите става с въртене на ръката и когато се пусне долу дъмбела ръката се държи така , че да е постоянно под напрежение ;]
да знам римското столче
Пробвал ли си суперсерии?
Концентрично + Кикбек
21’s + Френско
Бицепсово надхват с кривия лост + Повдигане на щанга от лег
Доста кратка и интензивна тренировка. През цялата тренировка или си правиш упражненията, или приготвяш дъмбелите и лостовете за следващата суперсерия - почти няма време за почивка. След класическа тренировка от 2упр. за бицепс и 3упр. за трицепс ръцете ми са 37-38см, след такава тренировка pump-a е адски, имам чувството, че ще ми разкъса кожата - 39 сантиметра последно премерване след такава тренировка.
п.п. Като ти гледам снимките виждам, че просто ти се иска да имаш големи ръце, тъй като според мен изобщо не изостават, напротив - екстра са си.
казано от Thrashmetal на 21.05.09, 20:14:
Пробвал ли си суперсерии?
Концентрично + Кикбек
21’s + Френско
Бицепсово надхват с кривия лост + Повдигане на щанга от легДоста кратка и интензивна тренировка. През цялата тренировка или си правиш упражненията, или приготвяш дъмбелите и лостовете за следващата суперсерия - почти няма време за почивка. След класическа тренировка от 2упр. за бицепс и 3упр. за трицепс ръцете ми са 37-38см, след такава тренировка pump-a е адски, имам чувството, че ще ми разкъса кожата - 39 сантиметра последно премерване след такава тренировка.
п.п. Като ти гледам снимките виждам, че просто ти се иска да имаш големи ръце, тъй като според мен изобщо не изостават, напротив - екстра са си.
почивката колко секунди горе долу трябва да е пак за ръцете само изглеждат че са големи
Мнението беше редактирано от bilev на 21.05.09 20:29.
казано от k0k0_92 на 21.05.09, 20:27:
ми то мах 45 сек май даже може и много да са ;]
мн 45 сек аз толкова почивам при обикновенните серий 25 мисла че е добре
е ся зависи каква ти е целта ако качваш маса повечко се почива ако правиш релеф по-малко :]
казано от k0k0_92 на 21.05.09, 20:36:
е ся зависи каква ти е целта ако качваш маса повечко се почива ако правиш релеф по-малко :]
но за релеф трябва с по малки кг с повече повторения
22.05.09
02:20
Знам какво е сгъване с дъмбел хахх, но се учудих защото римско столче не е това на картинката, а това дето се праят коремни преси на него доколкот знам аз. http://titan1.beloslav.net/Small/47.jpg
аз пък го знам ,че това е римско столче дето ти го показах ,а за коремните преси е лежанка ;]
казано от Цеков на 22.05.09, 02:20:
Знам какво е сгъване с дъмбел хахх, но се учудих защото римско столче не е това на картинката, а това дето се праят коремни преси на него доколкот знам аз. http://titan1.beloslav.net/Small/47.jpg[/q
римикото стол4е е това което коко е дал линк, а това твоито е за коремни
Мнението беше редактирано от bilev на 22.05.09 10:45.
22.05.09
11:07
Абе май нещо сте в грешка. Пиши в гооглето “Римско столче” и дай на картинки. ;)
казано от Цеков на 22.05.09, 11:07:
Абе май нещо сте в грешка. Пиши в гооглето “Римско столче” и дай на картинки. ;)[/quote
да наистина е така ;)
22.05.09
13:19
Абе пич на само на 16 години си ,ти какво искаш да имаш 50 ръка ли ,37 не е толкова малко стига да не си прекалено мазен.Каза че тренираш без добавки което дори е добре засега и не мисля че в това е проблема при теб,а все пак сигурен ли си че се храниш добре,най вече достатъчно калории и протеин от храната трябва да си набавяш.Струва ми се че нещо хранителния ти режим не е добре.Всички питат за тренировката,а всъщност храненето е най важно,я все пак обади как се храниш.
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 22.05.09 13:20.
казано от IronFreak на 22.05.09, 13:19:
Абе пич на само на 16 години си ,ти какво искаш да имаш 50 ръка ли ,37 не е толкова малко стига да не си прекалено мазен.Каза че тренираш без добавки което дори е добре засега и не мисля че в това е проблема при теб,а все пак сигурен ли си че се храниш добре,най вече достатъчно калории и протеин от храната трябва да си набавяш.Струва ми се че нещо хранителния ти режим не е добре.Всички питат за тренировката,а всъщност храненето е най важно,я все пак обади как се храниш.
еми може да са каже че ям полезни храни главното ориз,картофи,зеленчуци,ядки ,риба ама пове4ко сам по свинските пържоли главно месо ям много ,но в месеца един път изяждам по един голям дюнер щото просто неиздаржам,не сам мазен искам просто да направа ръката да изглежда като 37 колкото си е наистина
м/у другото на мен ми е трениор Венци Чанев незнам дали си го чувал ама провери да намериш в нета за неговите състезатели ,че той ми вика в основен период яж всичко не се лишавай от нищо и се храни РЕДОВНО ! ... целта му беше да се науча да ЯМ ! това беше околу 1 месец после преминах предимно на овесени ядки,ориз,червено месо, яйца и пак не ми спря другите храни но те бяха на заден план т.е когато ми се ядеше нещо го ядях ... чесно да ти кажа имаше голям ефект в килограмите и в силата ест имаше и доста натрупани мазнини които обаче на наща възраст не са чак толкова голям проблем отделен е въпоса ,че на мен ми трябваха още поне 3-4 килограма мускул за да съм добре :D но пък за сметка на това един приятел напредна много качи 13-14 килограма без никакви добавки ... тренировъчната ми програма беше само базови упражнения, но след това дойде период на изчистване и понеже бях свикнал да ям всичко по колкото си искам се чудих как да спра всички тези храни и той ми каза “пърите 10 дена спираш пшеничните,млечните и шоколавите изделия . Следващите 10 дена спираш и колбаси,салами,луканки и след като са изминали тези 20 дена минаваш на пилешко месо, салати и много поемане на точности (вода).” Правех по 4 тренировки седмично и през 2 от почивките зареждах (едната можеше да ям 150 грама озиз за деня ,а на другата задължително хамбургери,дюнери,пици,спагети,баници,милинки,шоколади и т.н).Казвам ти го това ,защото знам ефекта от личен опит и съм го виждал как действа и на други но все пак всичко е ген ;]
казано от k0k0_92 на 22.05.09, 17:22:
м/у другото на мен ми е трениор Венци Чанев незнам дали си го чувал ама провери да намериш в нета за неговите състезатели ,че той ми вика в основен период яж всичко не се лишавай от нищо и се храни РЕДОВНО ! ... целта му беше да се науча да ЯМ ! това беше околу 1 месец после преминах предимно на овесени ядки,ориз,червено месо, яйца и пак не ми спря другите храни но те бяха на заден план т.е когато ми се ядеше нещо го ядях ... чесно да ти кажа имаше голям ефект в килограмите и в силата ест имаше и доста натрупани мазнини които обаче на наща възраст не са чак толкова голям проблем отделен е въпоса ,че на мен ми трябваха още поне 3-4 килограма мускул за да съм добре :D но пък за сметка на това един приятел напредна много качи 13-14 килограма без никакви добавки ... тренировъчната ми програма беше само базови упражнения, но след това дойде период на изчистване и понеже бях свикнал да ям всичко по колкото си искам се чудих как да спра всички тези храни и той ми каза “пърите 10 дена спираш пшеничните,млечните и шоколавите изделия . Следващите 10 дена спираш и колбаси,салами,луканки и след като са изминали тези 20 дена минаваш на пилешко месо, салати и много поемане на точности (вода).” Правех по 4 тренировки седмично и през 2 от почивките зареждах (едната можеше да ям 150 грама озиз за деня ,а на другата задължително хамбургери,дюнери,пици,спагети,баници,милинки,шоколади и т.н).Казвам ти го това ,защото знам ефекта от личен опит и съм го виждал как действа и на други но все пак всичко е ген ;]
аз мн барзо ка4вам килограми само в рацете ми е проблема ама 6а го оправа :)