бойни изкуства?

22.05.09
20:23

занимавал съм се с много спортове, но откакто започнах с фитнеса разбрах,че няма нищо общо с останалите. Като цяло основната разлика според мен е,че трябва да имаме основна цел в тренировките си- да вдигаме за нещо което води примерно до по бързо бягане, по-добър контрол на топката,по- бързо плуване и т.н. Със тренировките си наскоро установих, че в момента само се опитвам да развивам сила, което няма кой знае каква функционалност . Та наскоро като че ли ще ми се наложи тренировките ми да бъдат свързани и с някакво бойно изкуство (не питайте :D) Някакви идеи за определен вид (който не изисква твърде голяма гъвкавост, или да те бият по главата докато не можеш да си кажеш малкото име), който е ефективен за защита и изобщо има ли нещо общо фитнеса с бойните изкуства?

S7

22.05.09
20:39

Според мен фитнеса има добро приложение при бойните спортове. Можеш да развиваш както бързина, така и издръжливост във фитнес залата.

Ето тук можеш да намериш повече информация - http://www.bb-team.org/articles/3178/

RO

23.05.09
06:45

Тренирам карате и едновременно се занимавам с фитнес. Разбира се фитнеса беше доста преди каратето ,занимавам се от 6 години с него. Когато започнах карате в началото се сковавах , понеже гъвкавостта няма нищо общо с концентрираното сгъване и помпане на мускула. Докато направя няколко техники и се напомпвах и ставах бавен, но в последствие всичко улегна. Трбява да подържаш по-малко килограми, за да си по- подвижен, иначе ще те бият. Ако си видял на ММА големите момченца дето помпят в залата ги бият много. Техниката и боя няма нищо общо с фитнеса. Просто можеш да си направиш някаква по поддържаща система за залата. (не е нужно да тренираш всяка мускулна група отделно). За да се развиваш вс тези бойни спортове трябва да си спокоен , уравновесен и да имаш свободни , не сковани движения. Моето предложение за бойно изкуство е Шотокан Карате до.

ЦЕ

23.05.09
09:19

Е, че то във всеки спорт има тежести. Много ясно, че фитнеса има приложение особено в бойните спортове. Прави повече упражнения за експлозивна сила и базови упражнения. Целта ти няма да е толкова килограмите които дигаш колкото да ги дигаш експлозивно. За спорт ти препоръчвам бразилско джуеджицо. Успех!

24.05.09
09:50

тежък клек, лег и тяга + кофички и набирания  и си екстра

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1