мазнините се топят-бюста отива по дяволите, а бричовете не??

01.04.04
07:57

:oops:  :oops:

Привет от един абсолютен ентусиаст и привърженик на идеята!!!

От скоро съм такъв фен и върлувам из сайта съвсем на прясно, новобранец от всякъде!!!

С голямо нетърпение ще прочета постингите тук, защото като жена съм сигурна , че ще са ми от полза ( а за разлика от множеството такъв тип сайтове тук няма размиване на информацият и безумно плямпане) още повече личи професионален подход

но да си мина на питането, а за оценките сигурно има и поподходящо място , само да потърся после... :oops:

от 2-3 седмици тренирам всеки ден по 1,5 часа с тежести като за начинаещ и от снощи пия L-Carnitine. сутрин 10-15 мин упражнения с пружини за ръце и крака , а през деня изминавам 7-8 км пеша(умишлено пеша) до работа и обратно.Вече виждам ефект, не очаквам да е мълниеносен, искам да е бавен и траен, не очаквам чудеса, започвам с идеята не за “сезонна работа” върху себе си, а  за нов стил на живот-хранене и движение....

още повече, че много ми харесва, не съм очаквала че така ще ми се раздвижат соковете и жаждата за живот...

освен да добавя 1.68 - 1.7- и вече 49.7 кг с екип(облечена)

това което м епритеснява е:

1.като губя мазнини ще загубя и част от бюста си?(или поне винаги е така като отслабвам по класическия начин)

2.загубата на мазнини няма да повлияе на омразните за жените бричове

малко бързо и хаотично пиша, защото бързам за работа, но като се върна с цялото си внимание ще се лепна тук

успешен и спорен ден на всички които отделиха внимание и благодарност на тези , които ще отговорят :twisted:  :twisted:

01.04.04
12:41

divna, не съм особено компетентен по въпроса, но доколкото ми е известно, размера на бюста при жените зависи от намиращите се между млечните жлези мазнини (не става въпрос за подкожни мазнини!).
КОлкото до бричовете - имам позната, която до скоро имаше продобен проблем, макар че тренираше и спазваше добра диета. Скоро обаче започна да ходи на някакъв специален масаж и каза, че имало ефект  :)
Успех !!!

01.04.04
16:44

До колкото сьм запознат мисля че при отслабване няма начин да не свалиш и част от бюста.Изхода е да правиш някакви упражнения за грьдната мускулатура за да не “увисва”.Колкото за бриджовете доколкото знам са голяма напаст за жените.Има упражнения и за тях,но едобре да ги правиш вьв фитнес.Надявам се да сьм ти бил все пак малко полезен :wink:

ВН

01.04.04
22:04

Спазваш ли хранителен режим, Дивна? Предложението ми е да си взменеш есенциални мастни киселини на таблетки и да се храниш в нисковъглехидратен и ниско мазнинен режим докато повлияеш на бричовете с топлинни масажи и сериозни кардиотренировки. Загубата на мазнините в бюста е неминуем проблем, прочети статиите на Мариана Маринова в раздел “Фитнес за жени” там ще откриеш адекватни предложения за разрешаване от проблема. Антицелулитните кремове и вибромасажорите с колани ще помагат разбиване на твърдата структура на мастната тъкан виновна за “портокаловата кожа”.

03.04.04
01:46

предполагам, че тези есенциални мастни киселини са незаменимите и трябва да ги взимам на таблетки, защото с ограничаване на притока на мазнини в орагнизма ще има недостиг

от тях не се пълнее?

участват в синтеза на протеините?

03.04.04
09:08

Така е, но не участват в синтеза на протеин.
Майка ми има същият проблем. Миналата година я сложих на диета и и казах да тича по 30-40 мин 3-4 пъти седмично след чаша кафе и резултатите не закъсняха. Може да си купиш, ако имаш възможност термо панталони, с които да тренираш и един крем - мисля, че се казваше “Sweet Sweat”. Ефикасен против целулит в комбинация с термопанталоните.

А за бюста. Той намалява САМО докато сваляш. После за 2 седмици си възвръща предишната големина (само, че по-стегнат :) )

03.04.04
19:24

divna, да, есенциалните мастни киселини са точно незаменимите. Ако не се лъжа, те са главно от растителен произход. Ако не прекаляваш с тях, не само че няма да пълнееш, но и те помагат при разграждането на подкожните мазнини.
Успех !!!

ВН

03.04.04
19:36

Divna, обещал съм към 15 април да сложа  няколко нови статии. Сред тях ще са и “Есенциалните мастни киселини - ЕМК”, “Ензимите и спорта”, “Афродизиаците”...

05.04.04
10:50

ei divna ti mai vyrluvash po-iarostno i ot men :) i az kato teb sym ‘novobranec’ tuk, no ti mai si po-entusiazirana :)

Moite vpechatlenia ot trenirovkite mi pyk sa che dori i pri nejelanie da se gubi teglo, tova stava malko ili mnogo. Ne govoria konkretno za gyrdite, ami za cialoto tialo. Az pone smiatam che ako hranitelnia rejim e syshtia kato predi se gubi teglo… Moje bi se lyja, no mi se struva che triabva da iam poveche ili pone po-energiina hrana za da ne otslabvam..
Vie kakvo mislite ? :)

ВН

05.04.04
20:49

Ами, ако хапваш същото количество калории, както във времето преди да се занимаваш с фитнес, ти ще губиш мазнини, но доста бавно. Ако хапваш повечко белтъци във втората половина на деня и плодове рано сутрин, ще компенсираш загубата на енергия.

06.04.04
00:54

супер , почти не срещам ентусиасти като мен, повечето идват от зор, а на мен ми е готино, наркотик

и все пак, мнного ме кефи

а по темата:

аз дори съм учудена, че нищо не свалям  или поне така ми се струва, а ми се иска 3-4 килца да ги клъцна

макар, че психически съм подготвена, че ако натрупам мусккулна маса на мястото на мастна, би трябвало да кача, зашото единица обем мусклулна маса тежи повече, от същия обем мазнини

т.е гледай огледалото , а не кантара, важното е там да ти хареса

аз искам да съм фина, но около костите да има не меса и кожа, а добре оформени мускулчета, с които да съм жива и истинска, подвижна... за тонус и енергия

все пак женствеността...

06.04.04
10:00

Dobro utro narode :)

Divna, kefish me :) Verno e che povecheto jeni mai se zamykvat v zalata ot zor, riadkost e da sreshtna niakoi kato men, koito da se kefi na trenirovkite i da go pravi za tonus:) keep on going!

Image, thanks za syveta, shte go posledvam.

Na men nikoga ne sa mi bili problem kilogramite, daje mi e mnogo po-lesno da smykna ako resha, otkolkoto da kacha.

Tova koeto vijdam v ogledaloto opredeleno mi haresva, za kantara se seshtam sigurno vednyj na 4 meseca, no kato se usetia che mi stavat shiroki pantalonkite i se nerviram..:)

JE

10.07.04
17:31

Az lichno imam sushtia problem kato teb,
nikoga ne sum bila pulna daje trudno napulniavam ,a ako ne se hrania dobre edna sedmcia svaliam vednaga .Strashno mngo yam i ne pulnia -samo hubia hranata :lol:

ВН

14.07.04
03:04

Jeny, може би хранителният ти режим има нужда от корекции. Ако ни го пресъздадеш гарантирам, че ще ти дадем доста предложения и идеи. :)

16.07.04
01:05

Преди време бях чел едно интересно мнение на една бодибилдърка, която обясняваше, че при жените отслабването е от горе на долу, като първо се отразява на лицето, след това на гърдите, коремчето и след това на д-то. А повечето дами желаят да премахнат мазнините на д-то и коремчето.. но нямат достатъчно търпение и когато забележат, че “хубавите” и “големи” гърди намаляват се плашат и заклеймяват спортуването и бодибилдинга! Съвсем нормално е да си личи отслабването на местата където има по-малко мазнини, а за д-то.. доста зор трябва да се хвърли!  8)
При бодибилдинга съм забелязал, че човек лесно може да се вманиачи след няколко тренировки, след като привикне към обстановката и натоварванията, а повечето дами посещаващи фитнес центровете идват веднъж-два и след това не им се виждат повече очичките.

03.08.04
08:09

Привет

Аз от доста време не съм влизала тук, но това е по “конюнктурни” причини, обстоятелствата ме въвлякоха в среда , в която се наложи да се боря с куп други неразбории - смених града, уж трайно и все още си формирам “бърлогата” и..подробностите, та нямах нет и сериозен достъп до такъв, а и времето ми бе погълнато от куп организационни въпроси, но съвсем скоро мисля да се завърна

Прегледх много набързо темта и  ми се иска да споделя с всички:

Тоова, което попорочетох някъде горе, че при сваляне гърдите малко спадат, да, вярно е,  НО ПОСЛЕ НАЙСТИНА СЕ “ОПРАВЯТ” и са по-готини, особено аз както наблягам на “гърди” и развих най-бързо тези мускули пред мищниците, стана много готино и като ми се опънаха рамнете назад, бюста ми се изправи...

А за бедрата няма спор , някаква магия е , аз както бях споделила в друг постинг винаги съм имала перфектни крака от средата на бедрата надолу, много добре оформени колена , прасец..., ама нагоре куцаше , но сега , като нямах огледало около месец иполовина, преди ден два си купих едно и направо онемях, въртях се пред него и не можех да повярвам, че това съм аз и че това са моите бедра, да не говорим, че този уикенд правих плажове и получих супер загар, ама комплексно ефектът е невероятен

Така, че момичета, не се отчайвайте и не се отказвайте след първите месеци, след упорит труд успехът найстина идва, ако се налага търсете помощ съвети...., ако считате, че енщо не првите правилно, момчетата и момичетата са готини, все ще се намери една подадена ръка,

Спортът е удоволствие
Спортът е разроварване
И магия от  която не бива да се лишаваме!!!
Колко вълшебства зависят от нас ???

06.08.04
22:23

Какви мазила използвате за поддържане на кожата на гърдите?

11.12.04
08:06

Писахме и в друга тема по въпроса - ‘термичния пояс’ (ние така го наричахме) представляваше плат със зашит найлон. Слагахме си ги на кръстовете, с цел по-интензивно топене в тази зона, в сравнение с цялото тяло. Не знам как е при жените това, при нас вършеше работа.
Целулита вероятно също има шанс да се изчиства лека-полека, но нямам практика с него  :D, нито познатите ми девойки имат някакви резултати от борбата (ама те не се и скъсват от аеробики много).

04.02.05
19:28

незнам но аз свалих около 20 кг. а бюста ми не помръдна въобще .....истината е че искам да го намаля ,но....уви. сега съм с тънка талия и голям бюст и ми писна постоянно да не ме приемат насериозно заради това или пък да чувам реплики от рода “махни силикона” . Не че ми пука от хорското мнение но определено искам да имам по малък бюст

WO

04.02.05
21:47

b_h, а ти кооолко сериозен проблем имаш... :wink:

16.07.05
16:25

Абсолютно те разбирам b_h. Винаги съм имала хубав бюст, но за разлика от теб като почнах да свалям килограми стана ясно, че и сутиените ми станаха широки (за разлика от панталоните :(  ). И за първи път ми стана криво - винаги съм си мислела, че не ми пука и да сваля там, ама се оказа, че макар и да не ми виси бюста преди беше много по-секси. А иначе и мен са ме питали не веднъж силиконови ли са. Така, че не съжалявай, че не смъкваш там.

16.07.05
17:58

Момичета качете снимки, сигурен съм че тук има хора които ще Ви приемат насериозно ;)

16.07.05
18:10

Няма да качим снимки само заради факта, че тогава ще си хабите енергията не за бодибилдинг, а и ще ви докараме безсънни нощи.  Така, че момчета спестяваме ви всичко това, правим го заради вас! Оценете го  :wink: !

19.07.05
23:41

значи аз съм щастливка ;)
от зимата досега съм смъкнала 7кг и нито един сантиметър от гръдната обиколка!
хип хип урааааааааааааааааа

03.08.05
15:43

Щастливка си да, а на мен ми се плаче вече :(  -5 см от бюста. Няма познат, които да ме види и да не каже—“Хей, ама ти нямаш вече ...”. Аз пак си имам, ама си искам старите сутиени :cry: !

10.08.05
19:11

Сигурен съм, че сега си по-секси.. и няма нужда от комплексарски мисли на тема бюст.

Женските гърди имат само и единствено една роля в природата и тя е кърмене на поколението.

17.08.05
22:55

[quote author=“maxx_muscular”]А за бюста. Той намалява САМО докато сваляш. После за 2 седмици си възвръща предишната големина (само, че по-стегнат :) )

Ако при майка ти се е получил тоя ефект - брой я измежду нищожно ниския % щастливки. Аз поне за сефте чувам за такова нещо :D . При отслабване гарантирано се намаля размера на бюста - говоря и от личен опит, и от наблюдения. Колко - зависи от свалянето и от “изходния” размер. Упражненията за гърди не помагат никак.

Описаното при теб връщане на първоначалната форма на гърдите се наблюдава при преустановяване на кърмене - рязко намаляне на размера и постепенно възстановяване за няколко месеца до този, отпреди забременяването. Но там причините са хормонални. При отслабване неминуемо се томи и от мастната тъкан, а гърдите имат от нея, освен жлезата...

За бричовете няма да вземам отношение - нямам за щастие и не ми се е налагало да се замислям, но виж, бюста ми е болно място - от Д станах В. Но малкия задник си има цена :wink:

23.05.09
12:15

Здравейте :)
виждам, че много от вас имат проблеми, ако може так да се нарече, с намаляването на бюста. Пиша именно тук и се обръщям към вас с молбата да ме насочите към правилните храни, ако има такива, за възвръщане на бюста. Имах един приличен размер, но след едно драстично отслабване от 6кг, без да съм била на диета, положението се промени. Казвали са ми, че млечните храни и овесените ядки помагат за частичното възвръщане на бюста. Според вас има ли нещо вярно в това?

Темата е на 4 години! Пусни си нова тема в раздела и там ще ти отговорят. Иначе доколкото съм запознат това са основно мастни депа и няма как да растат без да качваш мазнини или иначе казано - локално качване или смъкване няма...

23.05.09
19:07

казано от saskia04 на 23.05.09, 12:15:

виждам, че много от вас имат проблеми, ако може так да се нарече, с намаляването на бюста. Пиша именно тук и се обръщям към вас с молбата да ме насочите към правилните храни, ако има такива, за възвръщане на бюста. Имах един приличен размер, но след едно драстично отслабване от 6кг, без да съм била на диета, положението се промени. Казвали са ми, че млечните храни и овесените ядки помагат за частичното възвръщане на бюста. Според вас има ли нещо вярно в това?

честно казано....5 години след това мисля, че имам прекрасен бюст.....така мислят и мъжете, с които съм била - тип стегнати, повдигнати и заоблени, няма да пускам снимки, за да не се приеме както не трябва, иначе не ме притеснява, защото гърсите да чат от мен, като главата, ръцете и т.н......

може би се тренира и онзи мускул - под или над който се слагат импманти, също така над гърдите и стрнично към мищницата имам развит мускул, който на мен ми харесва

може би не се изразявам правилно...
...но мисля, че гърдите са ми добре, не съм убедена, че храната има значение в случая, но не мога да отрека или потвърдя....написаното от теб

23.05.09
20:56

казано от divna на 23.05.09, 19:07:

честно казано....5 години след това мисля, че имам прекрасен бюст.....така мислят и мъжете, с които съм била - тип стегнати, повдигнати и заоблени, няма да пускам снимки, за да не се приеме както не трябва, иначе не ме притеснява, защото гърсите да чат от мен, като главата, ръцете и т.н......

може би се тренира и онзи мускул - под или над който се слагат импманти, също така над гърдите и стрнично към мищницата имам развит мускул, който на мен ми харесва

може би не се изразявам правилно...
...но мисля, че гърдите са ми добре, не съм убедена, че храната има значение в случая, но не мога да отрека или потвърдя....написаното от теб

Благодаря за отговора :)

ВН

24.05.09
21:08

казано от saskia04 на 23.05.09, 12:15:

Без да съм “момиче” ти казвам: “Не, не е вярно!” Изходът е в балансирано хранене, тренировка подобряваща стойката и не на последно място, устойчив хормонален баланс.

25.05.09
08:17

казано от Владимир Недков на 24.05.09, 21:08:

Без да съм “момиче” ти казвам: “Не, не е вярно!” Изходът е в балансирано хранене, тренировка подобряваща стойката и не на последно място, устойчив хормонален баланс.

:))

Мнението беше редактирано от saskia04 на 25.05.09 08:17.

23.11.09
19:38

Аз съм чувала дори, че женските гърди са първото част от тялото, върху която проличава свалянето или качването на килограми.
При отслабване, аз също свалих страшно много от бюста, но не съжалявам - да се чувстваш цялостно във форма компенсира.. Пък и никой не е казал, че тлъстините в тая област са секси, формата и качеството са по-важни от теглото, не съм на принципа ‘колкото повече, толкова повече’. :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1