20.05.09
12:12
Здравейте искам да ви попитам дали има продукт за забавяне на метаболизма и/или за по-пълноценно усвояване на храната
и ако да къде мога да ги намеря?Тренирам активно,но имам открита болест и храната ,която приемам отива в тоалетната до няколко часа и качването на килограми е невъзможно.Благодаря предварително на отзовалите се за помощ.
за по-пълноценно усвояване-ензими,а за забавяне на метамобилзма-според мен няма
20.05.09
16:06
Хапвай по-често в по-малки количества.
20.05.09
18:02
.Мисля че ти трябва точно забързване на метаболизма с малки порции през 2-2,5 часа.Точно по-малко за да се усвоява,но за сметка на това по-често.BTW каква е тая странна болест я обясни малко за нея и лекарите какво са ти казали да ядеш,кога,как и тн
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 20.05.09 18:04.
20.05.09
19:14
казано от ges4o на 20.05.09, 16:46:
според мен така се забързва.помисли малко!
Имам предвид , че по-честото хапване ще му се отрази по-добре , като земем и на предвид целите му !
Болестта е на крон(crohn’s disease) и няма още измсилен лек за нея.На 22 години съм ,не на 15 ,а и в момента ям на често през 2-3 часа и по много .Диета не спазвам ,защото при мен не оказва влияние и гледам да приемам колкото се може повече калории и ям от всичко. Храня се наравно с мой приятели по 85-90кг.,а аз съм само 65 и затова имам нужда наистина от някой препарат.
Мнението беше редактирано от maxmen на 20.05.09 21:20.
Има един потребител със същата болест-Кобра.Намери го,пиши му едно ЛС може да ти даде напътствие много.Също така има и няколко теми във форума свързани с крон.
потърсих потребителя и съм изчел темата(аз отктивам една) ,но това с нищо не ми помага.някой други предложения за препарат ? и какво мислите за пепсина ?
21.05.09
13:05
тъъъъъпчи се като прасе.яж три пъти повече от нужните ти калории.приятеля ми е колкото теб на години,преди известно време беше 58 кг ядеше адски много и нищо не му се лепеше докато не се захвана сериозно и не взе по цял ден да яде.за 2 седмици от 58 стана 72кг :) като спря да яде такова голямо количество храна за седмица стана 68.и вече 1 година си е 68кг и то само мускули,мазнините му се стопиха заради бързия метаболизъм.сега пак започна да се тъпче докато не стане 180см 80кг...
21.05.09
14:15
Ако за 2 седмици е качил 14 килограма трябва доста да се е понацепил ;)
21.05.09
14:17
казано от tra^la^la на 20.05.09, 21:29:
Има един потребител със същата болест-Кобра.Намери го,пиши му едно ЛС може да ти даде напътствие много.Също така има и няколко теми във форума свързани с крон.
Кобра не е болен от същата болест, аз съм :coolmad:
Ето ме и мен. Да, наистина НЕ съм болен от Крон, (слава Богу), а имам лек колит и лесно раздразними черва. Но това е друга история. Почвам с въпросите един по един.
1. Метаболизмът не е някакъв лош, който стои с една горелка и стопява така нужните ни калории. PTOR - Protein Turnover Rate е количеството протеин в грамове, което се “превърта” през тялото ни за един ден. Според големите мозъци се равнява на активната маса умножена по 1,71. Тук споделям, че протеин има във всички тъкани и органи, включително в кожата и някаква част от PTOR около 30% касае мускулатурата. В тоя ред на мисли всеки, който иска да покачи активната (мускулна) маса трябва не да забави, а да ускори метаболизма си. Това ще подпомогне в еднаква степен катаболните и анаболните процеси и ако чрез тренировка даваме малко предимство на анаболните и поддържаме положителен азотен баланс чрез диета с повечко протеин, това ще доведе до така желаната мускулна маса. Така че забавянето на метаболизма не води до нищо хубаво, не само в този спорт, но и в живота.
2. Човек не е това, което яде, а което усвоява. Храносмилането започва в устата с накъсването на храната от зъбите, отива за складиране в стомаха, където киселинната среда си казва думата след което попада в тънките черва и там става магията. Дебелото черво има единствената функция да изсмуква течностите от съдържимото, а не да усвоява храната. Всички знаем какво става, когато дебелото черво не си върши работата - в Македония му викат разлив... Тук разграничаваме въглехидрати и протеин. Казват, че глюкозата започва да се усвоява още в устата. Протеинът обаче трябва да стигне до тънките черва в подобаващ вид. Ако приемем много наведнъж стомахът казва на чревната нервна система (Enteric Nervous System), че идва още храна и червата й правят път, като освобождават място изхвърляйки наличната (знаете откъде). Така че, ако някой си мисли, че като чде по 10 пъти на ден и ходи до тоалетната по толкова ще качи мускулна маса, знчи сериозно е загазил. Конкретно от опит казвам кое при мен има успех. Преди всичко суроватъчен изолат (подладителите и оцветителите са ми не само неприятни, ами и не ми понасят) и пия неовкусен изолат на NOW, за което благодаря на колегите, които ми дадоха тоя акъл. И другото чудо категорично е Carb Slam (Waxy Maize Starch). Тези въглехидрати не само, че не са ужасно сладки, не само че не натоварват изобщо стомашно-чревния тракт, но и ме отведоха до ниво, което се мъча да достигна от години. Трудно е да повярваш, че нещо като настърган тебешир ще има такъв ефект. От опит казвам, че колкото и протеин да тъпчете братя ектоморфи, няма да порастнете без въглехидрати. Аз съм поддържал по 400гр. Протеин на ден в менюто си без никакъв резултат. Когато обаче вдигнах въглехидратите на 400-500 и протеин гледах да си набавям през 2-3 часа по 25-30гр. резултатите бяха зашеметяващи. Абее знаете как е, сбъдната мечта... Та научните факти, че при липса на въглехидрати в менюто черния дроб ги произвежда от протеин не са повод за успокоение. Приемайте въглехидрати! Тук може да ми теглят една, но лично аз от картофи нищо хубаво не съм видял - трябва да се ядат големи количества, а големите количества подуват много и заемат ценно място в стомаха.
3. Крон е много шибана болест. Съмнявам се обаче, че е в тънките черва на момчето, защото това е много рядко. При това положение няма директно отношение към усвояването на храната. Единственото, което мога със сигурност да кажа е, че много хора по света тренират въпреки болестта и продължават да служат на мечтите си. Лошото е, когато си на кортикостероиди, защото правят мускулите на пихтия. Ако обаче успешно се контролира със Сулфасалазин или Салофалк (mesalazine) или някое друго нестероидно противовъзпалително не виждам никаква причина да няма растеж. Но все пак човек трябва да си има едно наум, че не е като щастливите си събратя, които могат да тъпчат колкото си искат и дори не знаят какво е да имаш газове след гейнъра, да не говорим пък за лекарства и Крон.
4. Веднъж в един американски форум за подобни болести имаше тема за стероиди (анаболни) и получих следния въпрос от едно момче: “След като имаме здравословен проблем, който пречи на бодибилдинга не е ли редно да взимаме стероиди за да компенсираме тази пречка?” ... амиии още се чудя как се отговаря на този въпрос... Истината е, че ако тръгнеш да го правиш си сам и ако нещо се обърка няма как да знаеш защо. По някаква причина (още не е ясна) в червата има рецептори на половите хормони, същите тези, които карат жените да полудяват когато им дойде и да гледаме всяка вечер рекламата на Активия... Та всичките ми проучвания сочат едно: който има проблем с червата да стои далече от естрогена и съответно от ароматизиращи стероиди или про-стероиди, както е модерно. Засягам темата, защото някои от тях са легални и се продават. Но мисълта ми беше, че всичко е на принципа проба-грешка. Аз единствено мога да споделя моите грешки и моите успехи, ако някой има ядове с червата.
Сещам се за още хиляди неща, които мога да напиша тук, но никой няма да си направи труда да чете. И без това тоя пост стана роман...
23.05.09
23:39
КоБра много правилно думаш . Не се съмнявай, че никой няма да чуе думите ти . Хапвал съм по 400 гр. пилешко/свинско дневно и 3-4 приема на протеин отделно с малко въглехидрати и въстановяването много куца и покачване почти минимално, колкото и глутамин да изпия, докато с обилно количество ориз/картофи+месото, както и мюсли разликата се забелязва определено . Carb Slam e интересен продукт, който смятам да ползвам скоро редовно .