23.05.09
19:53
Здравейте, най-после се реших да почна НВД откъм добавки ше взимам суроватъчен протеин + л-карнитин или бцаа но се колебая кое от двете.. по принцим не съм много мазен и не бързам за никъде... то ясно че и при двата варианта ше свалям но с кое според вас ше си запазя по добре мускулатурата че винаги съм се плашил да не “изгоря” много мускули при НВД.
Ами не си на правилен път. Ако искаш да сваляш - карнитин. Ако искаш да пазиш мускула - БЦАА. Просто двата продукта имат коренно различно приложение. А дали ще изгориш мускули зависи в голяма степен от начина ти на хранене.
казано от Калоян Георгиев на 23.05.09, 19:55:
Ами не си на правилен път. Ако искаш да сваляш - карнитин. Ако искаш да пазиш мускула - БЦАА. Просто двата продукта имат коренно различно приложение. А дали ще изгориш мускули зависи в голяма степен от начина ти на хранене.
Да за хранителния режим съм съгласен и ще се постарая.. но защо да не съм на прав път до колкото си спимням четох и за двата продукта че грубо казано спомагат на организма да черпи енергия от мазнините като по тоя начин щади белтъците...
24.05.09
08:36
Карнитина е за смъкване,а бцато за предпазване на мускула.Вземи и двете,но БЦАА-то се пие в конски дози 20-25 гр на ден(около 500-600 гр на месец),а ако ще пиеш по малко по-добре не се занимавай с БЦАА-тата.Добавките са 2-ростепенни на 1-во място е хранителния режим и начина ти на трениране.
Карнитин + ВСАА + протеин. Ако пиеш повече протеин(2-3 дози дневно), 15гр. ВСАА на ден ще са ти достатъчни и обратното, при малко протеин е добре да се пие повече ВСАА. Както споменаха и от твърдата храна зависи.