24.05.09
17:56
Добър вечер за всички :)
Нов съм във форума и предварително се извинявам ако мястото на темата не и е тук.Моля модераторите да преместят темата ако не и е тук мястото
Има няколко общи въпроса които са свързани с креатина (четох темата за кеатина но не цялата ама ще я дочета за повече информация :) )
Та въпросите са ми :
1:Като тренирам дали да пия креатин (защото инструктора ми каза че без добавка няма да има ефект) с две думи да пия нещо това вярно ли е ?
2:Да ми препоръчате някой креатин и дали да го пия с още нещо
3:Четох че има креатин който незадържал вода в организма. Като го спреш организма изхвърля водата,а има и такива които я задъраж(което води до подпухване като се спре ) това вярно ли е.В тази тема за креатина имаше един креатин който автора пише че е най добрия от тези които е споменал
4:Мога да отделям макс 100лева на месец
5:Четох че като се почне креатин трябва да се пие известно време (от2-3 месеца)и после да се спре за малко(1месец) и пак да се почне това вярно ли е
6: Какви ще са минусите(този въпрос може да ви е писнал а и не само той а и другите ама .. сори секи пита какви ще са минусите от притеснение) ако спра да пия креатин (не вярвам цял живот да пия креатин)
Това където ще го напиша незнам дали ще трябва ама ще го напиша :
Аз съм Момче на 17 год. 180см 72 кг.(бях 86кг. като почнах фитнеса. Тренивах 3 месеца и свалих до 72кг.повече не искам да свалям даже бих искал да си кача ама като мускулна маса а не като сланинa :D )
Ходя на фитнес както казах от 3-4 месеца
Програмата ми е следната:
ден1:Гърди+Трицепс
ден2:Гръб+Бицепс+трапец
ден3:крака+рамо
и след всяка тренировка си правя коремни + други упражнения за корем
Предварително ви благодаря
Надявам се да получа отговор на въпросите ми
Ще дочета темата за креатина защото със сигурност ще има хора които ще кажат “има тема за кртеатина прочети я ..” или ” това сигурно е 9999 тема ” ама какво да направя
Поздрави:Кирил
казано от k1r1I на 24.05.09, 17:56:
Добър вечер за всички :)
1:Като тренирам дали да пия креатин (защото инструктора ми каза че без добавка няма да има ефект) с две думи да пия нещо това вярно ли е ?
2:Да ми препоръчате някой креатин и дали да го пия с още нещо
3:Четох че има креатин който незадържал вода в организма. Като го спреш организма изхвърля водата,а има и такива които я задъраж(което води до подпухване като се спре ) това вярно ли е.В тази тема за креатина имаше един креатин който автора пише че е най добрия от тези които е споменал
4:Мога да отделям макс 100лева на месец
5:Четох че като се почне креатин трябва да се пие известно време (от2-3 месеца)и после да се спре за малко(1месец) и пак да се почне това вярно ли е
6: Какви ще са минусите(този въпрос може да ви е писнал а и не само той а и другите ама .. сори секи пита какви ще са минусите от притеснение) ако спра да пия креатин (не вярвам цял живот да пия креатин)
Ще ти отговоря за формата на Монохидрат:
1; Преди и след тренировка го пий. В почивните дни само сутрин със закуска.
2; Много са марките почти всяка има - NOW, ON, ... много са. Аз съм пил този на NOW и много добре го усетих.
3; По скоро е така: Някой задържат вода и след като си изпият креатина тогава изхвърлят водата. Но не е задължително тази задръжка или пък да е в някаква вреда.
4; За 100лв Може да си го комбинираш с протеин :)
5; Монохидрат - 4х5гр разпределени 2 преди/след тренировка, другите на закуска и още веднъж. Това го прави 10тина дни, след това остави дози само преди/след тренировка. И когато не тренираш само сутрин.
6; Може да имаш спад малко в силата, ако това е минус някакъв.
1. Смени си тренера! Щом някой ти налива такива глупости в главата, стой далеч от него. Сигурно цели и да ти продаде нещо на което е дистрибутор.
2. Още ти е малко стажа да почваш креатин. Бих казал минимум 6-12м. стаж и тогава. Ако пък решиш да пренебрегнеш горното - като марка Optimum.
3. Наблегни на храната. Вземи си добри витамини/примерно ULTIMATE Nutrition в момента са на добра цена/ и евентуално протеин.
Добър вечер
Мога ли да пия само креатин или е по добре да го комбинирам с някоя друга добавка ?
И кое бихте ми препоръчали креатин или протеин ?
Предварителхо ви благодаря :)
25.05.09
17:10
баси, как намери с тва име, при това така изписано, да се регистрираш точно на 24 май.. егати гаврата.
да чакаме сега и някой m370d1да ни поздрави на патерица за празника :D :D :D