26.05.09
08:31
При намален калориен прием (говорим за 1500 мах) за орпеделен период от време (2 седмици)... По-идейно е да се продължи да се тренира или да се почине, за да не се претренира и да има още по-негативен ефект върху мускулатурата?
Ами би трябвало да се намалят тренировките. Но защо ще приемаш толкова малко ккал за 2 седмици?
26.05.09
09:06
Вероятно се подразбира, но все пак - за момче или момиче става дума? Ако е за първото, на мен лично 1500 калории не ми стигат, за да формулирам изречението “отивам да тренирам”.
26.05.09
10:58
За момче става въпрос... Просто искам да си купя дадени нещица и за храна ще имам 450 гр. пилешко, овесени ядки и някакви салати +-... Няма да имам пари за хубава храна просто за едно определено време, но ми е гузно да спирам да тренирам, защото ям по-малко. Иначе си тренирам нормално 4 пъти в седмицата тежко. 87 кила съм ако има значение, но съм свалил от 107. Та идеята ми е да продължа няколко седмици само на кардио (така и така има още много за чистене), което не изисква толкова енергия, за да не си “изям” мускулите.
26.05.09
11:01
Можеш да си вземеш сурови фъстъци с които да запълваш недостига на калории, 0,5 кг струват два лева, а на 100 грама имат около 630 ккал.
Помисли малко, ако спреш да тренираш тая мускулна ММ кадето си я натрупал ще ти стане излишна (няма да я използваш) в тялото ти има недостиг познай от каде ще черпи енергия най-напред :) Разбира се, че трябва да си тренираш...
26.05.09
15:00
казано от Lenks на 26.05.09, 12:48:
Помисли малко, ако спреш да тренираш тая мускулна ММ кадето си я натрупал ще ти стане излишна (няма да я използваш) в тялото ти има недостиг познай от каде ще черпи енергия най-напред :)
От мазните депа разбира се, да не мислиш, че две седмици без тренировки и на -ккал. и организма веднага ще счете мускулите за най-удачни за набавяне на енергия? Първо протеина трябва да го разгради до амино, после до го конвентира до захар/мазнини и чак тогава да го използва. Всичко това отнема допълнително енергия и крайното КПД за организма е много малко. Доста по-удачно и лесно за организма е да подхване мазните депа които са източник на лесна за обработка и съответно бърза енергия, да не говорим голяма ( 1гр. мазнини както знаем дава 9ккал. ). Проблема обаче ще дойде ако автора на темата мисли да го прави това по-дълго от 2 седмици. Не че на края на втората седмица на 1500ккал. няма да му се иска да е умрел вече, но айде да предположим, че реши да го прави месец или повече - тогава вече организма ще мине да хрупа мускулите, очевидна защитна реакция при положение, че организмът “не знае” колко дълго ще продължи това екстремно гладуване и гледа да си запази мазнините ако има още по-лоши времена на гладуване.
По темата - цялата идея за това 1500ккал. на ден за две седмици за 87кг. момче е абсурдна, та това са ккал. които 160см./55кг. жена трябва да приема на ден, даже са по-малко от това. Не ми се правят сметките сега, просто 1500ккал. са малко. И да искаш да тренираш няма да имаш нито енергията, нито желанието. Да не говорим, че през целия ден ще си гладен и ще гледаш на парцали. С две думи яж си нормалните ккал. или малко под нормалните ккал. ( -300/500 ), следи страничните такива, прави си силовата тренировка и увеличи кардиото и след време ( 2-3 месеца ) ще си изчистил каквото е останало. Просто за две седмици зверски глад няма да си навердиш на мускулите, но няма и да постигнеш много. Ще си свалил 6-7кг., 3-4 от които ще са вода. А да не говорим като почнеш да ядеш нормално как бързо-бързо организма ще си върне загубените мазнини, а като нищо и отгоре да качиш.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 26.05.09 16:44.
26.05.09
16:02
казано от Crazy_With_Razor на 26.05.09, 15:00:
казано от Lenks на 26.05.09, 12:48:
Помисли малко, ако спреш да тренираш тая мускулна ММ кадето си я натрупал ще ти стане излишна (няма да я използваш) в тялото ти има недостиг познай от каде ще черпи енергия най-напред :)
От мазните депа разбира се, да не мислиш, че две седмици без тренировки и на -ккал. и организма веднага ще счете мускулите за най-удачни за набавяне на енергия? Първо протеина трябва да го разгради до амино, после до го конвентира до захар/мазнини и чак тогава да го използва. Всичко това отнема допълнително енергия и крайното КПД за организма е много малко. Доста по-удачно и лесно за организма е да подхване мазните депа които са източник на лесна за обработка и съответно бърза енергия, да не говорим голяма ( 1гр. мазнини както знаем дава 9ккал. ).
Абе сега не е съвсем на място да се вкарват уточнения, понеже тук говорим за някакъв супер малък период от време и всичко казано е пресилено ( как ще реагира тялото му- ми ще почака, ще види; голям праз; 2 седмици; при това ЗДРАВ човек- не болен).
Протеинът не става чак толкова трудно на глюкоза- не се самозалъгвай. В една тема обяснявах на един калун кое как е (сравнително подробно). За липолизата хвръкват много ензими и посредници, така че и глюконеогенезата се има в предвид. С право пита пича дали мускула ще замине. Разбира се на мен това ми се струва супер малко време (двете седмици) и ако не е някакъв състезател ( в какъвто и да е спорт) ще има лек спад в силата и ще му е кофти.
Аз лично си имам един малък принцип- когато не тренирам, гледам поне да наваксвам с яденето- да са повече приеми, повече вода, по-качествена храна. Залата няма да избяга.
Мнението беше редактирано от introducer на 26.05.09 16:03.
26.05.09
16:40
казано от introducer на 26.05.09, 16:02:
Абе сега не е съвсем на място да се вкарват уточнения, понеже тук говорим за някакъв супер малък период от време и всичко казано е пресилено ( как ще реагира тялото му- ми ще почака, ще види; голям праз; 2 седмици; при това ЗДРАВ човек- не болен).
“Супер малък” или не, две седмици са си две седмици, 1500ккал. на ден са си 1500ккал., така че точно сега е съвсем мястото да се вкарват уточнения. Две седмици са малък период, но 1500ккал. на ден не са малка разлика. Особено като говорим за 87кг. момче. Ако си мислиш, че за две седмици на 1500ккал. няма да има никаква промяна не знам какво правиш в този форум.
казано от introducer на 26.05.09, 16:02:
Протеинът не става чак толкова трудно на глюкоза- не се самозалъгвай. В една тема обяснявах на един калун кое как е (сравнително подробно). За липолизата хвръкват много ензими и посредници, така че и глюконеогенезата се има в предвид. С право пита пича дали мускула ще замине. Разбира се на мен това ми се струва супер малко време (двете седмици) и ако не е някакъв състезател ( в какъвто и да е спорт) ще има лек спад в силата и ще му е кофти.
Не говорим за “чак толкова трудно”. Въпросът е че става по-трудно за източник на енергия от да речем мазните депа. Чете ли ми поста или просто така си отговаряш напосоки? И понеже в една тема си обяснил на някой нещо подробно и какво? Вече всичко знаеш и всичко можеш? Айде ако обичаш малко си подбирай изразите, доколкото знам в този форум обидите към потребителите не се толерират. Каквото автора на темата пита съм отговорил, ако имаш нещо да допълниш - давай, но не ми губи времето да отговарям на нахвърлян в три посоки пост без две изречение свързани едно с друго.
27.05.09
14:13
И колкото повече си подбирам изразите- толкова по-неразбран оставам. Маняк, успокой топката, сигурно си се изчервил даже докато си писал, иди си скъсай чаршафа на ивици. Не съм те карал да си губиш времето с мен, иди разходи кучето и като ти падне кръвното ела да четеш форума.
Може да не се толерират обидите, но се толерира свободата на словото, а и никого не съм засегнал.
Не знам всичко и не мога всичко. Така наречените “Мазни депа” в повечето случаи си заминават последни (даже една графика бях намерил и я постнах- тя е за физическо натоварване, но общо взето принципа е такъв). С твоята блестяща логика всички щяха да свалят от мазното за ден-два гладуване. После има и йо-йо ефект и бла-бла-бла. Прочетох внимателно какво написа. Аз ще се повторя и ще кажа, че тука говорим за нещо супер минимално - 2 седмици- практически всичко е възможно- ще почака пича, ще види.
Kaквото и да ми говорите и обеснявате, никой не може да ме убеди, че не трябва да се тренира, а при нетренирането няма да изгуби мускул...То когато не си на НВД и не тренираш дори “само” 2 седмици идва неминуем, дори и дае лек, спад в силата, в повечето случай, какво ще говорим за 1500ккал или изобщо при калориен дефицит...
27.05.09
15:09
казано от introducer на 27.05.09, 14:13:
И колкото повече си подбирам изразите- толкова по-неразбран оставам.
Може би е време да започнеш да се изразяваш така че хората да те разбират?
Маняк, успокой топката, сигурно си се изчервил даже докато си писал, иди си скъсай чаршафа на ивици. Не съм те карал да си губиш времето с мен, иди разходи кучето и като ти падне кръвното ела да четеш форума.
Хъх!? *epic facepalm*
Може да не се толерират обидите, но се толерира свободата на словото, а и никого не съм засегнал.
Никого. Освен човекът на който в еди-коя-си-тема си обяснявал-там-нещо. Влиза в тази и ти чете поста “В една тема обяснявах на един калун”. Мери си приказките, тука сме се събрали да си помагаме, не да се мислим за велики и нещо повече от другите.
Не знам всичко и не мога всичко.
Това е ясно, спокойно.
Така наречените “Мазни депа” в повечето случаи си заминават последни (даже една графика бях намерил и я постнах- тя е за физическо натоварване, но общо взето принципа е такъв).
При силови тренировки е ясно - там работи гликогенът. При кардио - и гликоген и мазнини, но само в началото, горе/долу в първите 5 до 10 мин. от тренировката, после организмът минава да използва изцяло мазнините като източник на енергия. Вече има и положение при което може да мине да хрупа и ММ, но говорим за много дълга кардио тренировка ( над час ) и за отделни случаи, така че да не се спираме на това. При една добре направена диета за отслабване и добре пресметнат ккал. баланс, както и нормални отрицателни ккал. ( -300/-500 ) организмът си ги набавя основно от мазнините. Гликогенът в черния дроб и мускулите е прекалено малък и недостатъчен за запълване на тези -300/-500 при положение, че има изобилие от лесна, бърза и не на последно място - голяма като количество енергия - тази от мазните депа.
Намери и я дай тази таблица, макар че се съмнявам да ми покаже нещо което вече не знам за това как, какво и по колко организмът си набавя като енергия по време на физическо натоварване.
С твоята блестяща логика всички щяха да свалят от мазното за ден-два гладуване. После има и йо-йо ефект и бла-бла-бла. Прочетох внимателно какво написа.
Ясно колко си ми чел поста. За ден-два гладуване ще се свалят мазнини, но разибра се че няма да са всичките или както ти си написал - “мазното”. Отслабването по принцип е бавен процес. При 1500ккал на ден обаче за 87кг. момче няма да е толкова бавен и за две седмици ще има разлика. Не ми се смята в момента, но горе/долу ще сваля по 1кг. на 4 дена. За две седмици това са ~4кг. - никак не е малко. Това е нормалното количество кг. които се свалят за месец и 10-на дена. Разбира се след това ще има и йо-йо ефект - и на това съм обърнал внимание в поста ми. Ако си беше направил труда да прочетеш целия ми пост щеше да видиш.
Аз ще се повторя и ще кажа, че тука говорим за нещо супер минимално - 2 седмици- практически всичко е възможно- ще почака пича, ще види.
Аз пак ще ти повторя, че колкото и да е малък периода от време не трябва да се гледа само от един аспект - времето. Трябва внимателно да се видят всички страни на медала както се казва - време, ккал., тренировки и т.н. и тогава да се прави заключение. Нещо което аз се опитах да направя, а ти не. Само отсичаш “времето е малко duh” или “всичко е възможно” и толкова, но и двете не се отговор и не обясняват нищо. Нещата не са толкова прости. Може би следващият път ще прочиташ по-внимателно и подробно темата/въпросът и ще помислиш поне малко върху тях преди да правиш генерални заключения?
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 28.05.09 12:42.
28.05.09
19:29
О да, пич! Отсега нататък винаги ще ти чета постовете. Ще се обоснова даж защо: много ми харесва как си разпределил всичко написано от мен параграф по параграф- много е прегледно. Даже ще помоля ДЗВЕР да ми направи опция като пишеш някъде и да ми се праща и-мейл с директен линк към това което си постнал. Само ако ми дадеш и една легенда с преводи на зарибения чатаджия, с изрази от сорта Хъх!? *epic facepalm* също ще съм ти много доволен.
Всичко на което исках да обърна внимание, ти си се опитал до последната ми запетайка да ме поправяш. Не та знам какво целиш честно казано. И сега авторът на темата като не отслабва с 1кг на 4 дни кво правим? Ще му направиш извинителна тема по тоя повод? Ай стига тъпотии ве маняк, много важно колко ккал ще изгуби за 1 ден. Аз ти разясних някакви фундаментални биохимични зависимости без да влизам в подробности, за да няма после “всезнаещия пак почна”, а ти в отговор взе да ми гледаш буква по буква кое как е. Ми много се радвам, че за теб тези неща не са маловажни. Сигурно и нямаш проблем с килограмите- няма и как иначе- смятал си точно колко време ще се използва гликогена на 87.250 кг човек .
Ти обиден ли си?
Мнението беше редактирано от introducer на 28.05.09 19:31.
29.05.09
12:48
Единственото което си ми “разяснил” е че не можеш да свържеш 3 смислени изречения едно след друго и че се държиш като детенце на което са му взели близалката. И ако си мислиш, че ще ти се вържа на смешните опити за заяждане и глупави постове и ще чешам езици с теб, защото си нямам друга работа - лъжеш се.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 29.05.09 12:51.