гейнар

25.05.09
21:20

Мисля есента да си взема silabg.com/bg/product/detail/cid/14/bid/4/id/46/na/ABB%20-%20EXTREME%20XXL този гейнар и БСН селмас и се чудя дали от тези 2 продукта и естествено хранене ще кача кила. Като се има предвид че въобще не мога да качвам с адски бърз метаболизъм съм 16 години 180 см 74 кила ? И по половин кило ли трябва да се приема от този гейнар защото пише че  дозата е 276 гр тоест една доза след сън и една доза след тренировка или ? И каква е дозата на селмас ?

26.05.09
17:23

Гейнърите е добре да се пият според указанията, в противен случай не се усещат. По 2 цели дози на ден е най-добрият вариянт :). А относно селмас-а на етикета си пише: в тренировъчни дни една доза след тренировка и една преди лягане 2 часа след последното хранене, в нетренировъчни една доза сутрин на гладно и една около 8 часа след това пак на гладно. Така мускулите ти постоянно ще са заредени с креатин ;) след около седмица ще почнеш да усещаш каквото трябва. И недей да правиш грешката да пиеш гейнера и селмаса заедно! Селмаса поне 30 минути преди гейнера.

26.05.09
18:12

е въпроса ми е 276 грама се разделят на 2 приема или да бухам 276 грама след трен и още 276 грама след ставане (тази втората доза не я пише  на етикета ) Пише да се зима само 276 грама след трен май което доставя 1024 калории ? Но съм почти 100 % че не може да се пие 530 грама на ден тфа е невъзможно според мен но чакам мнения. И тфа за селмаса не го разбрах ми аз като трябва да пия и двете след тренировка как така селмаса 30 мин след гейнера тоест пия гейнер чакам 30 минути и тогава селмас е то това излиза че не е след тренировка

26.05.09
18:19

Този гейнер си е така 276 грама дозата.. Ако ти се струва много си избери друг с по-добро съотношение на въглехидрат и протеин и тогава дозите ти ще са към 150 грама. Но ако си решил този го пиеш така.. Колкото пише толкова. Не се цепят дозите никога.

Мнението беше редактирано от POCO_LOCO на 26.05.09 18:20.

S7

26.05.09
18:36

казано от POCO_LOCO на 26.05.09, 18:19:

Този гейнер си е така 276 грама дозата.. Ако ти се струва много си избери друг с по-добро съотношение на въглехидрат и протеин и тогава дозите ти ще са към 150 грама. Но ако си решил този го пиеш така.. Колкото пише толкова. Не се цепят дозите никога.

И искаш да кажеш, че като изпие след тренировка 50гр протеин, 208гр въглехидрати и 35гр мазнини ще усвои дори и 50% оттях?

4 мерителни лъжици (276 гр.) - Това е дозата за деня. Би било по удачно да я разделиш на 2 дози по 2 мерителни лъжици. Така се получават “грубо” 25гр протеин и 100гр въглехидрати.

Можеш в тренировъчен ден да си пиеш 2 мерителни лъжици сутрин и 2 след тренировка. В нетренировъчен - 2 мерителни лъжици сутрин и 2 между храненията.

Мнението беше редактирано от S7oMaN40 на 26.05.09 18:38.

26.05.09
18:53

Съгласен съм, че е доста, но тези дози са измисляни от хора, които разбират от добавки доста повече от нас ;) Има и друго протеина в гейнерите, както и този, е съставен от няколко източника. Ти ще го усвояваш постепенно в продължение на часове. А все пак аз го съветвам да го пие като пълноправно хранене, а не “между яденетата” Примерно ако иска да качва е добре да яде по 5 пъти и 2 пъти да пие от гейнъра..Ако качва трудно дори може през ноща да се става за да се пие генър. И ако все пак ти се струва много дозата намали я от 4 на 3 мерителни лъжици. Успех!

26.05.09
19:34

Не не не дозата от 276грама не ми се струва голяма струваше ми се голяма ако трябваше да зимам по 2 такива дози тоест половин кило на ден

26.05.09
20:28

казано от POCO_LOCO на 26.05.09, 17:23:

Гейнърите е добре да се пият според указанията, в противен случай не се усещат. По 2 цели дози на ден е най-добрият вариянт :).

Да те питам ти пил ли си гейнер?? 
Малко си противоречиш казваш, че  трябва да се пият според указанията, а след това казваш че трябва да пие в двойни дози.

Моето мнение съвпада с това на S7oMaN40 . До преди месец пиех гейнер и дозата ми беше 250гр на ден, дели се на 2 т.е. по 125гр преди и след. 

Ако слушаш POCO_LOCO ще сбъркаш! Лично мнение :) .

26.05.09
20:58

Не ме слушай. Ще сбъркаш :P Нищо няма да качиш ако ме слушаш ;) Слушаи другия, който пие гейнер преди тренировка ;)

Мнението беше редактирано от POCO_LOCO на 26.05.09 21:02.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1