Как да намаля обиколката на бедрата?

26.05.09
17:42

Ходя на фитнес през ден, опитвам се да спазвам и хранителен режим ,но пробема ми е че ме болят коленете и не правя много упражнения за крака. Може ли някой да ми помогне с упражнение което да не натоварва много коленете и да води до отслабване в бедрата.Изчетох много неща и май съвсем се обърках та реших да задам конкретен въпрос. Май най - добре ми понася бързото ходене на пътечката, дали е подходяща за сваляне ня килограми от бедрата? Ако някой има някяква идея ще съм много благодарна...

26.05.09
19:09

Има такова упражнение което не натоварва колената. Прави се на уред, на който сядаш и трябва да разтваряш и събираш краката си и така избутваш прикачени тежести. Има  уред за външната част на бедрата и такъв за вътрешната. Виж дали има такова нещо в твоята фитнес зала и питай някого как точно се ползва. При мен лично е доста ефикасно.

казано от mira_rk на 26.05.09, 17:42:

Ходя на фитнес през ден, опитвам се да спазвам и хранителен режим ,но пробема ми е че ме болят коленете и не правя много упражнения за крака. Може ли някой да ми помогне с упражнение което да не натоварва много коленете и да води до отслабване в бедрата.Изчетох много неща и май съвсем се обърках та реших да задам конкретен въпрос. Май най - добре ми понася бързото ходене на пътечката, дали е подходяща за сваляне ня килограми от бедрата? Ако някой има някяква идея ще съм много благодарна...

Хаха упражнение за сваляне няма, има диета+кардио упражнения за сваляне,за релеф и за чистене няма :)Упражнение,което е ефикасно и не натоварва краката се нарича диета.Бих ти препоръчал едно класическо НВД, не се свалят кг-ми толкова бързо като разни лунни и гладни и водни диети,но за сметка на това тялото става стегнато,а не измършавяло и  отслабването е доста качествено и доста по-добре забележимо визуално.Шот нали се сещаш,че не е от зн колко кг-ма си,а как изглаждаш и от какво са тия кг-ми

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 26.05.09 19:34.

26.05.09
19:37

Предполагам че говориш за абдуктур и аддуктур машините за бедра.Наистина не натоварват ставата но до колко са ефикасни за отслабването? По колко повторения трябва да правя, по колко серии? А колкото до диетата аз вече съм на диета но не мога да огранича съвсем въглехидратите, защото мозъка в момента ми трябва , уча за изпити...а и от диетата отслабвам къде ли не, но не и там където ми трябва. С две думи малко се отчайвам вече, защото излиза че няма какво да правя:-(

Мнението беше редактирано от mira_rk на 26.05.09 19:42.

26.05.09
19:47

казано от IronFreak на 26.05.09, 19:34:

Хаха упражнение за сваляне няма, има диета+кардио упражнения за сваляне,за релеф и за чистене няма :)Упражнение,което е ефикасно и не натоварва краката се нарича диета.Бих ти препоръчал едно класическо НВД, не се свалят кг-ми толкова бързо като разни лунни и гладни и водни диети,но за сметка на това тялото става стегнато,а не измършавяло и  отслабването е доста качествено и доста по-добре забележимо визуално.Шот нали се сещаш,че не е от зн колко кг-ма си,а как изглаждаш и от какво са тия кг-ми

Така е, без диета и кардио няма да подейства упражнението, а не се сещам за кардио, което не натоварва колената, някой ако знае да каже. А дали колената не те болят именно от обездвижване? Тогава движението трябва да помогне.

26.05.09
19:52

Е, тъй де, отслабваш къде ли не, ще дойде ред и на бедрата. IronFreak е напълно прав според мен.

Бързото ходене е добро - под наклон, с разл. темпо, изобщо да е раздвижено, ако прилича на интервално, най-добре. Поне 30 мин., аз бих качила на 40-45 - и да, като всяко кардио, ходенето е подходящо за сваляне. Дръж пулса. А въгл. не ги ограничавай съвсем, просто не ги яж вечер, пак ще е по-добре. Аддукторът и абдукторът ще помогнат за оформянето на бедрата - 25-30 повт. Но зависи и каква ти е фитнес програмата.

Мнението беше редактирано от Инис на 26.05.09 21:04.

26.05.09
19:53

казано от mira_rk на 26.05.09, 19:37:

Предполагам че говориш за абдуктур и аддуктур машините за бедра.Наистина не натоварват ставата но до колко са ефикасни за отслабването? По колко повторения трябва да правя, по колко серии? А колкото до диетата аз вече съм на диета но не мога да огранича съвсем въглехидратите, защото мозъка в момента ми трябва , уча за изпити...а и от диетата отслабвам къде ли не, но не и там където ми трябва. С две думи малко се отчайвам вече, защото излиза че няма какво да правя:-(

Ами нека каже някой с повече опит от мене. Аз правя 4 серии по 20 с макс. тежести с които мога да си изпълня повторенията. Но то е индивидуално. Възможно е от диетата да не отслабваш където трябва или защото не си тренирала когато си я пазила, или защото отслабваш първо там дето не искаш, или и двете.

26.05.09
19:55

Определено не ме болят от обездвижване, все пак правя по 50 мин кардио но 4 пъти на седмица а и работата ми определено не е седяща :-) имам хондромалация след травма. Май работата отива на към по- строга диета пък ако от лицето ми остане само нос...
Мерси все пак

казано от COOLbaby на 26.05.09, 19:47:

казано от IronFreak на 26.05.09, 19:34:

Така е, без диета и кардио няма да подейства упражнението, а не се сещам за кардио, което не натоварва колената, някой ако знае да каже. А дали колената не те болят именно от обездвижване? Тогава движението трябва да помогне.

Ами знам само че не трябва да бяга,да скача и тн,но предполагам че добрият стар велоаргуметър ще свърщи работа.Зимата имах лека контузиика и ме болеше коляното като клякам бягам и тн,но на велото нямах проблеми,но зависи от много неща

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 26.05.09 19:59.

26.05.09
20:10

Май най - добре ми понася бързото ходене на пътечката, дали е подходяща за сваляне ня килограми от бедрата? ..

Точно тя съсипва коленете

26.05.09
20:59

казано от Margaritka на 26.05.09, 20:10:

Май най - добре ми понася бързото ходене на пътечката, дали е подходяща за сваляне ня килограми от бедрата? ..

Точно тя съсипва коленете

Ех, ако имаше кардио без участието на коленете и аз бих го пробвала...Но ходенето поне е по-щадящо от вело, степер, скачане, и разбира се - от тичането.

П.П. Към авторката - а какво ще рече по-строга диета? Може би ДюкЯнчо :P ?

Мнението беше редактирано от Инис на 26.05.09 21:06.

26.05.09
21:15

Не съм привърженик на тези белтъчни диети,а и не ям месо, по скоро ще следя калорийния внос...

BU

11.08.09
11:52

Никв’о скачане и бягане - пълен клек с лоста високо на трапеца и 10-20 повторения на серия с леко - рехабилитацийка.Натоварването върху коленете от 3-4 серии клек е много по-малко ,отколкото 30 минути тичане,а и се изпълнява в пълната амплитуда на движение на коленните стави.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1