27.05.09
08:07
Тази тема може да се счита за затворена. Ще правя нова с НВД с по-правилни индекси (от 1.725 към 1,375) и нови изчисления :)
27.05.2009 | 89,1 kg | 26,2% F | 52,9 W
—————————————————————————————
Цели:
26,2% мазнини искам да станат на 20% мазнини. Да сваля 4 кила , от 89 килограма на 85 мисля че е адекватно ?
НВД !!! :
Изчисленията нужни тук, тук и приложени:
- БMR = 2045.7
- BMR x 1.725 => 2045.7 x 1.725 = 3528.8 // калории за поддръжка на сегашното тегло
- Правя си ОКБ = 3500 - 1000 = 2500 калории ОКБ // демек макс прием към който да се целя
- минавам през калкулатор от мързел ... :
CARBOHYDRATE | PROTEIN | FAT
GRAMS PER DAY
156g | 250g | 97g
CALORIES PER DAY
625 | 1000 | 875
и така НВД по същество с предстоящи промени като зачета етикетите по храните ! :
- сутрин (6:30 - 7:00) коремни преси - 4 повторения поне
- 7:00 (П) суроватъчен 30гр = 104 cals | 22g P | 1g C | 1g F
-Закуска(П+М)- 7:30 3 белтъка 100g сирене с домати 51 cals | 11g P | 0.75g C | 0.2g F (3 яйца)
300 cals | 17g P | 2g C | 24g F (сирене 100г)
= 351 cals | 28g P | 2.75g C | 24.2g F
- колело
-Втора закуска(В+П)- 10:00 кис. мляко с фин овес 200 cals | 14g P | 12g C | 8g F (к.мляко 400г)
246 cals | 9g P | 33g C | 0g F (фин овес 50г)
= 323 cals | 23g P | 45g C | 8g F
-Обяд(П+М+фибри)- 12:00 зелева салата и кашкавал = 350 cals | 25g P | 2g C | 30g F (кашкавал 100г)
-Обяд2(П+М+фибри)- 14:00 домат и кашкавал = 350 cals | 25g P | 2g C | 30g F (кашкавал 100г)
-Следобедна закуска(В+П)- 17:00 к. мляко с фин овес 200 cals | 14g P | 12g C | 8g F (к.мляко 400г)
246 cals | 9g P | 33g C | 0g F (фин овес 50г)
= 323 cals | 23g P | 45g C | 8g F
- 18:00 (П) суроватъчен 30гр = 104 cals | 22g P | 1g C | 1g F
- 18:30 - тренировка (макс 45 мин)
- след нея (П) суроватъчен 30г = 104 cals | 22g P | 1g C | 1g F
-Вечеря(П+М+фибри)- 20:00 домат с Извара (сирене) = 160 cals | 36g P | 4g C | 0g F (извара 200гр)
- нощен протеин ... още не е в сметките (свърши)
Тегля чертата:————————————————————————— 2169 cals | 226g | 103.75 | 103.2
Коментари
2169 калории -> Ще станат 2500 с нощния и с “фибрите”
Протеин 226г -> Ще си стане 250 с нощния почти
Бъглехидрат 103.75 -> Ще се увеличи пак с фибрите и нощния (можеби 20-30г)
Мазнини 103.2 -> Може да се пробвам да мина границата от 100
Чудя се в кои моменти на взимам бърнър (Dialene през 6 часа мин) ??? сутрин с суроватка и следобед с втория обяд ?
Зареждане : Всеки Понеделник ... допълнително ще приложа . Вегетарианец съм хора (не ме съдете, преди време като ми забраниха да ям бройлери се почуствах сякаш ми казаха да си отрежа краката ... мислех вегетарианците за сектанти , които тряа да се вързват и лекуват насила, т.е. бил съм от другата страна .... Е това е живота, не съм религиозен, познавам и един доста строг военен над 40, който след яко нагъване като мен просто спря в един момент. Бившия ми шеф: двукратен републикански шампион по карате и доста як на външен вид - пак вегетарианец, такаче не вярвам и при по усилено натоварване да пречи , тряа си акъл не само храна ;) )
Мерси, очаквам пак градивни критики
Темата беше редактирана от emzo на 29.05.09 16:36.
Здравей ! Да, 6 % мазнини са 5,3кг. Но не мисля, че ще се харесаш на 20%, но всеки с вкуса си :)
Успех със свалянето!
Мерси ,
Мисля, че при височина 182 “падане” на 85 кг не изглежда страшно ? а и имам намерение да поддържам и качвам ММ.
Освен това четох, че нормата била 9% - 20% мазнини за мен (спрямо възрастта от 22 години и пола).
Получих Dialene 4x :)
Та така почвам от утре с 1 капсула на прием и след първите дни вдигам на 2 по препоръка на мнения по форумите ...
На БГ етикета пише 120 капсули,но предполагам, че таблетките са си 60 , както е обозначено.
27.05.09
10:28
казано от Yoi на 27.05.09, 09:02:
Мерси ,
Мисля, че при височина 182 “падане” на 85 кг не изглежда страшно ? а и имам намерение да поддържам и качвам ММ.
Освен това четох, че нормата била 9% - 20% мазнини за мен (спрямо възрастта от 22 години и пола).
Мда, 20% мазнини за мъж си е доста висок процент. Аз бих ти казала да минеш на ВМ, така тялото се нагажда да гори основно мазнини за енергия и в дефицит напада собствените си такива. Успех!
казано от Венцеслава Атилова на 27.05.09, 10:28:
Мерси ,
Освен това четох, че нормата била 9% - 20% мазнини за мен (спрямо възрастта от 22 години и пола).Мда, 20% мазнини за мъж си е доста висок процент. Аз бих ти казала да минеш на ВМ, така тялото се нагажда да гори основно мазнини за енергия и в дефицит напада собствените си такива. Успех!
Да, но ВМ не е за начинаещи, или пък за такива които спазват някакъв режим само докато свалят например.
Защото, ако “излизането” от такъв вид режим не е изпипано и добре планирано, и се прибърза с добавянето на въглехидратите ще се изненада с много качени мазнини.
27.05.09
15:43
казано от Толио на 27.05.09, 15:16:
казано от Венцеслава Атилова на 27.05.09, 10:28:
Мерси ,
Освен това четох, че нормата била 9% - 20% мазнини за мен (спрямо възрастта от 22 години и пола).Мда, 20% мазнини за мъж си е доста висок процент. Аз бих ти казала да минеш на ВМ, така тялото се нагажда да гори основно мазнини за енергия и в дефицит напада собствените си такива. Успех!
Да, но ВМ не е за начинаещи, или пък за такива които спазват някакъв режим само докато свалят например.
Защото, ако “излизането” от такъв вид режим не е изпипано и добре планирано, и се прибърза с добавянето на въглехидратите ще се изненада с много качени мазнини.
Защо да не е за начинаещи? По-просто от ВМ няма. Нито имаш толкова много сметки като РБД, или пък ротация, ядеш си определени неща в количества които те засищат и толкоз. Като стигнеш застой тогава почваш сметките. Аз никъде не съм говорила и за влизане или излизане от режим - то от който и режим да “излезеш” и да се върнеш към старите си навици, ще натрупаш мазнини.
Добавих хранителен и тренировъчен режим към темата :)
От утре не пуша и не пия (не съм и почвал ;) ) и се надявам бърнъра на Scivation да помогне. Както и очакваните в темата градивни критики ...
казано от emzo на 27.05.09, 19:34:
1. Режима ти е ужасен.
леле какво откровение, не че съм се старал особено, какво предлагаш да променя ... освен можеби всичко
Aми не съм искал да те обидя, но не става тоз режим.
Прочети важната тема за НВД, да ти се изяснят малко нещата, защото бърнъра няма да направи нищо без подходящ режим.
Хвърлих едно око на храненето... с тези сирене, кашкавал, ябълки и сок от портокал не очаквай да свалиш много килограми. Емзо е прав! А и тренировката не изглежда много добре както си я описал. Я дай по-подробно описание да ти дадем някой насоки че ще изхабиш бърнера :)
Калоян, мерси за включването.
Явно има нещо фундаментално , което не разбирам щом ябълките и портокалите са лоши. Четох снощи НВД, и ще дочитам, но засега не правя връзка.
За тренировката мисля, че по-подробно не може:
- загрявам с коремни преси в 6:30 (3 по 25)
- пия суроватъчен протеин 40 грама преди тренировка
- тренировката се състои от редуване 1 ден бисепц, 1 ден трицепс и рамена. Тежест 10 кг, сериите са поне 5 (и колкото още издържа) : за бисепс с по 25 вдигания, а за трисепс и рамо 15 вдигания
- след тренировка пак протеин 30 гр обаче.
- закусвам по споменатия начин ...
- после колело 30-40 мин
жокер - “плодове”=>”фруктоза” .... ;)
храненето е трагично
от сила не са те излъгали за протеина - рефлекс е в пъти по-добре от биофит.
нещо не мога да разбера тренировката - отделяш един ден само за бицепс ли? и само бицепс, трицепс и рамена ли тренираш?
казано от FRANKO1 на 28.05.09, 05:56:
нещо не мога да разбера тренировката - отделяш един ден само за бицепс ли? и само бицепс, трицепс и рамена ли тренираш?
Мерси за жокера ;)
Да, точно: 1 ден само бисепс , а следващия само трицепс и рамо като само ръце тренирам. за останалото коремни преси и колело всеки ден. Диетата утре вероятно изцяло ще е сменена.
Фруктоза, ясно ... а в мюслито също има 30% сушени плодове (ананас , ягоди , стафиди , смокини и кво ли не още ...) ? или те не са проблем
Четене и пак четене ще си трябва, очаквайте ъпдейт до вечерта, а ще мина и през магазина за нощен Рефлекс или за Нау.
28.05.09
06:19
Трябва ти тренировка с повишен енергоразход. Ръцете горят енергия но е в пъти по малка отколкото да речем краката.
каране на колело 20-30 километра на ден явно не се брои ? Еми към бицепсите освен да добавя клекове с тежест ?
28.05.09
06:38
казано от Yoi на 28.05.09, 06:29:
каране на колело 20-30 километра на ден явно не се брои ? Еми към бицепсите освен да добавя клекове с тежест ?
Много зависи как караш колелото. Индикатор е пулсът - ако седи в определени граници, то енергията, която използваш идва от мазнините, и то след като са изгорени циркулиращите в кръвта захари...
Колкото то клековете и бицепсовото - Иван е прав. Ако се слабееше просто като извършваш някакво движение, то всички щяхме да направим оборот в близката видеотека, или да си намалим коефициентите в арената и замундата, но въоръжени с няколко туби крем за ръце и подходящите филми да извършваме непрекъснато добре познатите ни движения и да слабеем. Лошото е, че не става така.
Още една лоша новина, но рано или късно ще го разбереш, щом си тръгнал да се образоваш по темата: няма локално сваляне - сваляш сланинки от цялото тяло. Т.е. колкото и да правиш коремни преси, няма да свалиш точно там. Нито ще извадиш вени като на зелен гущер опашката по бицепса, ако правиш цял ден само за него...
Моят съвет е да тренираш цялото тяло, а за храненето вече ти обясниха. Избери си програмка, може всички групи в един ден, може и някакъв сплит, върти си колелото, хапвай правилно и сланините ще бягат от теб като софиянец от София в петък следобяд :)
На фитнес ходиш ли ? Или тренираш у вас ?
Карането на колело 20-30км е хубаво, но за разлика от бягането и велоергометъра не можеш да поддържаш постоянно темпо и пулс.
За да гориш мазнини е важен и пулса.
Оптималния пулс се смята по формулата:
220 - възрастта ти х 70%
И вземи прочети важната тема за НВД.
28.05.09
07:56
казано от Oranje на 28.05.09, 06:38:
казано от Yoi на 28.05.09, 06:29:
Много зависи как караш колелото. Индикатор е пулсът - ако седи в определени граници, то енергията, която използваш идва от мазнините, и то след като са изгорени циркулиращите в кръвта захари...
Колкото то клековете и бицепсовото - Иван е прав. Ако се слабееше просто като извършваш някакво движение, то всички щяхме да направим оборот в близката видеотека, или да си намалим коефициентите в арената и замундата, но въоръжени с няколко туби крем за ръце и подходящите филми да извършваме непрекъснато добре познатите ни движения и да слабеем. Лошото е, че не става така.
Още една лоша новина, но рано или късно ще го разбереш, щом си тръгнал да се образоваш по темата: няма локално сваляне - сваляш сланинки от цялото тяло. Т.е. колкото и да правиш коремни преси, няма да свалиш точно там. Нито ще извадиш вени като на зелен гущер опашката по бицепса, ако правиш цял ден само за него...
Моят съвет е да тренираш цялото тяло, а за храненето вече ти обясниха. Избери си програмка, може всички групи в един ден, може и някакъв сплит, върти си колелото, хапвай правилно и сланините ще бягат от теб като софиянец от София в петък следобяд :)
Човек....тея бисери направои ме убиват всеки пък от смях.:D :D :D Т`ва за на гущера опашката и тубите крем.... Евала, Oranje!
Добре го каза Oranje ... Мерси Emzo,
за колелото , както казах си е тежичко планинско колело и пулсът е доста висок, но не точно постоянен (минавам през 4-ти км, Борисовата и през центъра) , не искам да му изневерявам с велоаргометъра освен през уикенда.
Взех за първи път хапа на Dialene, но млъквам докато прочета и разбера темата за НВД, а и да минат поне 2-3 дена прием ...
Мнението беше редактирано от Yoi на 28.05.09 08:39.
Добавих си най-накрая НВД и съм много горд :) !
Не мога да подравня таблицата :( като хората, сори
Очаквам мнения, но предстои да чета етикети
Значи:
1. -1000 калории са много
2. този индекс 1,725 как го определи ? Колко са ти силовите тренировки и колко кардио ? Много е тоз индекс.
Ами от броя дни , в които съм натоварен(всеки за момента, 1 час колело и тренировка, макар да не е в зала):
# Ако вашият начин на живот е усилено активен (спорт 6-7 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,725
Да де, ама ако правиш по 1 мускулна група само.
В зала ходиш ли ?
Я ги сметни с 1,375 и коригирай.
Пусни новото НВД като нов пост, че по-лесно се разглежда.
казано от emzo на 29.05.09, 06:10:
Да де, ама ако правиш по 1 мускулна група само.
В зала ходиш ли ?
Я ги сметни с 1,375 и коригирай.
Пусни новото НВД като нов пост, че по-лесно се разглежда.
Емзо,
Ще си трябва нова тема да, че малко се повтарям:
Всъщност тренирам по 2 мускулни групи на тренировка ... 1-ви ден трицепс и рамена / 2-ри клекове и бицепс (10 кила гира ... описал съм по горе) + според мен доста сериозно каране на колело + всеки ден коремни
Ако смяташ, че това е за индекс 1,375 добре. В зала не ходя защото още не виждам смисъл, от 2 месеца тренирам за форма и сила но по-късно ще почна...