28.05.09
19:50
Имам един въпрос.В момента правя релеф и свалям мазнини, останаха ми много малко и не искам да изгубя ММ.Въпроса ми е има ли смисъл да приемам протеинов шеик след тренировка, при положение че правя релеф и си взимам 190гр. протени от храната на ден
т.е. на кг. се пада около 2.5гр. а и след тренировка от храна си взимам 30гр. протеини от месо.Мисля че шеика е излишен, как мислите вие?То като правя по 20 повторения така или иначе няма как да кача маса дори и да пия шеик. Или не е така?
28.05.09
21:03
Не е излишен,а дори е препоръчителен шейка веднага след тренировката.А за поворенията защо 20? от 8 до 12,а може и до 15 ама само на изолираните упражнения ,важни са диетата+кардиото с толкова повторения не е работа
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 28.05.09 21:06.
един сороватъ4ен протеин след тренировка е направо задължителен независимо какво прави6
29.05.09
04:24
Николаи от къде на къде една добавка да е задължителна, по скоро препоръчителна, а задължителното е хубавото хранене и трениране. По принцип правилното доколкото знам е след тренировка веднага шейк и час по късно качествено хранене. Сутрешното и след тренировъчното хранене са най важни за билдера.
29.05.09
05:29
Въобще не е важен шейка.Аз лично не съм си взимал протеин от полувин година,а в момента също чистя.Само храна и нищо друго(вече съм се отказал от добавките).Разбирасе ако ти е все едно от парична гледна точка можеш да си пиеш,но да е хубав американски и да го взимаш от човек в който си 100% сигурен,защото наскоро дочух някой неща за някой фирми как се “доставят” в България.Относно повторенията и масата.Тренирай си пак с 5-8 повторения за максимална хипертрофия,но през 30 секунди.Така организма би трябвало да запази повече маса поради факта,че ще се опитва да компенсира пораженията от тренировката отново с нарастване на мускула въпреки,че няма достатъчно хранителни вещества.