31.05.09
19:08
Здравейте може ли да ми кажете тъй като съм на 16 години почти 17, 25ти август ги навършвам, късно ли ми е да се занимавам професионално с някои от тези бойни спортове тоест да ходя по състезания. :) Също ако може да ми кажете стига да знаете при каратето на състезанията как ги пускат примерно жълт със жълт колан и чак след това гледат килограмите или как ? :) В моя случаи, ако може ми кажете, при кой от тези спортове ще имам някакви шансове на тези години да стигна до състезания, при положение, че се старая и давам всичко от себе си на макс. :)
Много благодаря на тези които ми помогнат! :)
ПС. Всеки от тези спортове ми харесва няма значение кой. :)
Темата беше редактирана от r0ck на 31.05.09 19:10.
01.06.09
11:01
Един приятел записа бокс заедно със фитнеса , но треньора му казал , че ако иска да продължи бокса ще трябва да спре фитнеса и той се отказа от бокса...
бокс може да тренираш и ще те пускат по състезания но фитнеса го забравяш ако почнеш някой от тия спортове.
Но ще те пускат чак след половин една година тренировки защото на твоита възраст са вече много добри и ще те смажат даже и след толкова време не се знае защото си има момчета дето си тренират от 2-3 клас
Мнението беше редактирано от ilian27 на 01.06.09 11:27.
казано от ilian27 на 01.06.09, 11:22:
но фитнеса го забравяш ако почнеш някой от тия спортове.
И защо?
защото ставаш много бавен от повечето упражнения а и там тренировките са по два часа секи ден без неделя така че дори и да не ставаш бавен и да си подбереш упражненията много добре ще претренираш защото си е много интензивна тренировката
ПП Петко ти нали тренираше в Арес можеш ли да ми кажеш кога ще отвори защото ми казаха че сега бил в ремонт.
Мнението беше редактирано от ilian27 на 01.06.09 11:39.
Благодаря за отговорите! :) Но все пак имам ли някакви шансове по състезанията или вече ми е късно за бокса, понеже до колкото знам жената от това http://www.vbox7.com/play:1109aacd клипче е шампионка и е започнала на 17, дали има някаква надежда при мен, ако съм много упорит, също, ако може ми кажете за каратето какви са има категориите ? :) Например жълт колан със жълт до определени кила или как ? :)
Благодаря! :)
01.06.09
14:13
Според мен не е изцяло така! Можеш да си тренираш фитнеса за силата, за мощта, което ще те направи по-силен и в бокса/кик-бокса. Имай някаква граница, да не станиш като “теле” с фитнеса ако почниш да вдигаш прекалено много за маса, и така ще станиш по муден! Т.е. фитнеса може да ти е от полза в другите спортове, но имай мярка за да не тръгнеш назад в бокса или кик-бокса. Пък ти си реши в кое да вложиш повече усилия! Успех! :)
Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 01.06.09 14:14.
казано от r0ck на 01.06.09, 14:02:
Благодаря за отговорите! :) Но все пак имам ли някакви шансове по състезанията или вече ми е късно за бокса, понеже до колкото знам жената от това http://www.vbox7.com/play:1109aacd клипче е шампионка и е започнала на 17, дали има някаква надежда при мен, ако съм много упорит, също, ако може ми кажете за каратето какви са има категориите ? :) Например жълт колан със жълт до определени кила или как ? :)
Благодаря! :)[/quoteпи4 ако ти е в крьвта боя ако иска6 по4ни и на 20 но нали знаи6 1% талант 99% тренировки
казано от ilian27 на 01.06.09, 11:33:
защото ставаш много бавен от повечето упражнения а и там тренировките са по два часа секи ден без неделя така че дори и да не ставаш бавен и да си подбереш упражненията много добре ще претренираш защото си е много интензивна тренировката
ПП Петко ти нали тренираше в Арес можеш ли да ми кажеш кога ще отвори защото ми казаха че сега бил в ремонт.
Ами току що се връщам от там, никога не е затварял :)
А това, че от тежестите ставаш бавен е мит. Е, ако тренираш като билдерче - може и да станеш бавен ;)
Това, че си започнал да тренираш боен спорт, не означава, че трябва да спреш с фитнеса. По-скоро ще ти се наложи да промениш тренировката си. Класическите бодибилдърски програми за ММ не работят така добре, когато се занимаваш и с боен спорт. Тук тренировките трябва са концентрирани върху изграждането на експлозивна сила, бързина и издръжливост, качества изключително важни за ударен боен спорт. Друг проблем е графика, ако имаш 4 тренировки по (кик)бокс на седмица, това означава че ти остават 3 дни за фитнес и нито един ден почивка. Без поне 2 дни за почивка на седмица има голяма вероятност след около 2-3 месеца организма ти да се изтощи от ежедневното физическо натоварване и да се разболееш я от грип, я от нещо друго. В крайна сметка, ако искаш да се занимаваш и с двата спорта, единия ще трябва да остане на по-заден план. Ако пък искаш да се явяваш на състезания и да се занимаваш професионално, най-добре е да се консултираш с треньора си относно фитнеса. А колкото до възрастта, едва ли ще е проблем да станеш състезател, все пак не е задължително да тренираш от втори клас за да си добър боец.
казано от Renegade_ на 01.06.09, 15:16:
Това, че си започнал да тренираш боен спорт, не означава, че трябва да спреш с фитнеса. По-скоро ще ти се наложи да промениш тренировката си. Класическите бодибилдърски програми за ММ не работят така добре, когато се занимаваш и с боен спорт. Тук тренировките трябва са концентрирани върху изграждането на експлозивна сила, бързина и издръжливост, качества изключително важни за ударен боен спорт. Друг проблем е графика, ако имаш 4 тренировки по (кик)бокс на седмица, това означава че ти остават 3 дни за фитнес и нито един ден почивка. Без поне 2 дни за почивка на седмица има голяма вероятност след около 2-3 месеца организма ти да се изтощи от ежедневното физическо натоварване и да се разболееш я от грип, я от нещо друго. В крайна сметка, ако искаш да се занимаваш и с двата спорта, единия ще трябва да остане на по-заден план. Ако пък искаш да се явяваш на състезания и да се занимаваш професионално, най-добре е да се консултираш с треньора си относно фитнеса. А колкото до възрастта, едва ли ще е проблем да станеш състезател, все пак не е задължително да тренираш от втори клас за да си добър боец.
Благодаря ти много и на всички останали! :) А може ли да ми кажете нещо по въпроса за каратето и категориите как са ? :) примерно жълт със жълт и след това килограмите или как ? :) Понеже все още не съм започнал и се чудя много кое от 3те да избера. :)
ей братле трудно ще станеш като тая боксиорка освен ако немаш доста талант тя беше от моя отбор и сме тренирали заедно.
тая ако я видиш ше кажеш че се е назобила щото има ебати релефа по ръцете и е кът мъж в гърба за техниката и да не говориме.
А ако искаш да се пробваш отиваш в Славия при бате Весо и Сочи (трениорите) тя тренира също там ,там съм тренирал и аз ,а и там са г/д най-добрите боксиори в бг както и трениорите и са супер печени отиваш тренираш от сега до есента сериозно без да пропускаш тренировка и най-ранното състезание е градското там ще те пуснат да видат кво можеш то е към ноември,декември месец.
Благодаря ти illian27 за отговорите, а този стадион Славия във Овча Купел ли беше ? :) Също може ли да ми кажете във Академик, ако знаете треинорите дали са добри понеже там знам, че има и кик бокс покрай бокса да науча и някой неща и от кик бокса. Illian27 може ли да ми кажеш за състезанията от всяка зала ли ги пращат на това градско състезание тези които искат ? :)
Благодаря! :)
абе то от всяка зала те пращат ама в повечето клубове по бокс не са много добри трениорите и най-много да се върнеш у вас пребит от бой така че най-добре иди в Славия щото там ще те научат на нещо поне а и там има и кик-бокс .Намира се на бул.Овча купел и е до стадиона и е във една сграда със фитнес центъра Славия-Спортес и като идеш там ако решиш да се запишеш търси Сочи или бате Весо така се казват трениорите.
Аз съм от Герман далечко ми е, но бих ходил там щом са толко добри. :) Може ли да ми кажеш какви са цените на тренировките и по кое време са ? :)
40лв за един месец в който са включени 6 тренировки в седмицата иначе еднократно посещение е 4лв.Тренировките са сутрин от 9ч до 12ч и следобяд от 4ч до 6ч.Иначе действително са много добри тази световната шампионка я тренират те.И ако си сериозен и имаш хъс и малко талант ще успееш но трябва да ходиш на всяка тренировка може да пропускаш по някоя тренировка в събота но иначе трябва да си редовен защото ще те мислят за несериозен ,а ако победиш дори на един мач на някакво състезание вече тренировките ти стават безплатни.
казано от ilian27 на 01.06.09, 17:54:
абе то от всяка зала те пращат ама в повечето клубове по бокс не са много добри трениорите и най-много да се върнеш у вас пребит от бой така че най-добре иди в Славия щото там ще те научат на нещо поне а и там има и кик-бокс .Намира се на бул.Овча купел и е до стадиона и е във една сграда със фитнес центъра Славия-Спортес и като идеш там ако решиш да се запишеш търси Сочи или бате Весо така се казват трениорите.
Ееее, айде сега... аз досега не съм виждал някъде начинаещ да се връща пребит от бой. Че съм ходил (и не само аз) със сини кръгове около очите и цепки по лицето - да, ама това си е при сериозен спаринг, даваш,получаваш.. нормално. Начинаещите не съм чувал или виждал да ги бият някъде, така че това е малко пресилено. Иначе в Славия е добре, съгласен съм.
А щом автора е от Герман - най-удобно май ще ти е на спортния комплекс на ЦСКА. Има тамън 3 клуба, в два от които треньорите са гарантирано добри, за третия нямам идея кой води тренировки. И понеже попита - и Академик е добре, ако е този клуб, за който си мисля. Абе общо взето, много варианти има, и Славия е добър вариант както ти казаха, и тези които съм ти изброил са добри. Моят съвет - отиди във всички, виж, ориентирай се и си избери. И между другото - да се занимаваш професионално и да ходиш на състезания са различни неща. За второто почти никога не е късно, за първото така или иначе в България е още рано, пък навън нивото е друго.. кариера трудно ще направиш, но иначе на състезания няма да имаш проблем да ходиш. Не разчитай с това да се прехранваш, особено тук, това ми е мисълта.
имах предвит че няма да го подготвят добре и ще го пуснат на състезание а на състезанието няма прошка не че на тренировки ще го пребият
01.06.09
18:26
От доста време тренирам Кик бокс, нямам такива проблеми пък незнам....
казано от ilian27 на 01.06.09, 18:23:
имах предвит че няма да го подготвят добре и ще го пуснат на състезание а на състезанието няма прошка не че на тренировки ще го пребият
Е да, така може. Сигурно стават и такива работи :)
Благодаря на всички за отговорите! :) Много неща ми се изясниха. А извиняваи ilian27 може ли да ми кажеш твоя skype, ако не е проблем да те попитам още някои неща за залата. :) Изглежда ми доста добра готов съм ако трябва и по час и половина да пътувам от нас до там :) свикнал съм :) fitnessa ми е на час от нас. :)
23.12.10
01:16
какви упражнения от фитнеса са подходящи за развиване на качества в бокса?
много обичам да шия гоблени и много държа да стоят добре когато се сложат на стена, затова за мноите гоблени съм си поръчала едни интериорни врати , които ще стоят много добре м/у хола и кухнята, но май ще трябва да викна професионални хамали , които да внесат тия интериорни врати. Досега не съм работила с професионални хамали, обикновено ми помага някой от входа, но сега съседа прави тунинг на кола и си има срокове, а другият който може да ми свърши работа ще е на работа. Добре че си намери работа този човек, въпреки че можеше да помага за тоя тунинг на кола.
Мнението беше редактирано от chokolatche на 11.08.11 13:21.