Новак

31.01.05
11:57

здравейте,за първи път пиша във вашия форум,затвоа извинявайте ако напиша някоя глупост,прегледдах доста теми,но някои неща още не са ми ясни.
Преди 3години се занимавах 2лета с гимнастика,направих хубаво,релефно тяло,обаче нямах никаква маса.После спрях да тренирам и миналата година се захванах с щангите за да налея някой друг сантиметър в бицепсите. През 3-те години почивка които си дадох успях да напълнея с към 20 килограма,което си е живо постижение,понеже имам невероятно бърз метаболизъм - на ден ходя средно 5 ,6 пъти до тоалетна,нокакто и да е. направих доста голям гръб,като фигурата ми се запази,обаче  ръцете ми стоят като клечкимкоето е доста дразнещо. Вече за 5 месеца усилени тренировки  издраво ядене успях да наддам с 2см,обаче това никак не се забелязва,понеже и релефа вече съм си изгубил. Дори и сила нямам - някак е смешни 75кг човек да вдига със 70кг от лег.
Едни приятели ми препоръчаха протеини на биогейм,някакъв супермасс 3кг за 40лв.на мен ми изглежда доста изгодно,но дали би ми помогнало - не искам да отпусна някое шкембе...
дайте ми някакъв съвет...

Извинете ако съм станаал досаден

MI

31.01.05
20:58

Първо добре дошъл в форума , разбира се не си станал досаден .Иначе кажи какво те интересува точно , как да качиш маса на ръцете ли.Ако съм разбрал правилно това което искаш е да качиш чиста мускулна маса.Аз лично не те съветвам да си купваш продукти на биогейм, особено супер мас .Пробвай да приложиш диета , съобразена с целите ти и ако тогава искаш ,може да прибавиш амино  кисилини, кратин и протеин .
по-здрави

31.01.05
21:56

А за нутрим Супер Масс ко ще кажеж ?

01.02.05
02:12

дай някакви данни да се ориентираме
иначе 2 см. ръце не са лош прогрес за 5 месеца,съветвам те все още да не се хвърляш към добавките,още повече пък гейнърите, защото те няма да ти направят ръцете. Храни се правилно, тренирай редовно и резултатите сами ще си дойдат. 
Ако искаш да си повишиш силата на лег трябва да ориентираш тренировката си към това. За сила си трябва също така и специална псих.настройка,но всъщност какво ти пука с колко вдигаш, важното е как изглеждаш.  Пиши как тренираш гърдите.
Успех !

03.02.05
10:25

ами ето ви програмата,по която вдигам,лично аз съм си я изготвял,затова поправяйте което сметнете за грешно,понеже със сигурност сте по-напреднали в материала от мене ;

на 19 години съм,75кг,175см
гърди-110,бицепс-34,талия-80,врат-42

Понеделник - гърди
1.вдигане на щанга от лег - 4серии Х 8повторения -65кг
2.вдигане на дъбели от лег - 4серии Х 12повторения -2Х14кг
3.разгъване на дъмбели от лег - 4серии Х 12повторения -2Х14кг
горна част - като 2 и 3

вторник - гръб
1.гребане със щанга - 4 серии Х 10повторения - 55кг
2.гребане с дъмбел - 4 серии Х 12повторения - 15кг
3.придърпване на верт скрипец - зад врат с широк хват - 4серии Х 10повторения - 70кг
4.придърпване на верт скрипец пред гърди с широк хват - 4серии Х 10повторения - 55кг
5.придърпване на верт скрипец пред гърди с тесен хват - 4серии Х 10повторения - 55кг

сряда - рамо
1.разтваряне на дъмбели - 4 серии Х 12 повторения 2Х15кг
2.вдигане на щанга встрани от тялото отпред - 4 серии Х 8 повторения 20кг
3.повдигане на щанга пред гърди - 4 серии Х 8 повторения - 30кг
4.раменни преси с щанга - 4 серии Х 12повторения - 30кг

четвъртък - бицепс
1.концентрирано сгъване - 4 серии Х 8 повторения 12кг
2.бицепсово вдигане на права щанга 4 серии Х 12 повторения - 35кг
3.бицепсово сгъване на крива щанга 4 серии Х 10 повторения - 40кг
4.бицепсово сгъване с дъмбели - 4 серии Х 10 повторения - 2х15кг

петък - трицепс
1.разгъване на дъмбел зад глава - 4 серии Х 12 повторения - 12кг
2.френско разгъване - 4 серии Х 12 повторения - 30кг
3.разгъване на скрипец - 4 серии Х 10повторения - 25кг
4.кикбекс дъмбел - 4 серии Х 12 повторения - 15кг
5.полукофички от лежанка 4 серии Х 15 повторения (като ме натиска някой за по-трудно изпълнение)

събота - крака,предмишница,врат
1.сгъване с дъмбел - 4 серии Х 12 повторения - 15кг
2.повдигане със щанга - 3 серии Х 12 повторения - 65кг
3.напади с щанга - 4 серии Х 12 повторения - 2х15кг
4.бедрено сгъване - 3 серии Х 12 повторения - 40кг

Като цяло най-добре съм с гърдите,но искам да кача малко маса на горната част и да орелефя още долната,а най-зле съм с бицепсите,твърде непропорционални са за тялото ми. Така че давсайте съвети.Сигурен съм че някои упражнения за дадена мускулна група са едни и същи и натоварват само една част от мускула,затова моля помагайте...
А за биогейма,едно от момчетата с които тренирам лятото с 4 кофички супермасс2100 успя за 2 месеца да качи около 4см мускулна маса на бицепса и му излезе доста изгодно.

03.02.05
10:43

Прекалено много упражнения и серии! Прекалено много изолиращи упражнения, при това започваш тренировката с тях, вместо с основните. Прекалено много повторения. За краката няма почти нищо, за бицепса имаш три пъти повече упражнения, отколкото за краката! 20 серии за трицепс! Тренираш 6 пъти седмично! Програмата ти е прекалено обемна, дори за професионалист, готвещ се за Олимпия!
Това са основните грешки, които виждам в програмата ти. Според мен тук ти е проблема, а не в добавките.
За маса и сила ще ти трябва някоя по - базова програма, а релефа ще го направиш по - нататък, като си регулираш храненето. Качи поне 5 - 6 кг чиста мускулна маса, преди да се захванеш да чистиш. Трудно ще качваш маса и ще чистиш наведнъж. Първо едното, после другото.

03.02.05
10:49

ами на мен въобще не ми е трудно, даже мисля че не се натоварвам достатъчно, мисля да включа някъде и тренировки за корем

03.02.05
11:21

Това също е проблем - ако тренираше качествено, нямаше да можеш да издържиш подобна тренировка. Концентрирай се върху основните упражнения и тежестите.

WO

03.02.05
11:42

мога да те посъветвам няколко неща:
1.щом даваш приоритет на горните гърди - започни с тях
2.намали малко сериите за малките мускулни групи и започни
  от базовите към специализираните упр.
3.ПРОБВАЙ повече неща(примерно супер-серии), все пак колкото
  и клиширано да е бб е индивидуален спорт и при всеки е различно

и последно нещо - концентрирай се на 100% в тренировката, гледай кг. да са така балансирани, че последните повторения да ги правиш трудно(като ти гледам тренировката си мисля, че не е така , поправи ме, ако греша) Успех!

03.02.05
12:06

[quote author=“freakster”]ами ето ви програмата,по която вдигам,лично аз съм си я изготвял,затова поправяйте което сметнете за грешно,понеже със сигурност сте по-напреднали в материала от мене ;

на 19 години съм,75кг,175см
гърди-110,бицепс-34,талия-80,врат-42

Понеделник - гърди
1.вдигане на щанга от лег - 4серии Х 8повторения -65кг
2.вдигане на дъбели от лег - 4серии Х 12повторения -2Х14кг
3.разгъване на дъмбели от лег - 4серии Х 12повторения -2Х14кг
горна част - като 2 и 3

вторник - гръб
1.гребане със щанга - 4 серии Х 10повторения - 55кг
2.гребане с дъмбел - 4 серии Х 12повторения - 15кг
3.придърпване на верт скрипец - зад врат с широк хват - 4серии Х 10повторения - 70кг
4.придърпване на верт скрипец пред гърди с широк хват - 4серии Х 10повторения - 55кг
5.придърпване на верт скрипец пред гърди с тесен хват - 4серии Х 10повторения - 55кг

сряда - рамо
1.разтваряне на дъмбели - 4 серии Х 12 повторения 2Х15кг
2.вдигане на щанга встрани от тялото отпред - 4 серии Х 8 повторения 20кг
3.повдигане на щанга пред гърди - 4 серии Х 8 повторения - 30кг
4.раменни преси с щанга - 4 серии Х 12повторения - 30кг

четвъртък - бицепс
1.концентрирано сгъване - 4 серии Х 8 повторения 12кг
2.бицепсово вдигане на права щанга 4 серии Х 12 повторения - 35кг
3.бицепсово сгъване на крива щанга 4 серии Х 10 повторения - 40кг
4.бицепсово сгъване с дъмбели - 4 серии Х 10 повторения - 2х15кг

петък - трицепс
1.разгъване на дъмбел зад глава - 4 серии Х 12 повторения - 12кг
2.френско разгъване - 4 серии Х 12 повторения - 30кг
3.разгъване на скрипец - 4 серии Х 10повторения - 25кг
4.кикбекс дъмбел - 4 серии Х 12 повторения - 15кг
5.полукофички от лежанка 4 серии Х 15 повторения (като ме натиска някой за по-трудно изпълнение)

събота - крака,предмишница,врат
1.сгъване с дъмбел - 4 серии Х 12 повторения - 15кг
2.повдигане със щанга - 3 серии Х 12 повторения - 65кг
3.напади с щанга - 4 серии Х 12 повторения - 2х15кг
4.бедрено сгъване - 3 серии Х 12 повторения - 40кг

Като цяло най-добре съм с гърдите,но искам да кача малко маса на горната част и да орелефя още долната,а най-зле съм с бицепсите,твърде непропорционални са за тялото ми. Така че давсайте съвети.Сигурен съм че някои упражнения за дадена мускулна група са едни и същи и натоварват само една част от мускула,затова моля помагайте...
А за биогейма,едно от момчетата с които тренирам лятото с 4 кофички супермасс2100 успя за 2 месеца да качи около 4см мускулна маса на бицепса и му излезе доста изгодно.

Много серии и много упражнения най-важното е да преминеш на по малко серии само с базови упражнения и с малко по тежко така че да правиш 6-8 повторения максимум... и най-важното ХУБАВО ПОЧИВАЙ и яж като хората и няма да имаш проблеми  :lol:
поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1