03.06.09
06:22
Лег,полулег с дъмбели и флайс по 4 серии достатъчно ли е или да вкарам и четвърто упражнение и ако да какво? Преди правех и кофички,но сега ги правя в деня за ръце...Стаж 6 месеца
Гърдите са голяма мускулна група,което предполага трениране с 4 упражнения.Кросоувър можеш да добавиш.Но това не значи,че с 3 упр.няма да ти вървят гърдите.Индивидуално е,а и при така зададен въпроса не може да се даде по-конкретен отговор.Нищо не казваш за храната,възстановяване?ръст,кг,години?Като искате съвет трябва да ни помагате и да ни давате информация!
Финдо, колко големи мислиш, че са гърдите му с тоя стаж? Дори професионалните билдъри ги тренират с 4 упражнения. 3 стигат според мен.. засега.
3 ако правиш упражнения може да намалиш малко сериите на 3 примерно / зависи и колко повторения правиш на серия де /.
Но като цяло гърдите спокойно могат да се натоварват и с 2 упражнения.
03.06.09
08:03
Предполагам като казваш три серии, не броиш загряващите.
03.06.09
09:29
Вкарай кофични ако можеш, поне аз съм много доволен от тях за долната част на гърдите ми. А, за сериите, прави 4 серии на лег 3 серии на полу-лег, 3 серии на флайс, и 3 серии на кофички. Не ти трябват 4 серии за всичко. ;)
казано от Thrashmetal на 03.06.09, 07:04:
Финдо, колко големи мислиш, че са гърдите му с тоя стаж? Дори професионалните билдъри ги тренират с 4 упражнения. 3 стигат според мен.. засега.
Нямам идея.Но така зададен въпроса,предпоставя за едно гадаене.Как да му кажем колко да прави като незнам какво му е възстановяването!Незнаем храни ли се и как...плюс това,не означава,че и при 4рите упр. ще прави 4 серии по 15.
“Три стигат ли?”-в крайна сметка не сме Ванги,може би трябва да си проготвя боб до компютъра.
казано от Финдо на 03.06.09, 06:48:
Гърдите са голяма мускулна група,което предполага трениране с 4 упражнения.
Е, хайде сега, предполагало... Гърдите са голяма МГ, но и с 3 упражнения са добре изтренирани - лег, полулег и флайс.
Така е.Както и с 3,така и с 4 може,това и казах,по-горе.С 3 също може да тренира.
1 път в седмицата с добра храна и почивка,без проблем ще възстановява гърдите с 4 упр.
Мнението беше редактирано от Финдо на 03.06.09 11:20.
много ми е интересно защо се водят “голяма” мускулна група - по ръцете има повече месо ... и по рамената ;)
лично за мен три упражнения са напълно достатъчни, ако са добре подбрани
аз съм на 17 години с 2 години стаж от който за мен 6 месеца от тези 2 години са с пълноценни тренировки .Аз лично тренирам гърдите с 4 упр. например единия пут полулег с дъмбели,лег с щанга,машина долна част и пуловър, а другия път правя полулег с щанга,лег с дъмбели,флайс и кофички.Както каза колегата преди мен с добра храна и почивка няма да има проблем с възтановяването.
Извинявам се,че не написах,но спазвам режим ВВД, а намалих упражненията на 3,защото тренирам и рамо в тоя ден и просто ако правя кофички после нямам сили за рамото....
казано от korpusito на 03.06.09, 18:46:
Извинявам се,че не написах,но спазвам режим ВВД, а намалих упражненията на 3,защото тренирам и рамо в тоя ден и просто ако правя кофички после нямам сили за рамото....
Не просто няма да имаш сили, а има вероятност да го претренираш.